Reklama

Reklama

Polibek prokleté duše

  • USA Kiss of the Damned
Trailer

Krásná upírka Djuna odolává svodům pohledného spisovatele Paola, ale brzo ji vášeň přemůže. Nečekaně se objeví její problémová sestra, Djunina nová láska je ohrožena, stejně jako celá upírská komunita. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (23)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Námětem mi to trošičku připomíná Only Lovers Left Alive( jednou nebo dvakrá mi to tento film připomíná i hudebně), ale zpracování je úplně jinde. Jinak námět zajímavý, ale to zpracování divné. Jednání postav nemá logiku, spoustu věcí nedořečených(nedovysvětlených). Opravdu dobré scény, kterých je poskrovnu a jsou nám skoro všechny naservírovány během prvních třiceti minut, jsou zničehonic přerušeny scénami nepovedenými, divnými, či jednoduše příšernými. Jak kdyby nikdo nevěděl o čem ten film vlastně chcou točit a tak tam dali od všeho trochu- je tam romance, sex, upíří vegetariání, upíří společenství, dumání nad existencí( poskrovnu), trocha rodinného dramatu, nenávist, hlad, poetické záběry, rádoby art, a dokonce i stará dobrá honička po lese... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli zrovna tady nebral Jarmusch inspiraci pro Přežijí jen milenci. Až nápadně se oba filmy podobají, ačkoliv Jarmuschův počin je přeci jenom režisérsky i herecky trošku někde jinde. Ale i tohle byla celkem koukatelná upírská romance, která všem twajlajtistům ukazuje, že se podobné téma dá točit i jinak, než sračkoidně. Obě upírské sestry, které jsou jako noc a den, byly šmrncovní, atmosféra trochu do syrova a ani mi nechyběly potoky krve. Stopáž je taky vhodně zvolená, takže nedává prostor k unudění se. K dokonalosti to má samozřejmě daleko, ale do nadprůměru se film určitě vejde. 60% ()

Reklama

snared 

všechny recenze uživatele

Nevim zda 3* anebo 4*. Je to dobře natočený (velkej plus za kameru i hudbu. takhle to mám rád) a sleduje se to dobře. Obzvlášť na děvčata se hezky kouká. Zrzka se zlobivou černovláskou jsou fešandy. Oni bijáky od Magnetů nejsou špatný. Ještě mrknu na toho posledního Roba a pak se uvidí kdo je lepší. Jestli upíři nebo čarodějnice. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Xan Cassavetes vo svojom plnohodnotnom režisérskom debute ukázala, že aj jej sa ušlo z rodinného talentu a "Kiss of the Damned" sa môže v kľude postaviť k tým najzaujímavejším upírčinám poslednej doby. Upírka Djuna neodolá šarmu scenárista Paola a premení ho. Svoju upírsku vášeň si v pokľude užívajú na miestnom sídle, ktoré slúži ako útočisko pre upírov, no idylku im naruší príchod jej divokej sestry. Tá svojim neviazaným správaním začína ohrozovať nielen ich vzťah, ale aj nenápadnosť tunajšej upírskej komunity. Osviežujúci žánrový kus; disponujúci pomalým tempom, temným sexuálnym nádychom a pútavým spracovaním v štýle starších atmosférických kúskov. Na mňa to zapôsobilo veľmi dobre a film je pre mňa jedným z najlepších upírskych hororov za posledných pár rokov. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spoutej mě! A nebo ne... Příjemný romantický (ano, nikoliv sentimentální, přeci jen červená knihovna vypadá trochu jinak) snímek s velmi pěknou kamerou a solidní, místy industriální, tam zase bušící (kdo by si nevzpomněl na filmy Hlad nebo Blade) a jindy atmosferickou hudbou. Vedle operní hvězdy Marie Callasové zazní temní Cruel Black Dove (Come On Over) nebo němečtí Der Fluch (Hexen Leben Langer). Upířina posunutá do soft porna, kde toho moc vidět není (byť na pigmentky nakonec přeci jen dojde), za to je dán větší prostor divákově fantazii. Přísloví ,,nesnese se se sestrou" je naplněno měrou vrchovatou. K tomu pár krčních zákusů, až se trhá maso, večírek (mohl být dekadentní) a několik kusů vysáté zvěře. Mezi staršími filmy, běžícími na obrazovce, se objeví kontroverzní Viridiana. Takové milé dílko na jedno podívání. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama