Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (100)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo, není to úplně dokonalé, ale máme tu skvělou ústřední dvojici, vynikající kameru a výpravu, a i když se to trošku vleče, tak je to vlastně velmi zajímavá takový polowestern. Má to hodně silných okamžiků (ztráta dítěte, zmrzačení), naopak mi to přišlo hezky jiné než většina filmů s podobným tématem. Knihu jsem samozřejmě nečetl, ani o ní nikdy neslyšel, takže postavu Sereny nemůžu posoudit do hloubky, zato konec byl opravdu skvělý a dám o jednu hvězdu navíc...70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bohužel to vypadá, jako kdyby Američané přijeli do českých lesů pro remízu a kdyby to náhodou nevyšlo, tak by je vlastně ani ta prohra moc nebolela. Je s podivem, že režisérka nesmírně silných severských dramat Susanne Bier natočila tak ploché, chladné a odevzdané drama. Ani dvojice Jennifer Lawrence – Bradley Cooper není tak omračující a okouzlující, jak bychom si přáli. Přitom podnikatelské aktivity dřevaře George, do kterých vstoupí nevyzpytatelná Serena, vypadají na konci hospodářsky kritických dvacátých let minulého století minimálně lákavě. Jenže zatímco Bier v předchozích filmových zastavením předkládala hutná dramata s nefalšovanými emocemi, tady jen klouže po povrchu (ani právě důsledky celosvětové hospodářské krize prakticky necítíme x ani zlomená Serena nebudí žádný respekt nebo obavy) a snad jediné, v čem se jí daří, jsou drobné vedlejší linie a odmítání náznaků, kam se bude děj ubírat. Jenže ony linie nemají takový směr, jaký bychom si přáli, odkrytí toho, co už tušíme, pak nemá patřičný náboj. Z určité nejistoty se tak stává spíš břímě, které je ještě navíc násobené velmi pomalým tempem. Její postavy nedýchají, nestrhnou, nedojímají, ani z nich nemrazí v zádech. Prostě si to jen odpracují, a zatímco kupříkladu takový Mads Mikkelsen z dramatu Po svatbě je přesně tím typem herce, který zaujme, i kdyby si měnil třeba jen košili, tady to ústřední dvojici úplně nesedlo. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Sere na jelena, zato má chutě na chotě, dítě či kotě. Dost dobře jí to myslí, takže si buďte jistí, že řezy a seky tu budou taky, poetika žádná, na to je bloncka moc chladná, zato to umí se sekerou, a tak kosí všechny, co jí s…., ale to už tu bylo, tak aby to nenudilo, už raději skončím a půjdu za lepším filmem, pokud možno i s příběhem. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že knižní látka má patřičný spád, dynamiku, patřičnou nepředvídatelnost a tak nějak celkově se jedná o krásně zpracovaný příběh. Nezmiňuji to jen tak náhodou, jelikož právě tyto faktory v jejím filmovém přepisu tak zoufale chybí a nezachrání to ani zuřivě se snažící herci Bradley Cooper a Jennifer Lawrence. Na závěr snad jen dodám, že u finále (které na mě osobně působilo poněkud směšným dojmem) jsem si začal říkat, proč zrovna tito herci kývli na něco tak zoufale nudného a průměrného. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Sere ma tá Serena. Opäť vynikajúca dvojica Jennifer Lawrence s Bradley Cooperom obsadená v takto rutinnej dráme? Po technickej stránke tu síce nie je čo vytýkať, má peknú kameru, kostými, výpravu (poteší obzvlášť česká krajinka) a kvitujem aj režisérkine pomalšie tempo a surovejšiu, chladnú, až odťažitú atmosféru. Problémom je tu plytký scenár, ktorý (údajne) skvelú knihu nedokázal nijako zaujímavo podať. Príbehovo je to v podstate úplne ploché, odohráva sa na jednej lesnej čistinke v 30. rokoch 20. storočia, kde Bradley Cooper s Jennifer Lawrence ťažia drevo. Titulná postava Jennifer aka Serena nie je dostatočne vykreslená, hlavne chýba zdôvodnenie motivácie jej konania a v druhej polovici je navyše odsunutá na druhú koľaj. Pritom času tu bolo dostatok, pretože väčšina filmu plynie pekne pomaly na to, aby rozpracovala postavy alebo načrtnuté témy (finančnú krízu, nebezpečenstvo lesníckej profesie, resp. časté úmrtia pracovníkov lese a pod.), až v závere sa uchýli k vyhroteniu situácie, ale deje sa tak náhle doslovne zo scény na scénu. Všetky vedľajšie postavy sú zbytočné a sú tu len preto, aby titulnej dvojici robili křoví. Pozrieť sa na Serenu bez problémov dá vďaka réžii, ktorý z filmu nerobí romantickú drámu ako z omaľovánky, ale podstatne chladnejší film čo mi imponovalo, akurát scenár a príbeh tu nie je nijako zvlášť pútavý a tak si na ten film nikto na druhý deň nespomenie. Čo je škoda, pretože s takými hereckým duo podávajúcim skvelé výkony z toho mohla byť veľmi slušná dobová dráma. Takto však len obyčajná, nevzrušivá rutina, ktorá nič vyslovene nekazí, ale ani nepridáva absolútne nič navyše. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo i v České republice, především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly například dekorace dřevorubeckého tábora, amerického městečka a nádraží. Konkrétně se štáb podíval například do Nižboru na Berounsku. [Zdroj: iDNES.cz] (smeejay)
  • 80 procent štábu, který čítal 250 lidí, tvořili Češi. (agass)
  • Když spolu Jennifer Lawrence a Bradley Cooper pracovali na filmu Terapie láskou (2012), často říkali, že by spolu chtěli pracovat i v budoucnosti. Když si tak Jennifer přečetla scénář, poslala kopii i Bradleymu s otázkou, jestli by do toho šel s ní. (Weasley)

Reklama

Reklama