Reklama

Reklama

Wild Life

Animovaný / Krátkometrážní / Western
Kanada, 2011, 14 min

Obsahy(1)

Alberta v roce 1909 nabízí široce otevřené prérie Divokého západu. Přidejme do nich mladého Angličana dobrých mravů, který je ještě svěží ze staré vlasti. Byl poslán, aby si vyzkoušel farmaření, avšak jeho láska k badmintonu, k pozorování ptáků a k likérům ho opouští jen málokdy, a tak nemá čas na shánění dobytka. Když se zlaté letní prérie změní na podzimní, je jasné, že nic jej v jeho zjemnělé výchově nepřipravilo pro drsné podmínky Nového světa.
Snímek hravě čerpá z westernů, z dokumentů o přírodě a z reportáží očitých svědků. V kontrastních detailech, jako je delikátní šálek čaje s nesmírností oblohy prérie, je vidět ostře vykreslený střet mezi civilizací a divočinou. Divoký život je o kráse nezkrocené prérie, záchvěvech stesku po domově a o bláznovství nebezpečného života mimo kontext. (mr.filo)

(více)

Recenze (7)

easaque 

všechny recenze uživatele

tento animák mě moc nezaujal, i když asi má své kvality - zajímavá animace a vytvořená atmosféra. Byl na mě docela ukecanej, tak jsem se svou chabou angličtinou moc nepochytil, ale pochopil jsem o čem je. Posoudil můžete tady: http://www.youtube.com/watch?v=WtbkNCc0tj4 jestli jsou mé slabší 3 hvězdičky oprávněné. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Poměrně nazajímavý animovaný roční pobyt angličana v drsné prérii na začátku 20tých let. Připomnělo mi to film "Into the Wild", který se s tímto nedá srovnávat, jelikož byl mnohem lepší, ale dějově je mu tento krátkometrážní snímek podobný.... 35%. ()

Reklama

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Kanadská Alberta v roce 1909 nabízí široce otevřené prérie Divokého západu distingovanému mladému Angličanovi dobrých mravů, aby si vyzkoušel farmaření, avšak jeho láska k badmintonu, k nicnedělání a k alkoholu ho nepřipraví pro drsné podmínky Nového světa. Kreslený snímek čerpá z westernů, z přírodopisných dokumentů a z reportáží očitých svědků. Wild Life je o kráse nezkrocené prérie, záchvěvech stesku po domově a o bláznovství nebezpečného života mimo kontext. Ironie na Kanadské hranici. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Wild Life jsem na první zhlédnutí moc nepochopil a říkal jsem si, jaká je škoda, že tak krásně animovaný film je tak bezduchý. Že nepojednává o ničem, co by mě zaujalo, navíc je prokládaný nesmyslnými texty o kometách, které jsem nepochopil. Po pár dnech, kdy jsem se jal psát tento článek, mi to ale nedalo. Našel jsem nějaké rozhovory s autorkami a on ten film vlastně není o ničem, jen vám neřekne, o čem je. V podstatě celý pojednává o lidech zvaných Remittance Men (viz anglická wikipedia), což byli odpadlíci z aristokratických rodin, kteří se nepozdávali svým rodičům. Často šlo o alkoholiky nebo budižkničemy, kteří nebyli vhodní pro život ve vyšší společnosti. Často to také byli druho- a vícerození synové, kteří až do roku 1925 nemohli zdědit žádný majetek. Jejich destinací byla většinou západní Kanada, kde byli s finanční podporou své rodiny (byly jim posílány remitence, odtud název těchto lidí) odkázáni na život v divočině, posměšky domorodců či smrt. S vědomím toho, co vím teď, ten film nebyl špatný. Špatné je to, že tuto historii buď musíte znát, nebo budete z filmu poněkud zmatení. Neznalost mi nedovolila si jej více užít, a přitom řemeslně a vizuálně je nádherný. [Oscary 2011] ()

Galerie (1)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama