Reklama

Reklama

Kočičí mámy

(TV film)
  • Francie Cat Ladies
Francie, 2010, 53 min

Obsahy(1)

Anglické pojmenování žen, které zasvětily svůj život kočkám, je o dost jiné než to naše, české: v angloamerickém světě nejde o "kočičí mámy", nýbrž o "cat ladies", tedy "kočičí dámy". Smysl jejich života je ovšem stejný a jejich příběhy také. Každý z nás nějakou takovou paní či slečnu zná. Jsou laskavé, obětavé a odmítají, že by snad byly osamělé. Mají přece kočky. Takové jsou samozřejmě i protagonistky našeho dokumentu. Poznáme ženy různých věkových kategorií i různého postavení a především s různým počtem koček. V jednom americkém domku jich tvůrci spolu s majitelkou napočítali přes stovku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Ukazuje tento fenomén i z jiné stránky. Vyvrací určité předsudky a jiné potvrzuje. Jednu chvíli si člověk říká, že jsou bláznivé, druhou jaké mají velké srdce, pak že zahazují svůj vlastní život. Pořád je to ale jenom jejich věc. Prostě se zklamaly v lidech... A spousta lidí to odsoudí, aniž by o tom vůbec něco vědělo... No a co, tak žijou jinak. A kdo říká jak je správné žít? ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kočičí mámy si kladou otázku: "Kde je hranice? 16 koček? Nebo 116 koček?" Tak těch 116, to je rozhodně už diagnóza... Jen jsem čekal, že tam "pomáhající" kočičí máma odlapí sousedovi nějakou spokojenou kočku, která se byla jen vyvenčit:-) Zajímavý dokument. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Jasně že 4*. Mám kočku (nebo ona má mě?). Takže bych dal 4* i televizní přestávce s koťátky. Ale jak to, že „kočičí mámy“? Kde jsou „kočičí tátové“? Jestliže byl zfilmován „Otec prasátek“ Terryho Pratchetta, doufám, že bude i „Otec koťátek“. Od A. L. Webbera už po Cats nelze nic moc asi očekávat, když mu jeho sedmiletý kocour skočil na piano a smazal vše z aktuálně rozdělaného díla. Takže premiéra Fantoma Opery se o pár let zpozdila, když musel celý muzikál složit znovu. A moje vodítko, jak bych poznal, že mám doma moc koček? Když bych jim všem během jednoho dne nestihl umýt oči. I kdybych si měl najmout kočičí au-pair, která by mi ve 4 ráno pomáhala. A tak volám jako hrom, ať je koček milion. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Mám doma kocoura a vím, co dokáže udělat za bordel, ale mít jich doma dvě stovky? To je naprostý extrém a když jsem viděl ty záběry z domu... To už opravdu zavánělo týráním zvířat a extrémem na hranici šílenství. Mám kočky opravdu rád a proto jsem byl touhle reportáží znechucený. Jedna věc je je chránit a druhá jim nevědomky ubližovat s pocitem, že jim člověk pomáhá. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrý odraz naší moderní společnosti, lidské samoty, lásky ke zvířatům, která přerůstá ve zrůdnou vášeň a posedlost. Hlavním středobodem však u každé "kočkomámy" zůstává samota a ukřivděnost vůči světu. Vytváření si svých "mikrokrálovství" nikomu nikdy nepomohlo...! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama