Reklama

Reklama

2012 Apokalypsa

(TV film)
  • Česko Apokalypsa roku 2012 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Už 21. prosince 2012 údajně přijde konec světa. Velkolepý dokument od Discovery s působivými trikovými záběry spekuluje, jestli s námi skoncuje masivní sluneční bouře, přepólování Země, supervulkány nebo se nám příroda pomstí úplně jinak... (oficiální text distributora)

Recenze (15)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument nepřichází s naprosto ničím novým. Kdo už nějaký ten dokument podobného apokalyptického ražení viděl, tak pro toho nemá hlubší smysl se dívat i na tento. Krom toho většinu ilustračních záběrů, které by asi měly přibližně ukázet, jak že ten tolik očekávaný a tolik oslavovaný konec světa bude probíhat, jsou výstřižky z toho krásného amerického filmu nesoucího naprosto totožný název, zvládnete - li si odmyslet slovo "apokalypsa". Ano, myslím skutečně ten film, kde kličkují letadlem mezi bortícími se mrakodrapy, a kde ujíždí autem a za prdelí se jim propadá silnice. Efekty také nestojí za více než slovo "ošklivé". A to se snad ani neodvážím vám prozradit, že úplně vše, čím se bude dokument po celou dobu zabývat, je vlastně vypsáno už v samotném obsahu. Nic jiného nečekejte. Nic jiného nepřijde. Chudáci Mayové se jistě převracejí v rakvích. Obrazně řečeno. Končí jim kalendář a nějakou chytrou hlavu napadlo, že to musí zaručeně znamenat konec světa. Tak to vzal(a) napříč planetou a napříč vesmírem tam a zpět a vyhledal(a) všechny možné scénáře, jejichž uskutečnění by mohlo proběhnout toho posvátného data 21. 12. 2012. Třeba někdy napadne nějakou ještě více chytrou hlavu zkusit podobný postup na nějakém třeba i náhodně vygenerovaném datumu. Dal bych ruku, a třeba i obě, do ohně, že se výsledky nebudou příliš lišit. Nechci vám kazit den, ale konec světa na naši malebné planetce může skončit každým okamžikem. A odpověď na to, zda si vůbec tento komentář přečtete až do konce je ukryta v hlubokém vesmíru. To však pouze za předpokladu, že nějakou ještě více chytrou hlavu či více takových hlav souběžně nenapadne, že je na naší planetě příliš velká nuda a dlouho už nic většího nevybuchlo. Prostředky na uskutečnění by se rozhodně našly. Nejradši bych dal odpad. Ale pokud nějakou čirou náhodou ten konec světa vyjde skutečně na to krásné datum, tak už nedostanu možnost se tvůrcům omluvit a hodnocení změnit. A proto si nechávám pootevřená zadní vrátka a jednu hvězdičku tu prozatím ponechám. P.S. Konec světa jednou určitě nastane a byl bych nekonečně rád, kdyby se tomu tak stalo za mého pobytu na světě, nejlépe v samém jeho závěru. Rok 2012 mi přide docela uspěchaný, ale překousl bych to taky. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Na konci to jasne povedali, že netreba teraz hneď predávať dom a vyberať všetky úspory z banky a ísť si užívať posledné chvíle života, pretože 21.12.2012 bude s veľkou pravdepodobnosťou len ďalší obyčajný deň. To čo v tomto dokumente spomínali boli len MOŽNÉ scenáre ukončenia života na našej planéte, tak ako ho poznáme. Všetko to boli veci, ktoré sa môžu kedykoľvek stať, bez ohľadu na dátum v kalendári, či už v tom Mayskom alebo hociktorom inom. A všetko to boli fakty vedecky podložené, takže nejakú výpovednú hodnotu tento dokument určite mal. Len to nabalili na príbeh o 21.12.2012. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Je to Discovery takže hodnocení odpad je od lidí co jsou samotným tématem rozlobeni-ohroženi. Dokument se odráží od mayského kalendáře ale poté pracuje s materiálními teoriemi-zranitelnost technologií a efek řetězení je opravdu obrovský... ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Většina záběru je z filmu 2012 ale jinak celkově je tento dokument docela slabší. Těžko se asi stane to, co obsahovaly záběry filmu a skoro celého dokumentu. A tak velkolepý, jak o tomto dokumentu hlásaly taky nebyl. Počkejte si do 21.12.2012 a uvidíte, že zase uvidíte... ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Od jakživa mě zajímali živelné katastrofy, scifi, globální klima a jak to jednou s námi bude. Po řadě dokumentů a filmů, pro mne byl tento dokument dalším přínosem, byť si myslím své! Nicméně nejde o stupidní datum ani zkopírované triky, ale o to co nás opravdu čeká v několika podobách.. S tím že např.přetížení elektřiny, je tou největší hrozbou! Tsunami a hurikány řádí už léta, že ledovce tají a znečištujem ovzduší továrnama také víme! A že na nic s toho nevěříte?! Omyl! Je to realita, která nás jednou bohužel nemine at už z jakéhokoliv pohledu scénaře.. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mám jednoduše rád a těch apokalyptických jsme sice již pár viděl, ale v dokumentu jde hlavně o fakta. Fakta zde zazněla jasně a to, že si někdo usmyslel říci, že 21.12.2012 je ten ,,ideální den,, na konec světa skrze končící Mayský kalendář je věc druhá (která je na konci dokumentu stejně vyvrácena, protože samy Mayové nečekají konec světa, ale jen konec jakéhosi ,,cyklu,,). Mnoho hodnotících dle mne zklamaly efekty, které jsou přebrány z filmů a nejsou originální čemuž by se měl dokument vyhnout. Osobně jsem spokojen. 4z5 ()

Illuminare 

všechny recenze uživatele

Všechno je to jen co kdyby, mohlo by, může se stát a bylo by dobré. Najednou páni a dámy vědci a vědkyně obrátí list a prohlásí, že daný jev se plně projeví v úseku tisíciletí. Prostě klasické vědátorské vysvětlování. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Ono mě už naštval samotný začátek dokument, kdy tady máme borce s vykulenýma očima, který jakoby se divil sám sobě. A pak se vše odvíjí od sluneční bouře, která vůbec nemusí nastat, může sice nastat jiná situace, která je tam zmíněná, ale pak se o ní už nemluví a bere se v potaz jen ta sluneční bouře. Dále mě neskutečně přepadala u sledování nuda, ale vydržel jsem dokonce a abych viděl neznámou planetu X, která jaksi nerespektuje oběh kolem hvězdy, nebo má tak podivnou elipsu, jakou jsem v životě neviděl nebo to není planeta, ale jiné vesmírné těleso. Dále mi tu chybí jisté okolnosti, o kterých jsem slyšel, že by se ve vesmíru měly dít, jenže tyto vesmírné děje Zemi nezničí ani neohrozí, takže by se nehodili do konceptu dokumentu. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Pouze zastrašují lidi!!! Katastrofa se sice může stát, ALE kdykoli a ne zrovna na toto datum může to být za 2 roky a nebo klidně za 100 let, ale to bych prostě neřešil. Nechápu, že když končí 21.12.2012 Mayský kalendář tak z toho je takový poprask a že si většina myslí, že z ničeho nic bude konec světa ten může nastat přeci kdykoli!!! To neznamená, že když Mayský kalendář končí tak to hnedka svědčí, že bude konce světa může se stát cokoliv(Doba ledová, Přechodné zatmění slunce), ale taky se nemusí stát klidně nic a tomu věřím JÁ!! Kolikrát to už tady bylo, že bude konec světa(2011,2007,1999 - a co se stalo? 2011 - No prý se hnuli hroby toť vše:-D, 2007 - nic, 1999 - přechodné zatmění slunce. Prostě tento dokument je stejný jako všechny jiný o roku 2012 a ještě k tomu používaly ústřižky z Filmu 2012 a to mě přesvědčilo, že si více jak 1* nezaslouží! Dávám 2/10 ()

IBI odpad!

všechny recenze uživatele

"A ta obrovská vlna tsunami, která bude největší v dějinách, pohřbí všechny města na světě! A potom vybouchne největší sopka, zatímco se budou měnit póly naší planety, což způsobí vymření VŠECH druhů na světě. A kdyby to náhodou ještě někdo přežil, tak do nás narazí Mars! A kdo přežije i tohle, tak určitě nepřežije jadernou zimu a fakt, že naše planeta uteče kvůli srážce s Marsem z kurzu. A kdo přežije i tohle, ten bude závidět těm, kteří TOHLE nepřežili." A já budu doma sedět u piva a bavit se tím, jak ze sebe všichni tihle "vědci" udělají absolutní kretény :) ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Len taký polodokument, v ktorom sa zase nič nikdo nedozvie. najprv to vyzerá, že dostanete nejaké odpovede, no a potom zase len otázky a to čo tam celý čas hovoria nakoniec zase vyvrátia. Tak nech idú už tí mudrlanti všetci kolko ich je do PIČE. VIDENÉ 1x ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Je naprosto jasné, že 21. prosince 2012 se něco stane a aby taky ne, když se něco děje každý den, ale jestli to bude konečně šlus, utrum, padla, definitivo teprve poznáme. Nejsem zastáncem hromadného nakupování zásob nebo dokonce stavění bunkru, tudíž jsem tento dokument bral s rezervou a humore. Všem, kteří už si zabalili přeji šťastnou cestu, není nad to být připravený a vítat soudný den z první řady, já si radši počkám až Arnold konečně přizná, že je android a ČSFD je skrytý Skynet a nebo až nás vyvolený Neo osvobodí od nadvlády strojů (už leta prahnu po kabelu do hlavy). Stihomamu zdar. ()

crossfy odpad!

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy ,,typu" konec světa mi nepřipadají jako něco, na co by se měli dívat oči všedního diváka.Spíše je to pouhé strašení lídí před věcmi, které se mohou uskutečnit kdykoly.A nejen 21.12.2012. ()

Reklama

Reklama