Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to veľmi dobre. Až moc dobre. Už som sa začal tešiť na super duchárske pošušňáničko, žiaľ, predčasne. Asi do polky filmu sa pekne budovala atmosféra, našlo sa tu aj veľa ľakačiek, dej ma tiež zaujal. Dokonca ma od obrazovky nevyplašil ani Casper van Dien, a časom som si na neho zvykol. Ale druhá polovica.... no proste bieda. Keby to ostalo len v tej duchárskej rovine a dej by sa tomu prispôsobil, mohlo to dopadnúť omnoho lepšie. Ale od kedy sa tam zamontoval ten blázon, dej ma začal nudiť a konečné rozuzlenie mi prišlo až príliš fádne a odfláknuté. A hlavne na otázky, ktoré ma zaujímali najviac som nedostal žiadne odpovede. Autori proste nasadili vysoké tempo, ktoré nevydržali a na konci im preto došiel dych a predčasne skolabovali. 55/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek jsem si pustil hlavně kvůli Caity Lotz a jen lituji, že jsem to neudělal již dříve... The Pact je na tak malý film překvapivě více než slušná duchařina, říznutá psychothrillerem... Nebudu nijak spoilerovat, když si tak zběžně pročítám přítomné komentáře, někteří to stihli udělat i za mě, takže jen napíšu, že The Pact si prakticky po celý film drží skvělou atmosféru, která chvílemi vyvolává i mrzení v zádech, lekačky fungují na výbornou, herecké obsazení mi vysloveně sedlo (ano i Casper Van Dien), proto škoda uspěchaného závěru, který ve mně zanechal lehoučký pocit zklamání... Na druhý díl se netěším... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nemá na vizionárske horory ako The Witch či It Follows, The Pact je dozaista jeden z najlepších hororov za posledných 10 rokov. Pre ujasnenie, vo filme sa objaví aj ouija, takže sa nachádzame v riadne priamočiarej žánrovke. Film síce originalitu veľmi nepobral, je tu pomerne dosť účelovostí a osobne mám oveľa radšej horory, ktoré tlačia na atmosféru, no The Pact je dokonalé žánrové remeslo s asi najlepšou sériou ľakačiek, akú som kedy videl. Čo divák čaká od filmu o strašidelnom dome, to dostane. Kto by si myslel, že v roku 2012 sa dá nakrútiť skutočne mrazivý horor o dome, v ktorom straší? Mal som zimomriavky a užíval som si to. PS: Vidíš, Wan, takto sa to robí! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po kratší pauze opět solidní (ne)duchařina na úrovni, která neurazí. Atmosféra není sice jedna z nejlepších, ale je rozhodně snesitelná. Naopak napětí by se dalo krájet, poněvadž od začátku skvělý náboj a diváka nenechá ani na minutku vydechnout. Další klad je tajemný příběh, který se odkrývá až k závěru, divák tedy od začátku neví, o co vlastně jde. Našlo by se i pár parádních lekaček, což by měl ocenit každý hororový divák. Nicholas McCarthy zrežíroval svůj první snímek a na prvotinu podal víc než slušné režijní schopnosti. Takové horory nejsou k mání často, tudíž musím ocenit tou největší poctou... 9/10 = 90% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná duchařina která má opravdu skvělou atmosféru. Navíc jedná se o režisérský debut a od Diena jsem taky nečekal zázraky. Takže jsem ani od filmu moc nečekal. No a nakonec se z filmu stalo překvapení. Původně jsem chtěl dát 4* ale dávám silnější 3*. A to díky tomu že Dien nedostal nakonec tolik prostoru a za druhé mě naštval konec, který mě zrovna moc nepotěšil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Caity Lotz sa musela kvôli filmu naučiť jazdiť na motorke. (ČSFD)
  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)
  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama