Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Donner Pass je místo známé svou hrůznou historií, kde George Donner a jeho parta uvízli v zimě roku 1846 a museli se uchýlit ke kanibalismu, aby nevyhladověli. Ale co když to není jen historie? (cezero)

Recenze (34)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na kanibala v zimě zásadně v teplém ošacení a dvojnásob neignorovat legendární historky, které zpravidla nelžou. Parta mladých lidí na jednu takovou legendu nedbala zřetel, a i přes toto vědomí, se vydala kempovat do horského srubu rodičů trochu podivínského a introvertního Thomase. Na místo, kde před dvěma stoletími jistý George Donner pozřel zaživa několik lidí v rámci přežití krutých mrazů. Od té doby nese prokleté místo název "Donnerův průsmyk". Nechci psát, že početná skupinka mladých lidí byla spolu zadobře, protože tomu tak nebylo. Zvláště, když se k původně čtyřčlenné partičce výletníků přidala nevítaná skupinka nocležníků, kteří si vzájemně moc nesedli, a postupně mezi nimi panovala určitá nevraživost. To nebylo ani tak podstatné jako to, že nejdříve bylo nutné překlenout nezáživnou porci nedůležitých keců a s nimi i nějaké to seznamování s jednotlivými postavami, kterých nebylo zrovna málo, než se konečně začalo něco (krvavého) dít. Rozjezd tedy rozhodně excelentní nebyl, když nepočítáme úvodní sekvenci událostí, v nichž vystupuje George Donner, tak se nejméně přes půl hodiny nic hororového neodehrálo. Kdo si počkal, ten se dočkal a první vražda přišla přibližně v polovině filmu, ale mimo obraz. Až s nalezením zohavené mrtvoly jednoho z mladíků, bylo možno prohlédnout si vyhřezlé vnitřnosti. Masakrálních vražd přibývalo, krve tak akorát, explicitnost na střední úrovni, akorát ten dobrý zážitek kazil fakt, že některé "mrtvoly" v záběru pohly oční bulvou. Pak došlo, na můj vkus, na o něco slabší masakrózní finále a s ním také v té všudy přítomné lesní tmě vyšla na světlo pointa, jak to s těmi běsnícími vražednými choutkami vlastně bylo. Něco se dalo předem vytušit, něco naopak ne. Prakticky neznámá herecká parta podala velmi uspokojivé herecké výkony, ačkoliv se křivka sympatií z neutrálu příliš za dobu jejich účinkování na scéně nevychýlila. Nicméně děvčata nebyla přímo vybrána jako prvoplánové krásky, i když z těch tří si o pozornost nejvíce říkala vnadná Australanka Adelaide Kane. Nepříliš známá televizní herečka Elise Robertson si pro svůj režijní debut vybrala hororový žánr a přistoupila k němu v tom lepším, i když ne úplně nejzářivějším spotlightu. Z něho ji často dostával nepříjemně střídavý rytmus amatérství se zdatně profesionálně odvedenou prací. Zvláště první utahaná půlhodina neobsahovala nic jiného než scény, které odrazovaly pro svoji nezvládnutost hraničící s laciným amatérismem, a diskutabilní jsou také její řemeslné schopnosti režisérky, ale když došlo v druhé polovině na hororové atributy, tak spokojenost sice nebyla největší vzhledem k povadlému finále a ne vždy stoprocentnímu provedení způsobu zabití ani být maximální nemohla, ale dalo se to přestát a ke slovu se přihlásila i určitá originalita a drive s očekávaným napětím, co přijde v příští scéně. Za tenhle hororový střed ji určitě vyhladovělý kanibal nesežere. I když znáte to. Kanibalové jsou nevyzpytatelní. 60% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Celkom obyčajná teenagerská vyvražďovačka, po ktorej som siahol najmä preto, lebo je do nej letmo zapletený mýtus wendigo, o ktorý sa zaujímam. Prvú polovicu filmu štandardne vypĺňajú prázdne kecy a objasňovanie vzájomných vzťahov ústredných postáv, čo je dosť nuda, našťastie príbeh sa v druhej polke ako-tak rozbehne a záverečná cca 20-minútovka, majúca pomerne grády ma nakoniec prinútila zdvihnúť pôvodne plánované dvojhviezdičkové hodnotenie o čosi vyššie. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Obvykle sa snažím na tie novinky pozerať nekriticky, ale až ma samého prekvapuje, ako ma tento horor nebavil. Úvod z minulosti vyzeral celkom nádejne, ale potom je to už otrepaná blbosť o skupinke teenagerov, ktorí sú zatvorení na chate v zasnežených lesoch a bojujú o prežitie. Nejedná sa žiaľ o žiadny veľký krvák, ale o obyčajný slasher okorenený prvkami kanibalizmu, ktorý však v tomto mizernom podaní nefungoval ani omylom. Postavy sú tradične nepresvedčivé, krvi a gore je minimum, a vlastne to nestojí za nič. Normálne som rád, že sa už takéto horory často netočia. Keď už tupá vyvražďovačka, tak radšej uprednostním 80. roky, ktoré zvyknú disponovať aspoň peknou atmosférou. Toto nedisponuje ničím, len nudou. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Mě Donner Pass tedy nepřišel vůbec špatný. Žádné hororové orgie se sice nekonaly, ale film mi utekl rychle, nenudil jsem se a příběh byl docela napínavý.Sice mě zklamala předvídatelnost, která finále filmu prozradí hooodně brzo, ale i tak se mi film líbil. Bavilo mě prostředí, legenda, hudba i herci. S Donner Pass nemám žádný problém, viděl jsem daleko horší zvěrstva. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už v první půli filmu jehož zápletka je průhledná jak křišťálové jezero jsem věděla jak celá tato záležitost skončí a kdo je nástupcem toho "kanibala" z dob dávno minulých, nemůžu tento film zcela zatratit. Nenudil mě, nezklamal mě děj ani herecké výkony, o krev taky nebyla nouze...celkem dobrý slasher takže dávám 3 hvězdičky i když tzv. "s odřenýma ušima" :) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama