Reklama

Reklama

Všechno, co chceš

  • Velká Británie Absolutely Anything (více)
Trailer 1

Mimozemská civilizace nalezne ve vesmíru letící sondu vyslanou z planety Země, která obsahuje informace o lidské rase. Mimozemšťané diskutují o tom, zda Zemi zničit, nebo učinit lidstvo dalším členem mezigalaktické rady. Jako test dají náhodnému mladému muži na deset dnů neomezenou moc dělat absolutně cokoliv. Pokud tento muž využije svou moc k páchání zla, bude Země zničena. Vybraným člověkem je Neil Clarke, učitel, kterého ředitel školy Robinson nesnáší za jeho pozdní příchody. Neil, který si je vědom své nově nabyté síly, si přeje, aby mimozemšťané zničili třídu nenáviděných studentů. A mimozemšťané skutečně zabijí všechny žáky této třídy. Aby napravil smrt svých studentů, přeje si, aby všichni, kteří zemřeli, zase obživli. Jenže tím způsobí, že obživnou úplně všichni mrtví na celém světě, včetně mrtvých na pitevnách i v hrobech, proto si Neil rychle přeje, aby k výbuchu, který způsobil smrt studentů, nikdy nedošlo, čímž vrátí zpět všechna předchozí přání… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Od Pythonů bych sice čekal trošku víc břitkosti, ale i tak jsem si tuhle komedii o všemocném učiteli užil. Simon Pegg je v rámci žánru jistota, Kate Beckinsale vypadá pořád úžasně a navíc jsem si odnesl ponaučení, že kdyby se mi jednoho dne dostalo podobného daru, musím si dát pozor na formulaci přání. Třeba "chytit autobus" se dá vyložit všelijak. 75% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že za touto scifi romantickou komedií stojí montypythonovská parta, vzhledem ke skutečnosti, že je tento styl humoru na míle vzdálen veškeré jejich předešlé tvorbě, ale budiž. Většina příhod, hlavně kolem Neilovy všemohoucnosti (a především nesprávných formulací vyslovených přání), je vlastně docela vtipná, škoda jen, že je celý film takovým kočkopsem tu více, tu méně fungujících scén, které společně nevytváří zrovna konstantní celek, nehledě na skutečnost, že romantická linka a téměř vše, co se bezprostředně netýká postavy Simona Pegga, má spíše mdlou příchuť. Nicméně, růžové uniformy pobavily, stejně jako to, že nejgeniálnější přání nakonec vyslovilo obyčejné psisko. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade nič prevratné. To už je asi údel všetkých dobrých nápadov. Zostanú značne nevyužité. Neviem či je to kvôli cenzúre, alebo snahe udržať sa v rovine rodinnej zábavy, kde je nutné morálne posolstvo na konci. Každopádne nápad si zaslúžil šialenejšie a možno aj temnejšie spracovanie. A keď už to nie tak aspoň absurdný britský humor. Absolutely Anything ale toto nemá. Síce nie je natočený tak zle aby vyslovene prekážal, ale chýba mu čaro. Keby to bola tradičná žánrovka tak som ochotný pristúpiť na pravidlá hry, ale takto nemôžem. Pegg je výborný rovnako aj Beckinsale ale nielenže sa o nich ako o postavách nedozvieme nič dôležité, ani tá chémia medzi nimi nefunguje tak ako by mala. Tým pádom stavia film na sympatiách a tie neutiahnú celú na hlavu postavenú zápletku. Škoda ďalšieho zárezu do rakvy Robina Williamsa, ktorý postráda jeho skutočných kvalít. Jediná dobrá postava je Eric Idle. Na ňom som sa naozaj zasmial. Inak výsledná myšlienka že psi sú super potešila, ale úprimne kto to nevedel? Priemer, ktorý nemá v sebe nič Pythonovské a to je obrovská škoda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kate Beckinsale vyzerá snáď už 20 rokov rovnako a to, čo kedysi Woody Allen nazval „škaredým káčatkom“ je dnes mama s obdivuhodne zachovanou figúrou aj vizážou. Táto komédia je podľa mňa vydarená, prináša mnoho vtipných momentov. Má to ale nelogických dier hlavne vo vyslovovaní želaní, čiastočne to pripomína Klik, čiastočne Brucea Všemohúceho, no nedodáva to také emócie, takže nakoniec len priemer. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na podobnom princípe všemocnosti tu už bolo viacero filmov - Bruce Almighty, Click, Limitless,... Takže o originálnom námete sa v tomto prípade už hovoriť nedá. Ale vo svojom prevedení to zas nebolo až tak zlé a najväčšou prednosťou celého filmu bol samozrejme britský humor - vcelku skvelé hlášky a tie nedorozumenia ohľadom prianí. Naopak miestami zbytočne absurdné a nelogické, čo naopak film ťahalo dole. Ale tak celkovo minimálne na 3* určite... A čo by ste zmenili vy, keby ste dostal moc zmeniť čokoľvek? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Terry Jones pripravoval scenár spoločne s Gavinom Scottom, ktorý je uvedený ako autor. Po dokončení mu trvalo 20 rokov, kým film skutočne natočil. (ywo666)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Python: Nečekaný návrat!

Monty Python: Nečekaný návrat!

28.01.2012

A teď pro vás máme něco úplně jiného. Nemusíte mít jejich humor rádi. Ale to je asi tak všechno, co můžete proti kultovnímu statusu snad nejúspěšnější komediální grupy všech dob dělat. A pokud je… (více)

Reklama

Reklama