Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (100)

Aljak 

všechny recenze uživatele

V prvom rade som bol zvedavý ako dopadlo 3.stretnutie Bradleyho a Jennifer na plátne. No popravde, ich predchádzajúce dva filmy sa mi oba pozdávali viacej. Síce ani táto Serena nebola vôbec zlá, príbeh bol zaujímavý, akurát že to nemalo ten potrebný spád, ktorý by to celé o čosi viac zvýraznil. Atmosféra prelomu 20tych a 30tych rokov sa mi celkom pozdávala, aj postavy a zápletka, ale niečo tomu proste chýbalo. Niektoré fázy sa strašne vliekli, no a iné by si zas zaslúžili oveľa viac pozornosti a času. Ale tak čo už, aspoň na tie 3* to predsa len stačí. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper a Jennifer Lawrence spolu evidentně hrají rádi a vždy je z toho zajímavý a kvalitní počin. Susanne Bier nezapře svoji dánskou náturu, kdybych měl hádat, jaké národnosti byl režisér tohoto snímku, dánská by byla mezi hlavními favority. Drsný příběh, napínavý děj, pěkné lokace, čeští herci jako stafáž, mně se Serena moc líbila. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se snímku bál a mám pocit, že to bylo oprávněné. První záběry na nádhernou krajinu mě dostaly, to zase ne že ne. Carolina je prostě božská a lesy jsou úchvatné. Jenže příběh, ač je jak chce dramatický, mi přišel křečovitý a nudný, se zaměřením pouze na herce a jejich výkony, které doslova křičí, že někdo chce Oscara. Ne, děkuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Serena, naštěstí ne Williams. Osudové drama, které nezapře, že je natočené syrovým severským stylem, i když převážně vznikalo na území Česka, a které potřetí svedlo dohromady osvědčenou hvězdnou dvojici Jennifer Lawrence & Bradley Cooper. Příběh diváka zavádí na počátek třicátých let minulého století, konkrétně do Smoky Mountains v Carolině, za podnikatelem v lesním průmyslu. Země je zmítaná tržní krizí, avšak dřevorubecká firma George Pembertona stále v rámci svých možností prosperuje, ačkoliv ji výhledově hrozí zánik, vzhledem k ambicím jistého bohatého investora udělat z lesního hospodářství jednou provždy park. George však má i přijemné starosti. Potkalo ho nenadálé štěstí, jež má být stvrzeno manželským svazkem s krásnou, a tak trochu tajemstvím a nevyzpytatelným jednáním, obestřenou Serenou. Jejich společné štěstí však nebude mít dlouhého trvání. Celá věc se má tak, že dánská režisérka Susanne Bier divákovi hned neodhalí charaktery obou hlavních postav, a tím ho ponechá v určité nejistotě. K odkrývání jejich charakterů dojde postupně a ne úplně tradiční formou. Divák v podstatě ví, že George je čestný muž, který naprcal dítě jiné ženě před Serenou, ke kterému se ovšem nehlásí, čímž má u diváků charakterový vroubek. O Sereně je známo jen to, že je od jisté doby sirota s jizvami na těle po požáru, který přežila, ale její příbuzní už takové štěstí neměli. A vedle toho, že na svého manžela chorobně žárlí a miluje ho, tak s ním také často a ráda mrdá. Příznivci těla Jennifer Lawrence můžete být klidní. I po uniklých soukromých fotkách, ve filmu neukáže ani piču, i když evidentně ví, na co ji má. Síla filmu netkví tak docela v jeho příběhu, nýbrž v jeho podzápletkách, kterých je slušná porce, a ne všechny mají v příběhu svoji opodstatněnou existenci, anebo jsou zdárně zakončeny k plné spokojenosti diváka. Převážná část filmu zaujme jeho zdánlivě nedůležitými a naprosto drobnými detaily, jako je lov na pumu, nebo sekera zaseklá do stromu. Film vyniká ve značné míře krajinářskou kamerou poskytující řadu záběrů na krajinu a vše, co je s ní spjato. Precizní je také výprava, skvělou práci odvedli kostyméři a stylisté. S příchodem Jennifer Lawrence, se kterým se neotálí, dostane film živočišný rozměr. Na skutečnou romantiku tenhle film moc neužije. Jistě, náznaky tady jsou, ale režisérka jim příliš regulérního prostoru nedopřála. Odráží se to v poměrně povrchním seznámení a následnou svatbou ústřední dvojky, jež proběhne bez přípravy a s minimem průtahů. Film chce sršet erotikou, ale i když se v něm Jennifer našuká víc, než za celou svoji kariéru, tak jsou tyhle scény natočeny chladně až odtažitě a hlavně cudně. Možná je to tím, že tak působí i Serena. To však nic nemění na tom, že je to pěkný, dramaticky i působivě vystavěný film v syrovém pojetí, jakých je v kinech málo. Jeho kino budoucnost je však značně nejistá. 80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film je pomalý, postavený především na hereckých výkonech, většina děje se odehrává v obličejích jednotlivých postav. Vůbec si nemyslím, že je to chladné a bez emocí, naopak. Je to o rozkladu citových pout následkem rodinného neštěstí. Je to všechno jen a jen o emocích. Možná nebyl výběr představitelů hlavních rolí nejšťastnější. Cooper i Lawrence zkrátka na svůj úkol ne úplně stačili. Kamera, příroda, exteriéry i výprava celkově výtečné. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo i ve filmových ateliérech na Barrandově. (Lipi4)
  • Natáčení probíhalo i v České republice, především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly například dekorace dřevorubeckého tábora, amerického městečka a nádraží. Konkrétně se štáb podíval například do Nižboru na Berounsku. [Zdroj: iDNES.cz] (smeejay)

Reklama

Reklama