Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zemřete, předpokládáte, že budete mít věčný klid. Martin (1972–2007) však zažívá něco úplně jiného a místo toho, aby se konečně vydal na cestu „tam nahoru“, tak pomáhá uvést čerstvě zemřelé do nové nelehké situace. On i jeho „klienti“ se pohybují v reálném světě, na který však nemohou reagovat, a ani živí lidé je nespatří. Co se stane, když se vaším klientem stane váš vrah, který je stejně zmatený jako každý čerstvý nebožtík? Absurdní černohumorná komedie režiséra Zama Salima vychází z jeho krátkého snímku Laid Off a skvěle balancuje mezi ostře sarkastickými a vážnými scénami. (Febiofest)

(více)

Recenze (7)

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) To se tak říká, „umřu a budu mít klid“. My živí však nemáme ani tušení, jak složité to je, být mrtvý. Třeba jen prostý odchod z knihovny. Nedá se „prostě“ projít, znamená to přinejmenším minuty trpělivého čekání u dveří, až někdo z nás živých ty dveře milostivě otevře. Vězením se pak může stát obyčejný obchod. A o nově zesnulé se také musí někdo starat... Originální a relativně vtipný snímek. Jinak britský přízvuk byl opravdu silný, anglické titulky mi však přišly zbytečné... 80% (1. místo mezi soutěžními filmy) ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Britové to prostě umí - jak s humorem, tak s kamerou. Jo, je pravda, že z tohodle tématu by se dalo vymáčknout přece jen asi o nějakou tu kapku víc, ale i tak pro mě nejlepší soutěžní film FebioFestu 2012. Super masky, geniální nápad "duchové nejen že neumí procházet zdí, ale ani otevírat dveře" a sympatické herecké výkony. ()

kockopes 

všechny recenze uživatele

Divácká porota Febiofestu 2012. Skvělý britský snímek, který ke konci už trošku kulhá. Škoda také zbytečného množství vulgarit. Rád bych přidal ještě jednu hvězdičku, ale díky výše zmíněným "mouchám" to nejde. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Milá (to nemá být výjimečně metafora pro hloupá), typicky britská a jemně černá komedie. Film má spíš televizní parametry, ale pokud někomu stejně jako mně ostrovní styl sedí, nebude zklamán. Jasně, ČTYŘI LVI ani OFFICE to zdaleka není, ale pár slušných gagů a nápadů, zdařilých situací, dokonce her na city a roztomilých figurek se tu najde. Tahoun "smutný klaun" Martin a jeho otravný buddy Rash jim samozřejmě vévodí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama