Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

Tunri 

všechny recenze uživatele

Jů já tak miluju Natašu Gollovou! Nekonečné kouzlo Oldřicha Nového, česká klasika, u které jsem se smála jako dítě a baví mě to pořád stejně. Určitě doporučuji, z filmů pro pamětníky je to určitě to zábavnější, kdo ty černobílé filmy nemusí a chce nějaký zkusit, spolu s Eva tropí hlouposti je tato kvalitní komedie vhodná! Mimochodem, Slunečnice mi zní v hlavě vždy několik dní :-D ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Hotel modrá hvězda je film, který na mě vždycky dýchne jakousi poklidnou atmosférou. Oldřich Nový jdoucí po stopách svých rodičů, kteří si hotel natolik zamilovali, že zrušili zájezd... roztomile opilá Nataša Gollová, píseň Slunečnice (zpívám si vždy, třeba i v duchu) a hlavně vtip! A dnes budu veselá... hodně veselá! ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když jedna z nejlepších scén (Nataša Gollová vs. personál hotelu a psychiatr) se odehrávala už na začátku filmu, nesmělé oťukávání s Oldřichem Novým je nesmírně dojemné...i to, jak se hlavní ženská hrdinka snaží bý strašně veselá. CO ŽE TO JE? ŘÍMSKÁ ČTYŘKA. NO VIDÍTE. NĚKDO BY TŘEBA ŘEKL: TŘI ZÁPALKY... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V komediích vždy naivně očekávám humor. V tomto případě jej Martin Frič jaksi pozapomněl do filmu přimíchat. Taktéž je mi záhadou, proč se vůbec někdo rozhodne zfilmovat tak krajně nezajímavý příběh. Šíleně nudná romantická naháněčka s naprosto krajně otravně napsanými postavami. Od Friče už jsem podobný film viděl padesátkrát. Hlavně, že umí kluk sám svoje filmy zparodovat. Obrovský omyl a naprosto nesmyslně vysoké hodnocení. Jestli se mi během stopáže dvakrát zvedly koutky, tak přeháním. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Hotel Modrá hvězda mě bavil. Pomalu bych řekla, což se u filmů neděje tak často, že začátek více než konec. Největší úspěch připisuji skvělé Nataše Gollové, která dokázala utáhnout celý film (samozřejmě s pomocí dalších osvědčených herců). Osobně se mi nejvíce líbila první půlka filmu a velice svižná pasáž večeře pro pětadvacet lidí a tak se stalo, že ani konec, který by měl trochu gradovat, nepřekonal nasazené tempo. I tak se mi film moc líbil a ve Fričově tvorbě ho určitě zařadím k těm hodně povedeným, nicméně je chyba, když film nemá v druhé půlce co nabídnout. 4.5* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Film má aj zaujímavú vlastnícku históriu. Po festivalovej premiére jeho výrobca a majiteľ práv Lucernafilm uviedol jeho kino premiéru 29.8.1941 v pražských kinách Adria a Lucerna s distribučným sloganom "Vtipem nabitá, česká filmová veselohra režiséra Martina Friče. To je Lucernafilm!" V roku 1954 práva na film prepadli Rozdělovne filmů Československého státního filmu. Poponáhľali sa aj s jeho obnovenou premiérou na 12.2.1954 v pražských kinách Blaník a Metro. Jeho distribučný slogan bol uvedený jednoducho: "Starší český film". 16.9.2021 mal film ďalšiu obnovenú premiéru, tentokrát už pod značkou Národní filmový archiv (NFA) pod distribučným sloganom "Film Martina Friče je zpět v kinech". (Raccoon.city)
  • Scenárista Václav Wasserman predkladal svoj scenár, ktorý sa vtedy volal iba "Modrá hvězda", na posúdenie Vladislavi Vančurovi, ktorý bol od konca 30. rokov až do konca protektorátu lektor nových filmových projektov a scenárov. Jeho posudok znel: "Texty filmu skôr pripomínajú texty operetné a nedbajú príliš občianskej logiky." (Raccoon.city)
  • Text k písni „Slunečnice“, která proslavila Inku Zemánkovou, napsal herec Josef Gruss a hudbu zkomponoval Sláva Eman Nováček (dirigent Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK). Další píseň ve filmu má název „Celý den si zpívám“ a je od stejných autorů. Ve filmu ji sice zpívá František Paul (zpěvák v hotelu), ale hlasem R. A. Dvorského. (Elisebah)

Reklama

Reklama