Reklama

Reklama

Vykořisťování Země

  • Velká Británie Devour the Earth
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Velká Británie, 1995, 22 min

Režie:

Tim Phillips

Hrají:

Paul McCartney (vypravěč)

Jaké jsou dopady „živočišné výroby" na naši planetu? Devastace životního prostředí jako důsledek intenzivního chovu hospodářských zvířat je ústředním motivem filmu, jejž namluvil Paul Mc Cartney. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Komplexný pohľad nie len na vegetariánstvo. Tento krátky dokument je plný faktov a logických postrehov, ktoré si už v dnešnej dobe nemôže dovoliť ignorovať nikto z nás. Že to predsa väčšinu populácie nezaujíma, svedčí o našej hlúposti a ľahostajnosti, ktorá sa nám stane osudnou. K nakŕmeniu konzumenta mäsa, potrebujeme viac ako dvakrát väčšie množstvo pôdy než k nasýteniu vegetariána a štyrikrát väčšie ako k nasýteniu vegána. K výrobe 1 kg živočíšnej bielkoviny sa spotrebuje 10 kg rastlinnej bielkoviny. Svet sa topí a dusí vo výkaloch hospodárskych zvierat, ktoré znečisťujú vodu a pôdu a spôsobujú kyslé dažde. Vegetariáni a vegáni trpia o 35% menším rizikom výskytu rakoviny a srdcovo cievnych ochorení. To a mnohé ďalšie skutočnosti vám odhalí práve tento snímok. ()

Micione 

všechny recenze uživatele

„ Až se svět ohlédne za našim stoletím, bude plakat. Ne proto, že bylo zaplaveno krutostí, ale proto, že dobří lidé mlčeli." ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Ve své době snad smysluplný, dneska překonaný dokument - existují rozhodně lepší jak po obrazové, tak po stránce "ideologické". Jsou i mnohem lepší! A mimochodem, vegetariánství to nezachrání, když si každý měsíc koupíte nový mobil, každý rok nové auto a každý půlrok poletíte na druhý konec světa na dovolenou, abyste měli na Vánoce sluníčko a v červenci lyžovačku... stačí rozmýšlet. A k tomu tuto vegan-propagandu nepotřebujeme. ()

Reklama

Reklama