Reklama

Reklama

Jak vyrobit paniku

(TV film)
  • Francie Manufacturing Propaganda
Francie / Německo, 2010, 50 min

Obsahy(1)

Události, které nějakým způsobem otřesou světem či alespoň jeho částí, se prakticky okamžitě ocitají pod drobnohledem hledačů pravdy. Bohužel, ani v době vyspělých technologií - nebo že by právě proto? - se už asi nikdy nedozvíme ono kýžené "jak to bylo doopravdy". Ať už se to týká pandemie chřipky nebo událostí 11. září 2001. A o tom všem je dnešní dokument. Jeho tvůrci nemají ambici nalézt zaručeně správnou verzi, ale snaží se proniknout do principu uvažování lidí, kteří takovým verzím podléhají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Kritické myšlení je autorům asi neznámý pojem. Místo snahy o konstruktivní vyvracení konspiračních teorií je označujeme jako dezinformace, manipulace par excellence. Naštěstí autoři nevědomky tímto ,,veledílem" brainwashingu udělali tak trochu medvědí službu své ,,pravdě". Pro to si zaslouží 2 hvězdičky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr je fraška. Manipulativní prostí lidé říkají konspirační nesmysli. Vystupují zde i manipulátoři a šiřitelé fake news.Další část dokumentu se věnuje fungování některých médií.To je pro Francii typické, že stát omezoval natáčení tohoto dokumentu a islamisty nechal v klidu. ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Sice se s autory ztotožňuji v názoru na dementní fámy a slabomyslné konspirační teorie, nicméně ty odhalí každý, kdo má trochu přehledu (ani nemusí být světový) a inteligenci vyšší než sousedovic jezevčík. Dokument tedy není nijak převratný a je občas nudný. "KAŽDÝ VÍ, ŽE V USA VYVÍJEJÍ NOVÝ VIRUS - A VYVINULI I VIRUS PRASEČÍ CHŘIPKY A AIDS". Jasně!! Někdo by měl i u nás natočit něco podobného o kok....ech, kteří věří takovým extra lahůdkám jako teorii Kajínkovského nebo Bildeberského spiknutí... ()

cienfuegos 

všechny recenze uživatele

Jak vyrobit paniku aneb Jak vyrábět dezinformace. Perfektní demagogie opět na takzvané veřejnoprávní televizi. Pravda zase dostala na ČT 2 po tlamě, je smutné tohle vidět v televizi, kterou si platíme a která si hraje na seriózní a objektivní. Kritika takzvaných konspiračních teorií a jejích nositelů je falešná. V téhle informační válce maistreamová média Západu včetně těch "našich" ve skutečnosti válcují ty levicová a nezávislá média - většinou jen internetová - ještě daleko hůře než vládní trojkoalice naší opozici a nejen v Parlamentu. A hlavně válcují pravdu. Vašek z Ne základen má na autě ne nadarmo nápis Demokracie začíná tam, kde končí signál české televize. Film má jedinou hodnotu v tom, že ukázal jak funguje kapitalistická cenzura, v boxerských rukavicích a z pozice síly, moci a peněz. A bohapusté lhaní a zkreslování skutečnosti je smutné, například o skutečných vinících 11. září, kdy US establishment a jeho tajné služby celou akci naplánovaly a provedly s vědomím, že obětují tisíce vlastních nevinných lidí, v naprosté většině civilistů. Vše jen proto, aby mohla být zahájena takzvaná válka s terorismem. Tedy boj o ropu, plyn a další suroviny. A boj o nadvládu nad světem. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama