Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (77)

Katarine 

všechny recenze uživatele

Mafiánské příběhy zbožňuji, ale za tenhle seriál dávám jen hodně slabé čtyři hvězdy. Ani nevím pořádně proč, ale zkrátka mi tam asi chyběla nějaká šťáva (nebo víc krve?). Možná mi jen za těch šest dílů nestihl příběh pořádně vyrazit dech, ani přirůst k srdci. Ale doprovodná jazzová hudba rozhodně dodávala na atmosféře a upřímně jsem se vždy nejvíc těšila na scény s Milo Ventimigliem (což by neměl být tak úplně seriálový klad). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektná noir atmosféra s hviezdami z iných seriálov a dobovou hudbou. Po vizuálnej stránke seriál nesklame a nielen štyridsiate ale aj dvadsiate roky sú na maximálnej úrovni. Nemôžem si pomôcť, ale trocha mi tam chýbajú flashbacky z vojny v Pacifiku s Bernthalom a Ventimigliom, ale túto myšlienku mi asi vnukla hra L.A.Noire v ktorej bolo niečo podobné a ktorú mi tento seriál príjemne pripomína. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, postavy, herci, hudba, drsný xichty, popíjení whiskey, pokuřování cigaret, vyhrožování a pěkný kočky všechno špičkový. Seriál jsem si užil a prostě mě to vtáhlo do toho noir gangsterskýho světa. Darabont vědel jak s Bernthalem vynaložit, tady jsem ho žral ješte víc jak v TWD. Ostatní obsazení Ventimiglia, McDonough, Pegg atd jsou taky skvělý. Nejlepší díly byl třetí, čtvrtej a pátej. Ze začátku to mělo celkem pomalý rozjed, ale to mi zase tak moc nevadilo. Spíš mě trochu zklamalo, že když jsem ten seriál dokoukal, tak jsem vlastně chtěl větší masakr. Nějaký pořádný zakončění, ale ono to skončilo celkem otevře a to mě právě pissmeoff, protože vim že druhá série už nebude.. každopádně jsem si tenhle svět gangsterů užil. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Není to mafiánský film, ale gangsterský, posazený do počátku dvacátého století, kde stojíme u vzniku Las Vegas uprostřed ničeho. Mocenský souboj o Los Angeles, podplacení policisté a politice, zločin prorostlý do zábavního průmyslu. Bernthal tu perfektně padl do role nepodplatitelného detektiva. Jen ten konec mi přijde divně otevřený. ()

Topco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro-noirová mini-séria nás zavedie do Los Angeles, 1947. Pilot má síce pomalší rozjazd, MacGuffinom je úplné klišé (usvedčujúce fotky), femme fatale je bývalá žena a nájdu sa tiež viaceré nepravdepodobné dejové uľahčenia. Avšak, poďme k tým lepším aspektom: ambivalentný antihrdina je presne obsadený Jonom „pitbulom“ Bernthalom, dobové lokácie LA (Union Station, LAPD, kluby) sú luxusné a výborne sa tu pracuje s noirovými fetišmi: znervózňujúco blikajúci neón za oknom, neónový odraz v mláke, tiene popravcov, výrazné podhľady, vyfukovanie cigaretového dymu či džez! ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • Joe Teague (Jon Bernthal) používá revolver Smith & Wesson M&P v poniklované povrchové úpravě a ráži 38.Special. Dále používá pušku M1 Carbine v ráži .30 Carbine. (HectorHagman)
  • Názov filmu bol zmenený z L.A. Noir na Lost Angeles, pretože spoločnosť Rockstar Games - autor hry "L.A. Noir" sa údajne vyhrážala režisérovi, že ak ho nezmení, narobí si tým problémy. (Mp3k)
  • V 5. dílu 1. série přibližně v 5. minutě, kdy Sid Rothman (Robert Knepper) připoutává k topení želízky Joa Teagu (Jon Bernthal), je vidět, že mu je dává na zápěstí. V čase 06:45 je ale možné zpozorovat, že želízka nemá na ruce, ale jen se jich drží prsty. (TheJokerCZ)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama