Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož Robert De Niro a John Travolta jsou pro mě herci prvního stupně, nenechal jsem se dlouho přemlouvat a film zkusil. I námětem by se mohlo jednat o takovou vzorovou honičku lovce a kořisti. Začátek pak začíná u chlastu, kde Robert a John spolu vypijí flašku jägera, aby pak zjistili, kdo je kdo a hra může začít. V druhé polovině filmu se pak nahání po Apalačských horách (no spíš je to Bulharsko) a kdyby je tam viděl nějakej Indián (nebo Bulhar) asi by zakoulel očima a odešel opačným směrem. Sem tam nějaká tma, nesmysl, kravina, ale ve výsledku se mi líbilo to nadšení obou herců sejmout se navzájem a tak jsem jim uštědřil slabší tří hvězdu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušný film - rychlý, jasný, co chce říct, řekne (a výsledek asi nikoho nepřekvapí), a víc toho není. Ne že bych víc potřeboval. Nejzajímavější pro mě je, že od Marka Stevena Johnsona se mi zatím nelíbilo vůbec nic, a najednou je tady Sezóna zabíjení, která mě zajímá od začátku do konce. Samozřejmě je to zásluha obou hlavních herců, ale režie má také více než dobré momenty (De Nirova ranní rutina za doprovodu Johnnyho Cashe, pak třeba scéna s vínem nebo ta s osolenou citronovou šťávou), navíc vše se odehrává v krásné přírodě, a to je také plus. Kdyby se Travoltova postava v závěru nechovala jako úplný hňup, bylo by to snad ještě lepší. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Koňská hlava Travolta s plnovousem pomalu jako Diktátor a nohu táhající, snad tisíciletej De Niro se nahání kdesi po divočině a vyřizují si účty z Kosova. Jedná se o velmi průměrný survival s několika dost slušnýma torture scénama a jakš takš zvládnutým gore, což ale jaksi nestačí na víc než o chloupek lepší tři kousky. Začalo to ve Varech, za půl roku to očekávám ve všední den hned po telenovele na TV Nova. 65% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Po příšerný adaptaci Daredevila a po ještě horší adaptaci Ghost Ridera si Mark Steven Johnson řek, že si trochu zaartuje. Pozval teda De Nira s Travoltou a nechal je hodinu běhat po lese, vložil do toho řeči o bohu a zřejmě očekával, že to z něj udělá lepšího režiséra. Jenomže waterboarding citronádou nestačí k tomu, aby se divák bavil, na to je tam totiž moc málo akce, moc málo krve a přespříliš velký množství záběrů, kdy je jasně znát, že v tom lese vlastně vůbec nejsou. Najmout si dva veterány, takovejhle trhák by natočilo za dvě tři odpoledne i dítě. Takže se žádná hitparáda nekoná, je to podprůměrná hovadina kdy slovo "špatný" můžete aplikovat na každou jednotlivou složku filmu, přičemž všechno už bylo k vidění ve Friedkinovo Štvanci, kterej je kvalitativně o tři hvězdy vejš. A Travolta mě tim svym přízvukem docela sral. Taky smích! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou lukostřelců milujících mučení uprostřed emerických hvozdů mne sice nebavil, ale zase mne svou dementností nejednou rozesmál. Ona je to totiž hodně směšná hra na to, že ty jsi zajatec a já tě budu mučit a teď jsem já zajatec a ty mě budeš mučit, ale pak si to zase prohodíme, jo? Jinak je to ovšem jen hrozná blbost, ve které prožívá De Niro další z mnoha svých filmových válečných traumat a Travolta se svým plnovousem nekompromisně atakuje pozici nejcharizmatičtějšího herce narozeného na Balkáně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama