Reklama

Reklama

Létající monstra

  • Česko Létající monstra s Davidem Attenboroughem 3D (festivalový název) (více)
TV spot
Velká Británie, 2011, 70 min

Režie:

Matthew Dyas

Hudba:

Joel Douek

Obsahy(1)

Zatímco před více než dvěma sty miliony let dominovali zemskému povrchu dinosauři, jiná, tajemnější skupina ještěrů se přizpůsobila životu ve vzduchu. Dokumentární film Létající monstra odhaluje tajemství pterosaurů, daleko méně probádaný druh pravěkých ještěrů. Jak mohli pterosauři s rozpětím křídel kolem 12 metrů překonat gravitaci a proč se to vlastně stalo? Je možné na základě důkazů ze zachovalých zkamenělin určit fyziologii létajících tvorů? Fascinující cestou za poznáním pravěkých ptakoještěrů nás provede proslulý přírodovědec Sir David Attenborough. S entuziasmem sobě vlastním seznamuje diváky s evolucí pterosaurů a představuje, jak probíhá výzkum dochovaných pozůstatků. Spolu s ním mohou diváci nahlédnout do různých světových nalezišť v Novém Mexiku, Británii, Jižní Francii nebo v Německu. Poutavá prezentace výsledků vědeckého bádání je doplňována věrohodnými a atraktivními 3D animacemi a CGI vizualizacemi. Film je tak jedinečnou možností, jak proniknout hlouběji do pradávné minulosti a poodkrýt dosud nezodpovězené otázky. (Academia Film Olomouc)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (8)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Markos_cz, lepší zahajovací snímek AFO 2012 nemohlo letos vybrat. Nádherný dokument o létajících ptakoještěrech a k tomu ve 3D (není nad to, když těsně před vašima očima letí pterosaurus) vás vtáhl do světa velkých (i malých) létajících dinosaurů a nabídl zajímavý pohled na vývoj létajících "monster" ještě před ptáky, který nás zavedl do různých koutů světa a k různým odborníkům na tuto oblast. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a poučné, jen zamrzí, že pterosauři vypadají jak z počítačových her, i přesto, že již před více než 10 lety bylo natočeno (nejen) vizuálně daleko lepší a přesvědčivější Putování s dinosaury. Odbyté efekty, které by měly být v dnešní době na dobré úrovni i u dokumentů, dost kazí výsledný dojem snímku. Čekal jsem mnohem větší vtažení do světa druhohor. Silnější tři hvězdy. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru tentokrát slabší film z dílny Davida Attenborougha, ale i tak je ohromný (doporučuji film o filmu, který je ještě o chlup zajímavější, než samotný film). Škoda, že jsem tuhle dokumentární "revoluci" neviděl ve 3D, ale to zas tak nevadí. Tenhle film věnující se pterosaurům je v tvorbě DA poměrně neobvyklý, ale neméně zajímavý. Opět přináší spoustu zajímavých informací (tentokrát obzvlášť i pro milovníky dinosaurů) a navíc je v něm plno povedených animací a animačních experimentů a zejména závěr je v tomhle udělaný opravdu perfektně. A i když je to pořád bohaté a propracované, je vidět, že dokumenty od Sky jsou trochu níž než ty od BBC. Ale jen o trošku. Díky těm fantastickým animacím a spoustě ne až tak známých faktů, je to další věc, která stojí za to vidět. 85%. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Díky moderní počítačové technologii pravěká monstra znovu ožívají! Úchvatný dokument (zvláště v 720p nebo 1080p) zabývající se pravěkými pterosaury, neboli okřídlenými dinosaury. Spolu s Davidem Attenboroughem zde cestujeme po celém světě (z Evropy např. Německo, Francie), kde máme možnost na vlastní oči vidět nejzachovalejší fosilie ptakoještěrů na světě. Jejich kostry jsou podrobeny analýze, kdy jsou zkoumány způsoby pohybu vzduchem i po zemi, anatomie lebky a způsob lovu kořisti a další. Verdikt: 5* a 95 %. (Nezaručuji nezaujatost :-) ). ()

vander19 

všechny recenze uživatele

David Attenborough sa zaoberá všetkými aspektami živočíšnej ríše. Od morí, evolúcie, dravcov alebo prostredí v ktorom sa živočíchy nachádzajú a kde prežívajú svoje životy. Preto ma prekvapilo, že si zvolil dokonca aj tento dokument, ktorý je hlavne ohľadom jeho minulej práce mierne odlišný. Hlavne ide o to, že tento projekt je dosť o počítačových animáciach, ale aj taký starší pán ako je David Attenborough si s tým kľudne poradil. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama