Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Bit dzenerejsn fuckt nie je nic pre mna. Ludia ako Allen Ginsberg idu uplne mimo mna, a mi zda, ze to bola bukvica. Takto, mne je jedno koho pichal do prdele Ginsberg /hlane ze ne mna, ze jo/ - lebo mne je jedno ked buzny pichaj buzny. Takto, aj co sa tyka dalsej ukecanej bukvice Sejxpira - tak keby nebolo Orsona Wellesa, tak doteraz neviem, kto to ten Sejxpir vlastne bol : 20 % ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Podotýkám, že o beatnících vím toto: Byli to rodiče Neda Flanderse. Toť vše. Z tohohle filmu jsem si odnesla hlavně šok, že se mi líbí herecký projev Daniela Radcliffa. Zdá se, že od doby "He was their friend and he killed them!!!" hodně herecky vyrostl. Líbila se mi rovněž celková atmosféra i styl vyprávění, do toho skvělý (hlavně jazzový) soundtrack, ale film stojí a padá na hercích. Všichni včetně těch vedlejších odvedli dobrou práci. Ben Foster je talent, to se ví, mile mě překvapil neDexter M.C.Hall v rozporuplné postavě Krammerera. Co se týče Radcliffa a DeHaana, tak DeHaan je skutečně ještě o třídu nad ním a v jeho podání Lucien Carr opravdu "září" takže je jenom přirozené, že je kolem něj tolik humbuku a zamilovaných zlomených srdcí. Má ale také vděčnější postavu. Radcliffe taky klobouk dolů (hlavně nad "koulema" na tu dost odvážnou intimní scénu). Hodně se mi líbila vyšponovaná a dynamická scéna střetu Krammerera a Carra, ta se vážně povedla. A jako plus hodnotím i to, že se člověk zase něco málo dozví. Povedlo. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo lepšie. Po hereckej stránke tomu síce nie je čo vytknúť, no tie ostatné stránky filmu dosť zaostávajú. Snažilo sa to o akýsi mix drámy a thrilleru, no jednotlivé žánrové zložky mi prišli ako mdlé a nevýrazné. Vlastne celý príbeh sa mi zdal odfláknutý. Tiež mi vadilo, že tu bolo veľmi slabo načrtnuté filozofické pozadie Beat Generation a autori sa to snažili hrať len na zaujímavé udalosti zo života jednotlivých postáv. No i tie boli po dramatickej stránke veľmi slabé. Slabší priemer. 55/100 ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Toto mne velmi potěšilo. Hurá do boje s rigidním školním systémem! Stejně nechápu, na co by spisovatelé a básníci potřebovali školu. Od jednoho čsfďáckého kolegy jsem se kdysi dozvěděla, že jsem ve svých komentářích moc smířlivá. Tentokráte tedy kruh poruším a vzkazuji těm, kterým beatníci nic neříkají a ještě tím machrují v komentech jako by se bylo čím chlubit. Postavte se před zrcadlo a opakujte: "Jsem hloupý literaturou nedotčený ignorant." Nejméně desetkrát, prosím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ako utiahnutý židovský chlapec uteká od reality na univerzitu, aby si tam vylepšil svoje umelecké vlohy a spoznal život z tej druhej, nie však vždy veselejšej stránky. Kill Your Darlings vo mne zanechal slabý filmový zážitok. Vznikol však na základe skutočných udalostí a reálnych osôb a snažil sa vyraziť dych nielen tým, že sa v ňom prepiera bohémsky život ale aj homosexualitu. Daniel Radcliffe ma stále viac presviedča o tom, že je to kvalitný herec i keď sa k herectvu dostal skutočne náhodne. Radcliffe prijal výzvu a je tu excelentný. Po jeho boku mu nevýrazne asistuje Dane DeHaan a trojuholník plný vášne, nerozvážnosti i drámy uzatvára Michael C. Hall, o ktorého účasti keď človek nevie vopred, tak chvíľu trvá, než si uvedomí, že je to ten herec, ktorého pozná z obľúbených seriálov. Inak je to film, na ktorý nenarazíte v kinách, ani v nákupných centrách na DVD, ale úplne ho nemožno odpisovať. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl poprvé uveden na festivalu Sundance v Utahu 18. 1. 2013. (ČSFD)
  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno