Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej sa sústreďuje okolo obytného bloku "Tower Block 31", ktorý sa stane miestom brutálnej vraždy. Jeho nájomníci sú príliš vystrašení a tak sa zločin nikdy nevyšetrí. Po roku však zistia, že im hrozí nebezpečenstvo od niekoho, kto berie spravodlivosť do vlastných rúk. (deathmoon)

Recenze (38)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ty anglické paneláky jsou nějaké divné. Jednak mají okna jen na jednu stranu a druhak je obývá podivná sorta panikařících mentálů. Když si je totiž vezme na mušku potrhlý snajpr se superzaměřovačem, kterým je schopen během sekundy pokrýt nějakých sto oken, vyplazí se na chodbu a začnou se akorát tak hodinu hádat, kdo měl tenhle týden mýt schody. Sem tam to nějaký slabší kus nedá a skákne si do bytu demostrativně vyvětrat, aby se chudák snajpr při tom čtyřiadvacetihodinovém čumění do dalekohledu příliš nenudil. To byla ale kokotina. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krajně nepravděpodobné. "Jak" a "Proč" otázky se kupí jedna za druhou, ale když je člověk dokáže vytěsnit, zafunguje Tower Block jako fajn thrillerové řemeslo na jedno podívání. Z novějších hororových thrillerů z Britských ostrovů, které mají co dočinění s obytným věžákem, ovšem doporučuju spíše parádní Citadelu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE NENÍ JENOM NÁHODNÝ ÚTOK. JE TO PLÁNOVANÉ. TYHLE OBRÁZKY. TŘI MOUDRÉ OPICE. SNAŽÍ SE NÁM NĚCO ŘÍCT NEBO NÁM DÁT LEKCI.“ … ,,CO TO POTOM ZNAMENÁ?“ … ,,NEVIDÍM ZLO. NESLYŠÍM ZLO. NEMLUVÍM ZLO.“...... /// Další vypíčenej panelák? Co proti nim ti Angláni furt maj? No jo, dyž voni tam bydlej samý kokoti. Třeba v tomhle žije skupinka nesympatickejch spoluobčanů, a právem se vocitá pod tlakem. Budiž jim připsáno k dobru, že nechtěj brzdit děj, a sami vystrkujou palice. Pravda, vobčas si zahrajou na ,,dojemnou“ strunu, naštěstí má největší sráč smysl pro humor (předpokládám aspoň, jako že to má bejt vtipný…), čímž aspoň trochu dorovná ,,nejmoudřejší“ slečnu (ze který se jednoho dne určitě stane John Connor… nebo aspoň Mia). Píčovina vo dementech, který se vydal zlikvidovat jinej dement, a ve který by měli chcípnout všichni. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hraju Battlefield (a preferuju trojku. Díl třetí vole…). 2.) Miluju akce, kterým velí blondýna (…jo ták. Tyhle já taky, ale tady de vo něco jinýho…). 3.) Thx za titule ,,verus.1993“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Toto mi sadlo, veľmi príjemný thriller, v ktorom vraždiaci sniper terorizuje obyvateľov jedného baráku. Nikto ich nepočuje, nikto im nepríde na pomoc, telefóny a internet nefungujú, pretože zabijak si všetko dôkladne pripravil a dokonca nachystal našim hlavným hrdinom zopár milých pastičiek, takže ich počet sa každú chvíľu rapídne znižuje, a divák len netrpezlivo čaká, kedy zbraň opäť vystrelí, aby si mohol vyškrtnúť ďalšieho úbožiaka. Zaujímavá oddychovka, ktorá od začiatku do konca dokáže baviť, sniper je totiž nekompromisný a neušetrí nikoho, ani deti. Pre mňa je to na približne rovnakej úrovni ako "Telefónna búdka", akurát postáv je viac a priestor o niečo väčší :-) Netreba čakať žiadnu zložitú zápletku, žiadne zvraty a vysvetlenia, vlastne už dlho som nevidel prostejší thriller. Navyše sa nemusí páčiť tým, ktorí radi premýšľajú nad logikou chovania postáv, pretože toto je čisto film pre zábavu, pri ktorom to naozaj nie je nutné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na mě bylo tentokrát v Tower Block až příliš mrtvolno. James a Ronnie do toho šli hned napoprvé dost natvrdo, jen to trochu na můj vkus přepískli. Můj šálek kávy tohle tedy fakt nebyl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přesně, film pro oddech a napětí, pokud mu to dovolíte. Vyrůstá nám jakási zvláštní odnož panelových thrillerů, kdy tento mně opravdu sedl. Panelák obývá podivná sebranka, respektive jeho nejvyšší patro, která si těžko získá divákovy sympatie. Když se objeví odstřelovač, který vše naplánoval tak, aby nikdo nemohl utéci, začnete s postavami soucítit. Samozřejmě, chlápek s flintou nemusí vůbec sledovat celý dům, jak se někteří domnívají, jelikož naše oběti jsou uzavřeny pouze v patře nejvyšším. První zlom nastane, když obětem dojde, kdo je chce asi zabít. Druhý pak v rozhodnutí nedat se, což se velmi snadno řekne, když v domě jsou nastraženy i pasti. Třetím bodem je chvíle, kdy divák zvažuje, jaká strana je mu po tom všem bližší. Osobně si myslím, že většina postav se chová realisticky, jelikož ve vypjatých momentech se zachováme často úplně opačně, než když můžeme použít chladný rozum. Jo, pud sebezáchovy nás nemusí vždy zachránit... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých prvních letošních překvápek. Čekala jsem průměrný béčko o magorovi s puškou, ale místo toho jsem dostala klaustrofobickej a pěkně přímočarej survival, kterej měl všechno, co chybělo The Day a postrádal všechno, co mě tak sralo v Útoku na věžák. Kávička se uvařila a než se dopila, přišel zvrat, díky kterému jsem si vlastní kafe rozlila a od kterého jsem už do závěrečných titulků nespustila okuláry z obrazovky. A navíc je tam Jack O'Connel, který v další Cookovské variaci opět září. 70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Jsem tak nějak doufal, že se z toho vyklube něco solidního, ale vzhledem k brakovým hereckým výkonům, nepřirozenému scénáři a nezajímavým charakterům, mi to celkově přišlo dost céčkové. Jediné co stojí za zmíňku je výborná kamera a barvy vizuálu. Na film jsem se chtěl podívat kvůli fajn námětu a taky protože byl režisérem James Nunn. Nestálo to za to. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudná a nelogická pitomost a vyvražďovačka. Taková neuvěřitelně unylá a hloupá variace na tentononce typu "kosíme se v paneládu páčto je to cheap a cool" ála Serbuan Maut nebo nový Dredd, jen tady se tomu nějaké střevo pokusilo dát, ehm, příběh a osekalo cca 90% veškeré akce. Ten výsledek si umíte představit, takže ve vlastním zájmu naň už nemusíte ani koukat. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tenhle snajpr musel navstivit asi hodne strelnic, pac je rychlejsi nez prujem v bodláčí. Pokryt cele horni patro oken a reagovat do sekundy to chce velkou fantazii scenaristu. Veskere osudy dementnich najemniku mi byly u zadku hrocha se salmonelozou, vyslouzily vojak pusobil jajko ustrasena damicka a necha rozhodovat o osudech ostatnich lidi vydesenou pipinu, ktera se radeji naha otaci ke kamere zady. Psychologie postav byla propracovanejsi nez dekovny projev Samera Issy pri predavani Nobelovy ceny za fyziku. Pokud chcete maniodepresivni thriller s lacinou zapletkou a jednou spinavou chodbou nevahejte si pustit tento skvost anglicke kinematografie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi kvalitny britsky drsny a surovy horor/fryler o tom, ze isty sniper sa rozhodol preriedit pocetny stav ludskej populacie, ktora obyva akysi barak. Filmu vladne kvalitna rezia Jamesa Nunna, film je to drsny, surovy a Jack O´Connell /Eden Lake/ je vyborny. 80 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když si člověk odmyslí tu značnou nepravděpodobnost a logické díry funguje Tower Block bez problémů jako adrenalinová jednohubka na zimní večer.Po jiné panelákovce Citadela,která mě značně zklamala mi tohle spravilo chuť...70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z anglickejch thrillerů,navíc zase sídliště.Film dost statickej,jen stěží napínavej,a když k tomu člověk připočte děsně hrajícího O´Connella,kterej se celym filmem prošklebí,tak na tenhle film rychle zapomeńte.Navíc u filmu mě držela jen zvědavost,kdo má to všechno na svědomí.A právě dementní pointa,u který sem se jen pousmál,vodpálí filmu jednu hvězdu.20%. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že vidět takový týpky jak někoho řežou, asi bych nevytáhl paty a zavolal chlupatý. Sám bych tam nic bez tak nezmohl a akorát bych dostal do tlamy. A pokud se někdo chtěl potom pomstít za smrt svého blízkého.....ať si poslouží. 50% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(33/2013, DVDRip) / Tak a zase tu máme panelákovú záležitosť z GB (Attack the Block, Citadel, Dredd). Osobne si tento film celkom cením hlavne pre čistú žánrovú formu a uveriteľné stvárnenie postáv. Chvalabohu som nepotreboval ku štastiu dostať žiadne vysvetlenia toho Jak a Proč :). Efektný, napínavý kúsok s pomaly si dovolím tvrdiť anglickým feelingom. (8/10) ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Parádne prekvapivý funkčný thriler. Práve tento druh thrileru, kde vystupuje pár ľudí na jednom mieste mám rád. Keď máte po ruke kvalitný scenár, ktorý Vás nenechá vydýchnuť musíte byť spokojný. Je len škoda, že takých 20 minút pred koncom asi tušíte kto je ten ostrelovač. Nevadí, zážitok ale určite táto drobnosť nepokazí. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

To si takhle člověk naprosto vydřenej pustí navečer před spaním tuctové béčko, aby ho to uklimbalo ke spaní a pak sotva dýchá a je bdělý, jako dlouho ne. Britové opět zaváleli a ze zdánlivě obyčejného thrilleru s hodnocením diváků na bídných 58% se vyklube parádní jízda, ve které jde o život. Bylo to nápadité, bylo to nečekané, originální. Do posledních vteřin. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Zatímco Citadel mě zklamal, tohle bavilo. Kulky trhají maso, lidi ječí a pokud člověk moc nepřemýšlí, je o zábavu postaráno. Co víc si přát? ()

Reklama

Reklama