Reklama

Reklama

Temná proroctví

  • USA Eyes of the Mothman

Na území dnešního městečka Point Pleasant v západní Virginii vypukla v roce 1774 krvavá bitva mezi členy domobrany a spojenými indiánskými kmeny pod vedením náčelníka Cornstalka. Podle legendy vyslovil před svou smrtí kletbu namířenou proti bílým obyvatelům... Věříte na kletby? Lidé z Point Pleasant v západní Virginii rozhodně ano a mají na to veškeré právo. Malé spořádané americké městečko je už od konce 19. století sužované neobvyklými událostmi. Ale v roce 1966 se to ještě zhoršilo. Místní policejní stanice byla najednou zaplavena zprávami o pozorování UFO, duchů, mizejících lidech a setkáních s vysokým, okřídleným „můrákem“ Mothmanem, který měl paralyzující rudé oči, pronásledoval auta a terorizoval stovky obětí. Ale příběh tohoto monstra a jeho strašlivého útoku na spořádané obyvatele Point Pleasant se netýká jenom bizarních setkání se záhadnou příšerou. Jeho kořeny jsou zapuštěny hluboko v nezanedbatelných událostech, které se táhnou několik generací do minulosti. Temná proroctví jsou jediným dokumentárním filmem na toto téma, v němž nechybí rozhovory s očitými svědky. Vyšetřuje nejen nechvalně proslulou pověst o Mothmanovi, ale i mnoho dalších souvisejících incidentů založených rovnou měrou na faktech, fikci, mýtech a dějinách. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zadní světla Batmobilu? Creeper z Jeepers Creepers? Rudooký Ríša Gere po několikadenním tahu po barech v Point Pleasant? Nebo snad červená na semaforu u přetíženého Silver Bridge? Možná to byla znamení jako na farmě ex-pastora Mela uprostřed kukuřičného pole, ale víte, jak to s těmi znameními chodí. Člověk si je vyloží, až už je pozdě.. Mothman, Jersey Devil, Wendigo. Mám tyhle sympaťáky severoamerického folklóru rád, ale ta alternativní 50 minutová verze ohraničená dvěma rádoby hlubokomyslnými bláboly opravdu působí jen jako uspěchaný výcuc z něčeho trojnásobně dlouhého.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Matthew zatiaľ neokúsil H-vody, no tento dokument, podáva vyčerpávajúce informácie o mýte " MOTHMAN ". Niekto okuše rádoby horrovú verziu , ale tento dokáč ponúka info, ktoré mystickej bytosti s červenými očami dáva úplne iný rozmer. Rozporuplné fakty ( filmy radšej vynechám ) . Vezmúc v úvahu spomínané články a dohady - tak toto je asi najkomplexejnejší dokument o celej kauze- dúfam, že už nebude nasledovať nič. Výpovede svedkov paranormalytikov a celkový ( mimochodom skvelo natočený ) informačný hangár zapôsobil. V 30ke takto talentovane / podrobne rozpitvaná záležitosť, je u Mňa uznania hodná ! ()

Luciášek 

všechny recenze uživatele

Luxusní a opravdu poctivě natočený dokument se všemi aspekty událostí. Kdo si je tak jistý svou "bezpečnou materialistickou realitou", že popírá existenci takovýchto bytostí, měl by si uvědomit, že skutečnost nekončí tam, kde končí naše vědomosti o ní. ()

Reklama

Reklama