Reklama

Reklama

Deštné pralesy - tajemství života

(TV film)
  • Česko Deštný les: Tajemství života (více)
Austrálie, 2008, 52 min

Hrají:

Jack Thompson (vypravěč)

Obsahy(1)

Deštné pralesy - krásné, tajemné a záhadné - jsou časové schránky z dávné minulosti, které jsou nositeli genetického dědictví milionů let evoluce. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

whack 

všechny recenze uživatele

Posledných 100 miliónov rokov hrajú dažďové lesy kľúčovú úlohu pri vytváraní vhodnej klímy pre evolúciu života. Nielenže chránia genetické dedičstvo našej minulosti, ale zároveň držia kľúč k budúcnosti našej Zeme. Každý rok zničíme 150 000 km² dažďových lesov. Je to plocha 3x väčšia ako rozloha Slovenska. Deštrukcia lesov ide ruka v ruke s deštrukciou aj našej budúcnosti, a my to ešte voláme že "pokrok". Hlúpy, hlúpy človek... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přírodní symfonie fauny i flory nejstaršího deštného pralesa na světě Daintree, který se nachází na východním pobřeží Queenslandu v Austrálii na rozloze téměř 1200 čtverečních kilometrů. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Tyhle dokumenty jsou děsivě smutné. I tento prales vysychá lidskou činností. Aby náš živočišný druh příroda nezdecimovala zpátky na únosnou kapacitu prostředí nějakým virem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krásný a současně smutný dokument o životě v australském deštném pralese. Většina lidí si myslí, že pralesy vyrábějí hlavně kyslík, a proto se jim přezdívá plíce světa. Jenže ony mají ještě důležitější schopnost - vytvářejí dešťové mraky. Asi nejnapínavější je lov krajty se střídavými záběry na ptačí hnízda. Pozoruhodný je rozmanitý hmyz, či barvami hýří ptáci, bez nichž by se řada rostlin příliš daleko nedostala. Člověk může pralesy na čas zničit a ony se znovu obnoví, otázkou je, zda tu v té době bude ještě člověk... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama