Reklama

Reklama

Zapomenutá pyramida

(TV film)
  • Česko Ztracená pyramida (více)

Obsahy(1)

Tři velké pyramidy v Gize patří mezi nejslavnější stavby na světě. Cheopsova pyramida proslavila faraonovo jméno a stala se jedním ze sedmi divů starověkého světa. Ovšem teprve v několika uplynulých desetiletích se přišlo na to, že Cheopsův syn Rádžedef se pokusil otcovo dílo předčít a začal stavět pyramidu, jež měla být větší než všechny dřívější. Archeologové, kteří našli Rádžedefovu pyramidu, začali vlastně až v poslední době odhalovat život tohoto neprávem zapomenutého faraona. Film diváky seznámí s nejzajímavějšími nálezy dodnes probíhajících vykopávek, a tak budou mít možnost sami nahlédnout do historie stavby „čtvrté pyramidy“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Více než vyprávění o zapomenuté pyramidě spíše vyprávění o rodinné situaci mezi Radžedefou jeho bratry a jejich otcem Chufuem. Problémem, ale je, že vše je spíše fantazie archeologů, kteří pro tento příběh nemají plnohodnotné hmatatelné důkazy. .. Leč prvních cca. čtyřicet minut se dokument drží té zapomenuté pyramidy, poté se až rozjíždí další příběh, ten detektivní, no pořád informačně držící se kolem zapomenuté pyramidy. Takže se dá vše shrnout jako dokument o ztracené pyramidě s rozsáhlými dodatky archeologů z prostředí života Radžedefa. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Nepřesvědčivá verze historiků, která je divákovi servírována, mnohem více otázek vyvolává, než na kolik odpovídá. Stále je tu ale čtvrtá pyramida a kameře se dá věřit.. ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Títo američania dokumenty síce točiť vedia, no chýba im drajv, invencia, práca s kamerou. Dokážu rozprávať okolo jednej veci stále dokola až vás unudia.. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama