Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Kopaoniku (S12E20)

(epizoda)
Česko, 2012, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem srbskými horami i podhůřím za tradicemi pravoslavných Vánoc, převozníkem na Západní Moravě, do sklípku i na sjezdovky. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu dobré, znovu právem v červených číslech. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tohle prostě musí i po těch letech bavit, samozřejmě také díky velmi civilnímu a uklidňujícímu komentáři pánů Donutil/Bartoška. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidíme, že Srbsko je přeci jen krásná Země, která má něco do sebe. Pěkné a upravené sjezdovky a pečená selata o svátečním čase, chutné víno a těžba a zpracování pískovce. Do Srbska se asi nikdy nepodívám, ale děkuji autorům za tento díl. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní, že Srbsko není z geografického hlediska vůbec daleko, ale spousta lidí o něm příliš neví, tedy co se týče nějakých zeměpisných či kulturních reálií. Možná starší generace ano. ()

blezg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavější než jsem čekal. Zejména pár nekonzumních informací mému chabému církevnímu vzdělání, o tradicích pravoslavných Vánoc v Srbsku. Nemohl jsem uvěřit vlastním očím, jak Srbové Vánoce ctí dubovou větví (namísto smrčku), jakou sílu mají tamní tradice v rodině, včetně "základní domácí ingredience" kadidla. Nejzajímavější díl v tomhle mnou nevyhledávaném seriálu, co mě potkal. ()

Reklama

Reklama