Reklama

Reklama

Miloš Forman - americká léta

(TV film)
  • Velká Británie Miloš Forman: Taking Off In America

Obsahy(1)

To, že se Miloš Forman 18. února dožívá osmdesáti let, je sice neuvěřitelné, ale všeobecně známé. Poměrně známé jsou i četné (byť z faktů a veselých historek z natáčení vyplývající) legendy, obklopující fenomenálního režiséra. Tak těch dnes mnoho neuslyšíte. Zato se dozvíte spoustu informací, které jste třeba dosud nevěděli. Například jak Treat Williams ve filmu Vlasy tak dlouho tančil na stole, až mu došly síly a vtom Miloš Forman ... Pokud to chcete vědět, určitě se dívejte. Mluvit bude nejen sám oslavenec, ale také hvězdy jeho filmů, a nouze nebude ani o ukázky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Není co vytknout tomuto dokumentu. Podle mě je to snad jediný Čech, který se opravdu zasloužil o to aby o naší malé zemi bylo někde slyšet v dobrém. Tenhle dokument pro mě znamenal pár světlých chvilek kdy jsem si myslela jak skvělé je být občanem tohoto národa ale po konci dokumentu to zase opadlo, protože nechutná realita je bohužel pravdou. Přeji Miloši Formanovi aby prožil dalších alespoň 20 let zdravý a pořád tak optimistický jako je teď a také aby natočil další skvělé snímky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Miloš Forman je a asi aj navždy zostane v mojich očiach najlepším českým režisérom. Svoju tvorbu dotiahol do najvyššieho levelu. Vždy bol a dozaista aj naďalej bude v rebríčku mojich najobľúbenejších režisérov. Pri sledovaní jeho filmov pokaždé zas a znova cítim to príjemné mrazenie na chrbáte. Pán Forman je veľký umelec. Má môj plný rešpekt. Preto som si s radosťou pozrel tento zaujímavý dokumentárny snímok, ktorý mapuje jeho život a keriéru. Čech, ktorý si splnil svoj americký sen. Čech, ktorého filmy pozná celý svet. "Miloš Forman - Americké roky". *** ()

Reklama

blezg 

všechny recenze uživatele

Tak mě tenhle dokument navnadil na Formanovy filmy, co jsem dosud neviděl. Snad i na toho Amadea se podívám. Bylo to tak dobrý, že ani můj táta to nepřepnul, ikdyž to bylo s titulkama. Pravda, titulky mohly být přesnější, ale zas tak hrozný to nebylo. Velmi zajímavé je sledovat, jak se Forman k jednotlivým filmům dostal. Kolik dokumentů o Formanovi jsem už viděl a přesto se vždycky na další těším. Paráda. ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument nepřinášející zhola nic nového. Kdo četl Formanovu biografii Co já vím? aneb Co mám dělat, když je to pravda?, popř. viděl dokument Co tě nezabije... z roku 2009, či viděl/četl další rozhovory, nemůže být v tomto snímku ničím překvapen. Dokument logicky - chtělo by se říct opět - staví na Formanových vypravěčských schopnostech. Co ale na tom, když na chlup stejné historky spjaté jak s konkrétními filmy, tak s Formanovým životem, slyšíte již po třetí, po čtvrté... Zklamala mě koncepce dokumentu často využívají traliery! k filmům, jež by se dala nazvat jako dílo Miloše Formana "letem světem", potěšily mě naopak některé nepříliš známé zákulisní fotografie z natáčení. Tvůrcům dokumentu však zcela chyběla jakákoliv vůle zeptat se Formana jiným způsobem a na jiné, než notoricky známé věci. Atraktivita tohotu dokumentu tak vzrůstá či klesá s mírou předešlé informovanosti diváka. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Miloš Forman je tak úžasný vypravěč, že bych ho vydržela poslouchat daleko déle než tu necelou hodinku, kterou trval tento dokument, hojně prošpikovaný ukázkami z filmů i vzpomínkami herců. Jenom se mi nějak nechce věřit té osmdesátce. Že by to americký ovzduší? Každopádně doufám, že Mistr ještě neřekl své poslední slovo... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama