Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ke sportovní pohádce týmu outsiderů z mrzkých sociálních po(d)měrů se přidává ještě ta o idylickém zapadnutí středostavovské americké rodiny do bodrého městečka McFarland, obývaného (nejspíš výhradně) družnými, do úmoru dřícími mexickými imigranty. Dívá se na ni hezky, divák všem těm hodným lidem dobré vůle ze srdce fandí, přestože z ní klišovitost, hladivost a tendenční obroušenost jen čiší. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pěkný příjemný lidský příběh o začleňování do cizí kultury. O sport tu vlastně ani tolik nejde, ale i tak je sportovní historie městečka famózní. Někomu nemusí sedět americká hymna, ale byla zahrána skvěle. Někomu nemusí sedět tlouštík, co tak překvapivě běhá, ale zde to výjimečně nevadí, protože ta postava má z mnoha jiných pohledů hlavu a patu. Prostě takhle to má vypadat, když i fůra klišé je převálcována vykreslenýma postavama a příběhem. ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tradiční Disneyho sportovní pohádka v klasicky slušivém kabátku. Costner je pro podobné role jako zrozený a není se co divit, že i další o(b)sazenstvo kolem něj se podařilo zvolit vhodně. Příběh umí upoutat a tak se i přes veliké množství klišé dá hodnotit nadprůměrně. Sice jen mírně, ale nadprůměrně. 60 % Oblíbená část- Joseho školní práce ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Amíci tyhle sportovní filmy prostě umí. Podprůměrný tým se pod vedením Kevina Costnera zlepšuje nejen výkonnostně, ale i povahově. Komu tohle stačí ke štěstí tak si určitě pochutná. Přiznám se že i pro mě byl zážitek sledovat sedmičku kluků, kterak poprvé v životě vidí oceán a blbnou v něm. Na druhou stranu tady není vše jen parádní a například casting Costnerových dcer se moc nepovedl. Manželka je učiněný anděl, manžela ve všem bezmezně podpoří a on přitom není věčně doma. Zkrátka rodina především! Zkrátit film o dvacet minut, tak přihodím hvězdičku. Tohle není Danny Diaz! 60% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ne, ani po tomto filmu se pro mě přespolní běh (nebo běh na dlouhou vzdálenost obecně) nestane sexy, to ať se Emil Zátopek nezlobí. Sexy v dnešní době je (vedle příjemně stárnoucího Costnera v mentorských rolích) idea úplné rodiny, jejíž členové se milují, respektují a vzájemně podporují. A k té "nečekané syrovosti" filmu od Disneyho: až na tu hozenou botku na začátku se jakékoli násilí samozřejmě odehrává mimo obraz. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama