Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (77)

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Tak první dva díly mě zatím moc nepřesvědčili. Atmosféru to má, ne že ne, ale chybí tomu nějaká výrazná postava nebo něco, co se bude dobře pamatovat. Každopádně jsem zvědavý na další díly. Třetí a čtvrtý díl jsou už lepší podívaná, než ty předchozí dva. Darabont pořád umí a jsem zvědavý na poslední dva díly. Poslední dva díly mám úspěšně za sebou a můžu říci, že se mi líbily. Je pravda, že ten příběh není nijak překvapující a strhující, ale je to podáno v hezkém kabátku. Celkově to je tak za hodně slabé čtyři hvězdy. 6/10 ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Pilotný diel je strašná slabota. Som zvedavý, čo prinesú ďalšie časti. // Po štvrtej časti hodnotím troma hviezdami. Zatiaľ je to docela nuda. // Piatou a šiestou časťou sa to citeľne zlepšilo. Spestrila to najmä postava Meyera Lanskyho, scéna v savehouse a odhalenie širších súvislostí a rozrastanie príbehu. Ak bude druhá séria pokračovať v tomto tempe, tak sa neubránim zvýšeniu hodnotenia. Zatiaľ 7/10 ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo miluje staré noiry a nové retro krimi filmy zasazené do 20. - 50. let je tohle velice příjemná podívaná. Po prvních dvou dílech jsem měl téměř pětihvězdičkové pocity, ale bohužel ty další čtyři na mě už tolik nezapůsobily. Nicméně i tak jsem si Mob City oblíbil a lituju, že už nedojde na druhou sérii. Z herců samozřejmě nejvíce kraloval Robert Knepper, kterého jsem předtím vídával v Prison Breaku. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, postavy, herci, hudba, drsný xichty, popíjení whiskey, pokuřování cigaret, vyhrožování a pěkný kočky všechno špičkový. Seriál jsem si užil a prostě mě to vtáhlo do toho noir gangsterskýho světa. Darabont vědel jak s Bernthalem vynaložit, tady jsem ho žral ješte víc jak v TWD. Ostatní obsazení Ventimiglia, McDonough, Pegg atd jsou taky skvělý. Nejlepší díly byl třetí, čtvrtej a pátej. Ze začátku to mělo celkem pomalý rozjed, ale to mi zase tak moc nevadilo. Spíš mě trochu zklamalo, že když jsem ten seriál dokoukal, tak jsem vlastně chtěl větší masakr. Nějaký pořádný zakončění, ale ono to skončilo celkem otevře a to mě právě pissmeoff, protože vim že druhá série už nebude.. každopádně jsem si tenhle svět gangsterů užil. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je parádička a ukazuje se v něm, že by si Darabont mohl s mafiánskou atmoškou bez problémů tykat po kompletních šest epizod. Tak proč je kurnik poslední hodina tak nevýživná? Scénáristické berličky, Franku, vážně? Seriál (nebo minisérie, či co to je) okouzlí, nadchne, a vydatně servíruje líbivé dobové obrázky. Umně rozvětvená story ale v závěru trestuhodně klopýtá, když se jí "povede" vyšachovat některé charaktery, a finálnímu dojmu rozhodně nepomáhají ani příliš okatě otevřená dvířka do 2. sezóny, která nikdy nevznikne. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • V 5. dílu 1. série přibližně v 5. minutě, kdy Sid Rothman (Robert Knepper) připoutává k topení želízky Joa Teagu (Jon Bernthal), je vidět, že mu je dává na zápěstí. V čase 06:45 je ale možné zpozorovat, že želízka nemá na ruce, ale jen se jich drží prsty. (TheJokerCZ)
  • Představitelé televize TNT v roce 2014 neschválili produkci druhé série. Hlavním důvodem byla relativně nízká sledovanost. (zbyshek)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama