Reklama

Reklama

Rok ježka

(TV film)
  • Rakousko Universum: Das Jahr des Igels (více)
Rakousko, 2009, 50 min

Režie:

Kurt Mündl

Obsahy(1)

Ježek se probouzí ze zimního spánku, vstupuje do světla nového roku a zajímají ho pouze dvě věci: potrava a nový partner. Ježek patří k nejstarším druhům savců na naší planetě a nové poznatky naznačují, že mezi námi zůstane i v mnoha nadcházejících letech. Populaci ježků nemůže nebezpečně ohrozit ani rozsáhlé ničení jejich přirozeného prostředí, ani četná úmrtí těchto živočichů na silnicích. Tento dokument doprovází ježka po celý jeden rok. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

cariada 

všechny recenze uživatele

Co dodat nádhera, kterou jen těžko můžete sami vidět. Ježek je zajímavé zvířátko, které vás dokáže pěkně vylekat (ve tmě) ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Rakúšania príjemne prekvapili kvalitne nakrúteným dokumentom o ježkoch. Vsadím sa, že počet adopcií malého bodlináča u našich západných susedov po zhliadnutí tohto dokumentu ide strmo nahor. Po technickej stránke je film perfektný, hoci občas má nejaké hluché miesta, ale v celkovom vyznení ide o silný zážitok. Ježko vs vretenica, to sa mi páčilo. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak ani náhodou to nemá na dokumenty BBC...zábery ako keby som ich robil ja domácou kamerou na záhrade, informačne len málo bohaté a niektoré zábery boli zbytočné. Za jediný plus by som považoval iba to, že rakúski dokumentaristi si nevybrali nijaké megalomanské zviera ale obyčajného tvora, ktorých môžeme stretnuť aj vo svojich záhradách...mne sa ho podarilo stretnúť zo 10-krát. Hodnotenie: 55% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

A prečo nie – dozvedieť sa niečo aj o zvieratku celkom bežnom aj u nás? Nemá to na dokumenty BBC z ťažkej exotiky, ale zaujímavých záberov je tu dosť, ježko má súperov v rôznych podobách a stále mu držíme palce. Že sa živí aj ovocím som považoval doteraz za detskú fámu, ale naozaj je to tak. Deti si vo filme tiež prídu na svoje, jazyk je (aspoň v slovenskom dabingu) jednoduchý a zrozumiteľný pre každého. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa opat predviedla, a dokazala, ze sa skor oplati sledovat verejnopravnu telku nez "ponuku" sukromnych /Narkoza, Tv Hnoj ...../ 90 % ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama