Reklama

Reklama

Ztracený ráj 3: Očistec

  • USA Paradise Lost 3: Purgatory

VOD (1)

Obsahy(1)

Téměř dvacet let už trvá historie případu vražd tří dětí v americkém Memphisu, z nichž byla obviněna trojice místních mladíků. Po stejnou dobu režiséři Joe Berlinger a Bruce Sinofsky sledují průběh vyšetřování, období výkonu trestu odsouzených mladíků a konečně nedávné znovuotevření procesu. Právě tomu je věnována závěrečná část dokumentární trilogie, která přispěla k pochybnostem ohledně viny trojice odsouzených. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (16)

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Ano, odsouzení těchto tří chlapců bylo špatné. Ano, bylo to velice unáhlené. Každopádně v roce 1993 se to bohužel nebralo tak jako dnes a i když byly kluci obviněni nepřímo, mnoho důkazů pro jejich nevinu vyplulo napovrch pozdě. Nevinila bych hned justici USA, ale všechny ty, kteří vypovídali proti nim a zakládali na tom, že "černá je špatná". My máme Kájínka, oni mají WM3. Nikdo se asi nikdy nedozví, jak to doopravdy bylo a kdo je ten ****, který za vše může. Taky to bohužel není jediný případ, o kterém by se dalo takto diskutovat. Nicméně pokud se o případ zajímáte, na tento dokument se opravdu podívejte. Zodpoví vám hodně otázek, ale ještě více jich vyvolá. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Závěr unikátní časosběrné dokumentární trilogie z produkce HBO, při jejímž sledování se nevyhnete mrazení v zádech a dalším nepříjemným pocitům. Realita arkansaského zapadákova devadesátých let - white trash, domy na kolečkách, zkažený nebo vůbec žádný chrup, povalující se plechovky od piva, povinný mullet na hlavě pro všechny osoby mužského pohlaví od tří do devadesáti let, Metallica ... Na jednu stranu se na konci dostaví určitá úleva, že byla trojice odsouzených po osmnácti letech (!) propuštěna, ale za jakou cenu?! Za cenu přiznání se k tomu ohavnému činu (inu, to je ten soudní systém nejsvobodnější a nejdemokratičtější země světa). Skuteční vrazi stále unikají spravedlnosti. Děsivé je, že podle nejaktuálnější verze byl jedním z pachatelů skutečně nevlastní otec jednoho z chlapců. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Až třetí dokument je konečně zajímavě natočen a obsahuje hodně nového, pravda, i díky tomu, že od druhého dílu uběhlo přes 10 let, takže se toho stalo hodně a bylo o čem točit. Vidět všechny tři odsouzené, jak předčasně zestárli ve vězení, je dojímavé. Nejvtipnější je vidlák Byers, který v minulých dílech plamenně horoval za bolestivou smrt všech tří odsouzených, teď plamenně spílá americké justici, že uvěznila tři nevinné. A má pravdu, americký právní systém je tragikomický a nemá s právním státem nic společného, a to i v případech, kdy nedošlo k vynuceným přiznáním. _______ Poznámka pro nováčky: Film je vhodný a přístupný i pro ty, kdo o případu nic nevědí, vše podstatné se dozvíte, na první dva díly není vůbec třeba koukat. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Dokument se silou špičkového thilleru který ukazuje že život někdy píše větší příběhy než zámek plný spisovatelů. Zároveň se podařilo autorům dokument velmi dobře natočit a sestříhat. Zajímavý pohled do mikrokosmu whitetrash američanů. Opravdu se jedná o Očistec, protože po tom všem co hlavní "hrdinové" zažijí příjde něco jako asi happy-end. Pár poznámek, když jsem se díval i do jiných zdrojů tak člověk zjistí že Damien je opravdu jemně řečeno hodně zvláštní člověk a místním redneckům a ani místní policii se člověk vůbec nediví že pro ně byli první a největší podezřelí. Ti co se prsí proti Americké blbosti jen ukazují že Furianti ještě nevymřeli a blbost je všude a když říkám všude myslím i v Čechách. Na obranu amerického soudnictví nelze než dodat že i u nás máme pár zvláštních policejních a soudních případů a buďme rádi že se něco podobného nestalo někde vedle romského baráku nebo domu kde jsou ubytovaní utečenci. To by pak měla veřejnost taky rychle jasno a toužila po krvi. Za **** ()

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Wow! Přesně kvůli tomuhle nesmí dokument nikdy vyhynout. Neuvěřitelně silný příběh. Čekal jsem konec tak i tak. Čekal jsem nový trial, čekal jsme zamítnutí, ale to, že v americkém justičním systému může existovat také třetí možnost, mě přinejmenším nepříjemně překvapilo. Takhle se to parádně zametlo všechno pod koberec. Hlavně, že nikdo nemůže nikoho žalovat. Přál bych si 4. díl, ale obávám se, že tento případ zůstane navždy otevřený...96% ()

Galerie (1)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama