Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvá absolventka vysoké školy Amy (Emma Roberts) věří, že je předurčena být velkou básnířkou. Nicméně zjistí, že svět není příznivý pro splnění velkých snů. Místo toho skončí jako prodavačka v obchodě s knihami pro dospělé. Jednoho dne se zde setká s Ratem Billingsem (John Cusack), který je jejím oblíbeným poetou, a stane se jeho asistentkou na Syracuse University, čímž se příblíží ke splnění snu o svém vysněném povolání. (cardinals)

(více)

Recenze (37)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

O nacházení a shazování. Velmi zvláštní nezávislý snímek, který zprvu působí až jako podprůměrný, s postupem času si vás, tedy hlavně ty spíše melancholicky založené, získá na svou stranu a pohltí. Vypíchněme výborně napsané postavy, s čímž souvisí povedený casting. Především Emma Roberts v hlavní roli Amy je kouzelná, stejně tak John Cusack hraje samotářského spisovatele Rata Billingse výborně. Rat v ději zaujímá jakousi funkci mentora Amy, neboť na rozdíl od ní je již životem poučený. /dále spoilery!/ Amy, tak trochu podivínská, tak trochu nevyspělá, má čerstvě po vysoké škole a hledá své první zaměstnání. Je na startovní čáře, odlupuje se od rodičů a chce jít za svými sny, které naráží na realitu jako na zeď. Naivně věří, že se stane známou básnířkou a prahne po vydání své poezie a po uznání. Navíc je ironií osudu, že začne pracovat v obchodě s pornem, ač jí sex ještě nic neříká. Adult World není dalším z řady poměrně stereotypních filmů o dospívání, ale humorným způsobem se dotýká internalizace hlavní hrdinky, která si osvojuje svět dospělých a vnitřně se s ním ztotožňuje. Nachází svoji identitu, nachází autentičnost a především ze sebe nevědomky shazuje domněnku vlastní výjimečnosti. Moc velká očekávání i moc velké ego jsou ty tam. Jako falešný se najednou zdá dramatický hlas, jenž ve škole používala při recitaci. Její verše jsou prázdné a špinavé metafory pouhými klišé. Seš mladá, máš všechno před sebou! Žij a dýchej! – to se snaží spisovatel mladé dívce říci v tomto pohodovém upřímném snímku s vynikajícími písničkami, které skvěle dotváří děj i atmosféru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Get out and explore. Coffey natočil príjemný film, ktorý sa na nič nehrá. Je síce x- krát videnou variáciou na mladého umelca v nehostinnom svete, ale udržiava si po celý čas nadhľad a vtip. Čo je vec, ktorá mi bola na tomto celom najsympatickejšia. Už mám totiž dosť tých hard world of teenagers filmov. Cusack výborný a Emma ako obvykle očarujúca. Je trocha škoda scén zo záverečných titulkov. Tie nakoniec dopomohli k tomu, že film dostal tri hviezdičky a nie 4, ktoré som chcel pôvodne dať. Vynútený happyend, keď to skončilo presne tak ako malo, mi totiž strašne nesedel. Dovtedy je to ale príjemná zábava. Nebudem hovoriť, že sa k tomu dakedy vrátim, ale dnes mi tento film strašne sadol. Z odstupom času mám z filmu veľmi dobrý pocit. Pamätám si určité scény aj atmosféru akou na mňa pôsobil. Zvyšujem o jednu nahor. Z čisto osobných preferencií. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výjimečně obyčejný film o dospívání, selhávání ("american dream" v postmoderním šedivém hávu neúspěchu - holt všichni jackpot vyhrát nemohou, že...), osobitosti, procitnutí a prozření (tak trochu). Usměvavá a energická Emma Roberts má něco do sebe, ale snímek má jakž takž šťávu především ve chvílích, kdy se na obrazovce poflakuje John Cusack. Toho (skoro)úspěšného básníka mu fakt věříte, už jen kvůli tomu jeho "háru" ;-) 4/10! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Náhodou celkom dobré, lepšie ako som očakával. Presne takýto štýl irónie vo filmoch mám rád, aj keď škoda, že scenár bol predsa len trochu priemerný. Ale štýl tohto filmu ho povzniesol aspoň na nejakú nadpriemernú úroveň. Emma Roberts ako naivná básnička ochotná urobiť pre úspech asi čokoľvek, no a John Cusack ako zdeprimovaný spisovateľ plný sarkazmu - tie ich vzájomné dialógy boli tým najlepším čo film ponúkol. Ale ani scénky z "Adult World" obchodu neboli na zahodenie. Proste film, ktorý dieru do sveta rozhodne nespraví, ale rozhodne to nebol ani žiadny brak. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Emma Roberts v né příliš vtipném filmu, vlastně vtipný je minimálně, takže popisek že jde o komedii je trochu mimo, spíš se jedná o drama. Film patřící do zvláštní kategorie filmů, které netlačí na to, aby zde byla nějaká zápletka a aby šlo o mistrovské dílo, spíš jde o takové vyprávění běžného, dospívajícího člověka, který nemá příliš štěstí v tom, co ho baví a vztahy se svými nejbližšími nemá taky zrovna výborné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se 22 dní v únoru 2012 v Syracuse, New York. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama