Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární detektivní True Crime, který je intenzivnější, inteligentější, mrazivější a celkově lepší než True Detective a Serpent dohromady. Příběh se zaměřuje na mladého 16 letého muže, který tvrdí truchlící rodině z Texasu, že je jejich syn, který před 3mi lety zmizel. Vypráví o únosu a mučení, které si po dobu 3 let vytrpěl. Velmi zajímavé a poutavé, kde poslední půl hodinu příjde na scénu taková nálož drtivých a šokujících zvratů, že jsem opravdu překvapený jak mě dokázali tvůrci několikrát po sobě šokovat. Takhle inteligentně vystavěný a mrazivý Thriller jsem už dlouhou dobu neviděl. Opravdu pozoruhodná záležitost. 8/10: ()

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Z větší části jsem jeho příběh pochopil v momentě, kdy jsem s Frédéricem dělal rozhovor a přistihl se, že určitým způsobem přijímám tu jeho verzi a vlastně ho považuji za oběť. A právě tohle jsem chtěl zprostředkovat i divákům. Nechat se jím manipulovat a podlehnout té jeho schopnosti prodat vám tu neuvěřitelnou lež. - Bart Layton ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

What the actual fuck?! Najlepšie je do tohto dokumentu ísť bez akýchkoľvek informácií. Verte mi, budete len nemo čumieť. Ale nie je to len o obsahu, ale aj o majstrovskej réžii, ktorá rozumne dávkuje informácie, mätie vám hlavu, pohráva sa s vami, umne uzlí napätie, takže vaše emócie sú ako na hojdačke. Dávno ma žiadny dokument alebo vôbec film takto neprikoval k sedačke. Pecka. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument, který trpí pouze tím, že hlavní protagonista je evidentní milovník sebe sama, hlavní roli v dokumentu pojal jako progadaci vlastní dokonalosti a tak je nutno jeho výpovědi a popisování situací brát s dost velkou rezervou. Téma ovšem dokonalé a škoda, že dokument končí tak, že nabízí více otázek než po půlhodině jeho sledování. 80% ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

PRECO? PRECO to nespracovali ako kriminalny thriller bejst na skutocnej udalosti? Neuveritelny namet, ktory by vo filmovom spracovani, pekne vygradovany nahanal zimomriavky jak prasa a zamotal hlavu asi kazdemu...Ako dokument tiez vyborny a napadaju ma len 2 slovicka - dokonaly mindfuck - zo zivota.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Bart Layton objevil zmínku o Bourdinovi ve španělských novinách, později si ke kauze dohledal další informace a téměř okamžitě navázal s Bourdinem kontakt. V Londýně s ním pak natočil jediný rozhovor, který je použit ve filmu. (Brousitch)
  • Někteří producenti již měli o Bourdinovy kauzy zájem, ale než vždy došlo k uzavření dohod, a to protože se jim Francouz vždy ztratil. (Brousitch)

Reklama

Reklama