Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (77)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je parádička a ukazuje se v něm, že by si Darabont mohl s mafiánskou atmoškou bez problémů tykat po kompletních šest epizod. Tak proč je kurnik poslední hodina tak nevýživná? Scénáristické berličky, Franku, vážně? Seriál (nebo minisérie, či co to je) okouzlí, nadchne, a vydatně servíruje líbivé dobové obrázky. Umně rozvětvená story ale v závěru trestuhodně klopýtá, když se jí "povede" vyšachovat některé charaktery, a finálnímu dojmu rozhodně nepomáhají ani příliš okatě otevřená dvířka do 2. sezóny, která nikdy nevznikne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra je navozena dokonale a to jak vizuálně, tak hudebně. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že kdyby bylo Mob City zpracováno jako celovečerní film, udělali by tvůrci lépe. Ačkoli má první série (a další nebude) pouhopouhých 6 epizod, tempo seriálu je děsně uondané. Sem tam mě z usínání vytrhla nějaká efektní scéna, ale děj není natolik nosný a propracovaný, aby utáhl 6 epizod. Nějaké to napětí a silnější sžití s postavami chybí úplně a to i navzdory tomu, že je herecké obsazení vyloženě skvostné. Tentokrát však až moc vítězí forma nad obsahem. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektná noir atmosféra s hviezdami z iných seriálov a dobovou hudbou. Po vizuálnej stránke seriál nesklame a nielen štyridsiate ale aj dvadsiate roky sú na maximálnej úrovni. Nemôžem si pomôcť, ale trocha mi tam chýbajú flashbacky z vojny v Pacifiku s Bernthalom a Ventimigliom, ale túto myšlienku mi asi vnukla hra L.A.Noire v ktorej bolo niečo podobné a ktorú mi tento seriál príjemne pripomína. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

výborný zážitek, skvěle pojaté retro, výborná retro hudba a celkově ten nádech je fajn. Výborná noir gangsterka se skvělými herci, sice se v tom ze začátku při tom kvantum postav a jmen trochu ztrácíte, ale později vše začne dávat smysl. Za mě rozhodně jedna z nejlepších rolí Jona Bernthala, tyhle role mu sedí. Výborné, já jsem spokojenej a ani nevim, zda je škoda, že není druhá řada, která by to mohla pohnojit ()

erased 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála svěžích závanů v americké televizní produkci. Navzdory nastolenému trendu současné tvorby vypadá Mob City spíš jako by se inspirovalo v klasických mafiánských filmech se snahou trochu je okořenit typicky noirovým hrdinou a jeho femme fatale a hlavně na střízlivém prostoru pouhých šesti epizod. A přestože na ně nemůže dosáhnout především kvůli ne tak skvělým hercům (i když většina z nich své party zvládá na jedničku, s jedinou výjimkou zdejšího Mickey Cohena, na čemž se ale podepisuje hlavně srovnání se skvělým Sean Pennem v Gangster Squad), atmosférou, stylizací a v neposlední řadě i nevídanou kompaktností se jim nebezpečně blíží a mě zatraceně mrzí, že seriál nebyl obnoven pro druhou řadu. Takto ryzí porci americké mafie, která by se bez sebemenší námahy dala spojit v jeden delší film, bych vídal každoročně mnohem rád, než většinu seriálových konkurentů. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • Detektiv Joe Teague, kterého ztvárnil Jon Bernthal, je seržant, který bojoval v pacifiku během druhé světové války, konkrétně na Guadalcanalu. Herec si zahrál také v sériálu Pacific (od r. 2010), kde ztvárnil seržanta, který rovněž bojoval na Guadalcanalu. (Lucasion)
  • Snímek se stejnojmennou počítačovou hrou nic společného nemá, byl natočen na motivy literární předlohy „L.A. Noir: The Struggle For The Soul Of America's Most Seductive City“ od Johna Buntina. (starblade)
  • V 5. dílu 1. série přibližně v 5. minutě, kdy Sid Rothman (Robert Knepper) připoutává k topení želízky Joa Teagu (Jon Bernthal), je vidět, že mu je dává na zápěstí. V čase 06:45 je ale možné zpozorovat, že želízka nemá na ruce, ale jen se jich drží prsty. (TheJokerCZ)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama