Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 1

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (371)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Travolta s De Nirem se v tomhle filmu nahanějí jako Tom a Jerry a nakonec to dopadne uplně jinak. Film není tak drsný jak jsem čekal spíš naopak. Pár dobrých scén se ale najde třeba De Niro a jeho citronáda. Nemusím to vidět znova po pravdě řečeno třetí dávám za obsazení. Jinak opravdu spíš nudné kecy a hudba od Johnyho Cashe. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Herecká kreace dvou legend, kteří si jdou po krku. Film ve své podstatě láká pouze na herecké hvězdy, které svá nejlepší léta mají dávno za sebou a divák je pouze zvědav co předvedou. A určitě ještě mohli něco předvést, ale to by je nesměl vést packal Mark Steven Johnson, který má na svém kontě pecky jako "Daredevil" a "Ghost Rider". Celý film je veden v pomalém tempu, které se snaží působit realistickým dojmem, ale diváka spíše jen nudí a neustále ho přesvědčuje o tom, že žádná z postav, neví co a proč vlastně dělá. Nečekejte akci, nečekejte návrat legend a vlastně se na to ani nedívejte. Pokud mohu doporučit podobnou žánrovku, dejte si raději béčkového "Štvance" nebo tu akční pecku s Dudikoffem, kde také morduje zabijáky v lese. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Obrovské očekávání , obrovské zklamání,Mark Steven Johnson prostě navždy zůstane hodně průměrným režisérem.Nicolas Cage moc dobře věděl, proč z projektu vycouval ( ano už to samo o sobě mohlo být divákům poněkud podezřelé ) na druhou stránku se kvůli jeho vyvázání musel změnit na rychlo příběh, který měl být regulérním pokračováním filmu Tváří v Tvář.Takže se na rychlo vymyslel nejjednoduší možný scénář a to trauma z války mezi dvěma muži, přidali se klišé a rutinna, Travolta se naučil lengič tak mocně, že po chvilce přestane bavit a začne strašně vysírat.De Niro je dřevo, byl dřevo a vždycky bude dřevo, nesympatický kokot, který má v mekáči plnit kelímek s hranolkama a nesrat se do každého nadějného filmu ( abych mu nekřivdil, dřív to bylo herecké eso, ale vždy mě byl strašlivě nesympatický a teď už hraje hovno ) Travolta je husto kruto přísnej zabiják a v těch scénáristických zvratkách a mezi tunou kliše plave se ctí sobě vlastní a snaží se snad jako jediný, se v těch klišé hovnech neutopit.Pár scén mělo říz, atmoška tam místy dýchla, Travoltovo nahánění De Nira nemělo chybu.Jinak je to rutina jako blázen, která jak napsal POMO, je místy až nepochopitelně scénáristicky riadně trapná.Diplomaticky 55%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou lukostřelců milujících mučení uprostřed emerických hvozdů mne sice nebavil, ale zase mne svou dementností nejednou rozesmál. Ona je to totiž hodně směšná hra na to, že ty jsi zajatec a já tě budu mučit a teď jsem já zajatec a ty mě budeš mučit, ale pak si to zase prohodíme, jo? Jinak je to ovšem jen hrozná blbost, ve které prožívá De Niro další z mnoha svých filmových válečných traumat a Travolta se svým plnovousem nekompromisně atakuje pozici nejcharizmatičtějšího herce narozeného na Balkáně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady asi někomu spadla na hlavu nezralá hruška. Co to mělo jako bejt ? Pokus o vytvoření konkurence terminátorovi ? Nejdřív jeden propíchne šípem druhýmu nohu, pak druhej propíchne prvnímu šípem hubu a dal si chlapci vesele skotačej po lese, ubližijou si, nadávaj si a toulaj se krajem a jestli nezemřeli, dělaj to dodnes. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)
  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama