Reklama

Reklama

Let balónem

  • Francie Le Voyage en ballon (více)

Obsahy(1)

Mladý chlapec (Pascal Lamorisse) se vplíží na horkovzdušný balón svého dědečka (André Gille) vynálezce, testující nový pohon balónu a společně cestují vzduchem po Francii. (sator)

Recenze (8)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Další balónový film od Alberta Lamorisseho, který se v češtině jmenuje dosti nečekaně – Let Balónem. Příběh pojednává o jednom postarším vědci, který vymyslí nový pohon pro tento, spíše než dopravní, vyhlídkový prostředek. Díky studenému vzduchu může náš hrdina regulovat výšku a také zatáčet do stran. Bohužel se mu nedostává uznání v jeho oblíbeném klubu, a proto se tedy vydává na cestu po Francii....Snímek se ani nesnaží vytvářet děj nějak uměle. Zápletka je jasná a jednoduchá, je jasné, že musejí přijít nějaké peripetie a šťastný konec a celou dobu se tak můžeme soustředit jen na jednu věc. A tou je pozorování krajiny země galského kohouta. Takový větší zeměpisný dokument, jehož legrační vsuvky už dnešního pohledu nejsou legrační a jediné čím tedy snímek disponuje je pravdivé zobrazování krajiny. Ne že by to utíkalo nějak pomalu, ale ke konci se už člověk přece jenom trochu nudí....Ale nějakou tu poetiku to v sobě má a příjemně si u toho odpočinete... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 29.9.1968, réžia českého znenia (SpÚZF 1964) = LUDVÍK ŽÁČEK - Kvôli okupácii bola plánovaná premiéra zo dňa 25.8.1968 zrušená. (18.2.2011) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Nemohu v svém vnímání tohoto filmu oddělit dávný intenzivní zážitek z dětství. Děj je řídký a slouží jen jako stuha na níž jsou navlečeny jednotlivé zážitky. Celý film působí jako stará pohlednice - trochu přibarvený, nostalgický (myslím, že musel působit nostalgicky už v době svého vzniku), ale své kouzlo mající. Když jsem znovu po dlouhých letech viděl monumentální hudbou podbarvenou pasáž s krásnými starými plachetnicemi, která na mne v dětství obvzláště zapůsobila, byl jsem i dojat. ()

sator

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec (Pascal Lamorisse) se vplíží na horkovzdušný balón svého dědečka (André Gille) vynálezce, testující nový pohon balónu a společně cestují vzduchem po Francii. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám s jakousi zvláštní něhou na tenhle film, který jsem viděl v jenom břeclavském kině v šedesátých letech,tedy letech mého dětství.Byl to překrásný romantický film na který vzpomínám dodnes. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak by na mě snímek působil dneska. Jako malá jsem však tento kouzelný film viděla minimálně třikrát - a od té doby sním o letu balónem, i když trpím hrůzou z výšek. Takže - při respektování historického pohledu - navždy už nezapomenutelný film mého dětství. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl také poprvé jako kluk a možná, že právě příběh o letu v balonu unášeném nad Francií ve mně probudil lásku a obdiv k nekrásnější evropské zemi. Tu jsem posléze vícekrát navštívil a něco z filmu viděl na vlastní oči. Poprvé jsem zaznamenal na filmovém plátně nádherné zámky na Loiře a potom si tuto turisty oblíbenou trasu projel a to třikrát. ()

Reklama

Reklama