Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luca (George Pistereanu) je 20-ročný chlapec z rumunskej dediny, ktorý s využitím svojho imidžu zvádza mladé dievčatá. Dievčatá sa do neho obvykle zamilujú a následne sa ním nechajú zlákať k prostitúcii. Jedného dňa sa však Luca do jednej zo svojich potencionálnych obetí sám zaľúbi. Objektom jeho záujmu sa stáva mladé dievča Veli (Ada Condeescu), ktorú jej prísny otec (Remus Margineanu) nespúšťa z očí. Vzniká tak generačný konflikt medzi predstavami o tradičnej rodine a snami mladých ľudí, ktorí chcú žiť podľa vlastných predstáv. (Cue1)

(více)

Recenze (10)

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Silně smíšené pocity a vskutku nelehké hodnocení. Přímo po projekci bych označil za vyloženě špatný, i když se mi to tak nějak příčilo vzhledem k přítomnosti režiséra. Luca mi byl nesympatický hned zkraje. Hodil se mi spíše do Zkrocené hory nebo do „Metrosexuálem snadno a rychle“ než do role lamače dívčích srdcí a nejraději bych mu do toho jeho vyvoněného ksichtu šlápnul. Vytáčela mne i Veli, které nestačilo, že jí měl Luca jen na píchání a nošení piva (a jen tak mimochodem ji znásilnil), a tak pro něj začala šlapat. A mám opravdu problém ocenit film, když je mi z hlavních protagonistů na blití. Navíc vyznění filmu bylo úplně někde jinde. Teprve půhodinová beseda s režisérem po filmu mně pomohla film plně pochopit. Konečně jsem pochopil, kdo to vůbec Loverboy je, jaká je jeho úloha v tomto průmyslu a tím pádem i zpětně i celý film. Bylo to pro mne něco zcela nového a nadmíru zajímavého... Za shlédnutí jsem každopádně vděčen, nic to však nemění na tom, že v ideálním případě bych měl mít jasno jen na základě filmu (kolik diváků si po projekci pokecá s režisérem, že), tudíž zůstávám na diplomatických (alibistických?) třech hvězdách... 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rumunsko je pekna europska krajina a spomina sa tam nejaky pusty rumunsky vidiek. Rumunska kinematografia lezi uplne mimo Hollywoodu, preto ju mam rad a objavujem mysticke zakutia tamojsej kinematografie. Co sa tyka rumunskej chudoby, za najchudobnejsie regiony sa povazuju severovychod Rumunska, mesta ako Botosani, Suceava, Roman, Piatra Neamt - vsetky su pri Moldavskych hraniciach. A este je aj druha cast Rumunska chudobna, a to juhovychodna cast - Galati, Braila, Tulcea. Rumunsku kinematografiu mam rad, co mi nahana absolutnu hrozu je Podnesterska, bieloruska kinematografia a macedonska : 75 % ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Z tohodle příběhu šlo vytlačit mnohem víc... Nebýt režisérova komentáře ihned po projekci, asi bych film vlastně ani pořádně nepochopil. Děj se po chvíli zcvrkne pouze na neustálé střídání dvou scén - souložící pár a výlet k moři (ještě že hlavní protagonistka je fakt kočka a tak se aspoň dá na co dívat). Naopak hlavní herec je hrůza - když se usměje, je tak slizký, že by ho nemohla milovat snad ani jeho matka. Škoda, protože to téma je fakt zajímavý. ()

Vlkys 

všechny recenze uživatele

Tema s velkym potencialem, ktery ale bohuzel zustava znacne nevyuzit. Dlouhe pasaze behem kterych se prakticky nic nestane, nepresvedciva kamera a desive ostry prechod mezi poslednim zaberem a titulky. Smutne jsou rumunske realie, premyslim kdy v historii se tahle zeme rozhodla vyhnat vsechny chytre nebo alespon premyslejici muze a hezke holky? ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyšinutá love story, Pesimistický příběh o cynickém vztahu z Rumunska těchto dnů. prázdnotu citů Luky dokresluje zdevastovanost krajiny. Bezvýchodnost závěru jen dokonává dílo zkázy charakterů, není kladných hrdinů. Jen postava Veli Ada Condeescu prochází vývojem. Noir cinema po rumunsku. Čekal jsme víc po Když chci tak písknu ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama