Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je skvěle rozpracovaná studie nejen válečného zločince Adolfa Hitlera, ale i zrůdného antisemitského národního socialismu. Komu ještě pořád není jasné, proč začala druhá světová měl by tuto Apokalypsu (která skvěle doplňuje http://www.csfd.cz/film/275830-apokalypsa-2-svetova-valka/ vidět. Ta poválečná frustrace lidí ve vykastrovaném a vyrabovaném německu musela být strašná. Ale ona podobná bída byla i v Anglii a Francii o čemž se tu moc nehovoří. Naštěstí se spojenci po druhé světové válce z této chyby poučili a tak obnova Německa a Japonska počala probíhat prakticky okamžitě po válce. Stejně jako u všech kolorovaných dokumentů si člověk obyčejným převedením obrazu do barev mnohem více uvědomí detaily. Dokument působí autentyčtěji a je blíže divákovi, než nějaké praskající černobílé dokumenty plné kazů. Jen by mne zajímalo to Hitlerovo charizma. Už jen když ho vidím i s těmi jeho pochodujícími hajlujícícmi panáky a srandovními standardami ve stylu dávného Říma, poslal bych na něj letku Lancasterů s kontejnery s fosforem.... Nutno pouštět ve školách! * * * * * ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Po Apokalypse WWII další plná palba. Lepší studie o poválečném Německu plného vnitřních problémů, komunistů a chaosu, ze kterého génius zla AH zformoval své choré vize pod lejblem NSDAP, k vidění zatím není. Bez jakýchkoliv historických odchylek, v barvě, srozumitelně a poutavě. Super materiál pro hodiny dějepisu, myslím, že tohle chytne i děti ze zadních školních škamen. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako už je pravidlem, tak v těhle kolorovaných dokumentech s náskokem vede forma nad obsahem. Přitom obsahová stránka na tom není vůbec špatně. Vždyť záběry z Německa dvacátých a třicátých let mají občas větší sílu, než dávno známé obrázky z Druhé světové války. Jen by neškodilo kdyby měl seriál víc epizod, protože sled událostí se odehrává v poklusu, a není dost času všechno vstřebat. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kterak se z maminčina mazánka stal obdivovaný řečník a politik, jehož názory a myšlenky vedly k nejhrůznějším událostem novodobé historie. Velmi poutavě natočený historický dokument obsahuje velké množství i méně známých autentickým materiálů a informací o okolnostech vzestupu nacistického diktátora. Takovými dokumenty bych rozhodně nepohrdl na hodinách dějepisu. 90% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jestli netušíte jak se Hitler dostal k moci, je tento snímek dokonalým průvodcem co se tehdy stalo. Je neuvěřitelné čeho jsou lidé schopni když jim dáte sílu, mám namysli oddíly SA(hnědé košile), ale i kdo všechno stál u zrodu Hitlera, Hugo Boss, Henry Ford atd... jenže nejspíš to dělali i pro peníze a zviditelnění se, proč by jinak soucítili s tímto psychotickým mužem, který měl mnoho problémů z dětství se kterými se nedokázal srovnat do dospělosti.... A i když jsem o téhle době už četl a viděl dost materiálu, trochu mě překvapilo, že to zas tak Hitlerovi většina národa tzv. nežrala. Byla to především velká shoda náhod co zapříčinila 2.světovou válku... Určitě doporučuji tento dvou dílný dokument skouknout ... HODNOCENÍ: 93% (5*) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama