Reklama

Reklama

Titanic: zrození legendy

(TV film)
  • Velká Británie Titanic: Birth of a Legend
všechny plakáty

Obsahy(1)

Podrobně se seznámíte s příběhem Titaniku, od snu po konstrukční návrhy až po neštěstí, a vyslechnete si neznámé příběhy mužů, kteří loď navrhli a zkonstruovali. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Nach 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří se s Titanicem seznamují, ideální film, proti kterému nebudou mít co namítat. Avšak pro ty, co již o Titanicu něco ví a mají jeho historii prostudovanou, dá tento dokument - když už ne novinky o samotné lodi - náhled do společenského uskupení a vztahů ve společnosti, která Titanic postavila. V tomto bodě vidím největší úspěch tohoto hraného snímku. Naopak musím vytknout několik zcela scestných pasáží (jako například některá jednání určitých dobových postav), které skutečnost obrací minimálně o čtyřicet pět stupňů jinam (a opomíjení některých podstatných faktů). Ale i přes tuto skutečnost tento dokument chválím a hlavně kvůli zmíněnému kladu ho doporučuji všem milovníkům Titanicu. 75% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento snímek beru jako dokument / tv film. Myslím si, že o Titanicu vím hodně, viděla jsem plno různorodých dokumentů i filmů a tenhle byl velice obsáhlý, i když byl jeden z nejkratších :) Je to zajímavě doplněno mnoho dobovými fotografiemi a příjemné vyprávění při hraném dějství, kterého se nám také dostane, bylo velice naučné a doplňovalo informace. Opět vidíme prostředí budování Titanicu hlavně z pohledu lidí, kteří byli "nejníže v této lodi a člověk se zde dozvěděl plno dalších informacích, které nejsou jen tak dostupné a moc se o nich na veřejnosti nemluví. Bylo to dojemné, silné, poučné a hlavně také ukázkové v tom, jací lidé v tehdejší době bojovali za ostatní, aby si zachránili životy na úkor jejich... ()

Popinodan 

všechny recenze uživatele

O Titaniku toho bylo načeno už spoustu. Tento napůl hraný dokument dává Titaniku zcela nový rozměr. Co předcházelo prvnímu vyplutí od samého počátku. ()

Reklama

Reklama