Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Raz za čas sa rád posadím a pohojdám v rozpestrenej "hororovej sieti", plnej nástrah a napätia. V tomto prípade napätie a strach vo mne nebolo zobudené naplno, za čo môže ponúknutý sínusový dejový priebeh. Často dobre rozbehnutý desivý efekt bol okresaný dlhými a nezáživnými momentami, ktoré boli zbytočne prihodené medzi drahocenné kúsky. Ozaj veľmi dobre bolo zvládnuté prevedenie filmu so zmyslom pre detaily, ktoré ponúkla kamera viac krát, ktoré tak navodili skvelú atmosféru bez prehnaných výmyslov. Ak by Nicholas McCarthy vynechal spomenuté dlhšie a chudobnejšie časti, mohol naliať do pohára ozaj čisté víno. Za mňa ako nie odborného znalca hororu dávam 40%. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek jsem si pustil hlavně kvůli Caity Lotz a jen lituji, že jsem to neudělal již dříve... The Pact je na tak malý film překvapivě více než slušná duchařina, říznutá psychothrillerem... Nebudu nijak spoilerovat, když si tak zběžně pročítám přítomné komentáře, někteří to stihli udělat i za mě, takže jen napíšu, že The Pact si prakticky po celý film drží skvělou atmosféru, která chvílemi vyvolává i mrzení v zádech, lekačky fungují na výbornou, herecké obsazení mi vysloveně sedlo (ano i Casper Van Dien), proto škoda uspěchaného závěru, který ve mně zanechal lehoučký pocit zklamání... Na druhý díl se netěším... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, atmosféru to mělo hodně hutnou, film dokáže člověka napnout a děj je navíc dost nejasný, což přináší mnohé otázky a očekávání. Myslím si, že se jedná o nadprůměrný horor, pro mě je to někde mezi 3 a 4 hvězdičkama. Nakonec jsem se přiklonil k nižšímu hodnocení, protože ten příběh mi přišel vzhledem k závěrečnýmu vyústěný mírně jetý a takový až moc překombinovaný (přeplácaný). Propojení jednotlivých hororových subžánrů asi není úplně to pravé ořechové, na můj vkus teda určitě ne. 65% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jo, je to dobrá duchařina. Stokrát tisíckrát lepší, než libovolnej handy-cam horor poslední doby. Ten Van Dien se tam teda ale moc neohřál. A s přibývajícím věkem přestává vypadat tak brandonovsky. Jinak atmosféra OK, příběh taky dobrej a pár scének mělo celkem sílu (SPOILER!!!hlavně ty na konci s tím masovým vrahem pod podlahou, kde sebrali takovýho děsnýho týpka? vážně z něj šel strach!KONEC SPOILERU!!!). Snad jen to lítání ve vzduchu si mohli na začátku odpustit, smrdí to Poltergeistem a s tím jsem ještě neviděla horor, co by byl strašidelnej. Asi moc táhne na bránu. (Ne snad, že bych ho chtěla doma, bože chraň!). Příjemný překvapení. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Už jsem se dlouho nebála a tak jsem se tuto sobotní noc rozhodla vstřebat zase pár hrůzných zážitků (myslím kromě výsledků voleb). Rozsvítila jsem si lampičku, zkontrolovala, že jsou otevřené veškeré dveře vedoucí k hajzlíku a na podlaze neleží nic, o co bych se mohla přerazit při úprku s povolujícími střevy či močákem. Pro případ, že by mě v průběhu sledování napadl nějaký duch nebo zabiják, vyzbrojila jsem se pěti kilogramy ostrých drápků, co zároveň na klíně sloužily jako příjemně plyšový, vrnivý termofor. Nakonec jsem nebyla nucena vrhat kočkou na cíl, ba ani tu únikovou cestu na záchod jsem nevyužila. "The Pact" byl pouze příjemně nepříjemnou podívanou, která mi přivodila vcelku časté mrazení a jedno škubnutí, jinak jsem trávila čas poznámkami ve stylu "Rozsviť si, kozo!" "Nelez tam!" "Já jsem ti to říkala!" "Bóže, proč jsi tak gramlavá?!" A tak všelijak podobně. Zápletka filmu se docela povedla, akorát mi chybělo rozvedení tématu s týráním sester a několik posledních vteřin bylo tak předvídatelných, až to tahalo za bradavky. Jinak dobrý a světe div se, obstojný horůrek - dřevnatému Kašparovi navzdory! 74% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v San Pedro a Los Angeles. (SONY_)
  • Když Annie (Caity Lotz) hledá na internetu informace o Judasovi, můžeme si všimnout, že hledá na přesné kopii vyhledávače Google, ve filmu je to však vyhledávač "Global", u něhož se s vyhledáváčem Google shodují i barevná zpracování jednotlivých písmen. To samé můžeme zahlédnout i u internetové encyklopedie Wikipedia, která je ve filmu jako "KnowiPedia". (Zavy)
  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)

Reklama

Reklama