Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jsem velká fanynka filmů natočených podle skutečných událostí nebo životopisných filmů, které jsou vážně dobře natočené a tenhle film se mi moc líbil. Bylo zajímavé vidět Daniela Radcliffea v jiné roli než v roli Harryho Pottera, ale zvládl to zcela perfektně, navíc mě až překvapilo, že hraje homosexuála a že je ve filmu tak "odvážný". ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jsou mladí, chtějí žít naplno, touží po změně, v hlavě mají spoustu myšlenek, odmítají autority a nesnášejí instituce, testují vlastní hranice, ať už hulením, pitím nebo něčím ještě tvrdším... Překvapivě jsem v sobě našla dostatek pochopení a shovívavosti pro rozervanou, křehkou, strádající duši umělcovu, asi že mi taky kdysi bylo dvacet.. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Toto mne velmi potěšilo. Hurá do boje s rigidním školním systémem! Stejně nechápu, na co by spisovatelé a básníci potřebovali školu. Od jednoho čsfďáckého kolegy jsem se kdysi dozvěděla, že jsem ve svých komentářích moc smířlivá. Tentokráte tedy kruh poruším a vzkazuji těm, kterým beatníci nic neříkají a ještě tím machrují v komentech jako by se bylo čím chlubit. Postavte se před zrcadlo a opakujte: "Jsem hloupý literaturou nedotčený ignorant." Nejméně desetkrát, prosím. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Začátkem filmu jsem se prokousával těžko, protože mi nabízené téma zase tak blízké nebylo. Není divu bohémské období jsem nikdy neměl a ani mi nechybělo. Chápu však že někteří se potřebují vymezovat víc a snažit se o to být jiní než ostatní. Naštěstí v průběhu děje mě to docela zaujalo a začal jsem rozumět i propletencům jednotlivých ne/vztahů mezi jejich aktéry. Zpracování krátké epizody ze života význačných osobností americké literatury nebylo tak špatné a podle mě to bylo i slušně zahraný. Nezaujatého diváka film nejspíš neohromí a ani nemám důvod extra doporučovat. Ve výsledku však na tři hvězdičky má, i když slabší. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Další příklad, že film s Allenem Ginsbergem prostě nemůže být špatný. Daniel Radcliffe se sice nepřestává snažit, ale na Dane DeHaan jentak někdo nemá, ale vlastně celý herecký ansámbl je fajn a společně funguje, jen Kerouac by mohl být trochu výraznější a Michael C. Hall je zase správně stalkersky creepy. Navíc potěší dobový i nedobový soundtrack v zásadních scénách s M83 a TV On the Radio. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl poprvé uveden na festivalu Sundance v Utahu 18. 1. 2013. (ČSFD)
  • V roce 2008 získal roli Allena Ginsberga Daniel Radcliffe. Měl před sebou však ještě natáčení posledních dvou dílů filmové série Harry Potter, a tak musel nabídku odmítnout. Tehdy projekt kvůli nedostatku financí ztroskotal. Když na něm později začal pracovat John Krokidas, roli Ginsberga opět nabídl Danielu Radcliffovi. (Ice123)

Reklama

Reklama