Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Další příklad, že film s Allenem Ginsbergem prostě nemůže být špatný. Daniel Radcliffe se sice nepřestává snažit, ale na Dane DeHaan jentak někdo nemá, ale vlastně celý herecký ansámbl je fajn a společně funguje, jen Kerouac by mohl být trochu výraznější a Michael C. Hall je zase správně stalkersky creepy. Navíc potěší dobový i nedobový soundtrack v zásadních scénách s M83 a TV On the Radio. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se moc těšila a jsem nadmíru spokojena. Režisér John Krokidas mě neskutečně překvapil a hlavně mě dostala hudba!! Ta byla výborná od začátku do konce a mám ji v hlavě i několik hodin po shlédnutí filmu :) Je tam jak dobová hudba, tak i současná, kterou si v té době nemohli ani představit, ale do příběhu skvěle zapadala :) Budu se opakovat - ale jsem moc ráda, že Radcliffe nezůstal pouze u HP, jelikož jak dospívá - umí hrát čímdáltím víc :) Chválila jsem ho již v Ženě v černém, což byla bomba a v tomto filmu je to již úplně jiný člověk a zbavil se i svých typických mimických výrazů...:) I když bude mít plno lidí s tímto filmem problém, pokud nečetli alespoň jednu knihu od daných autorů (nebo se o ni alespoň nepokusili ;) ) já jsem se bavila od začátku do konce a chronologie, která v tomto filmu vlastně ani není - jak vlivem omamných látek, tak posouváním scén pozpátku, ale i celkovým stylem života hlavních postav ,mě udržovala v patřičném napětí a koncentraci. Všem jsem ty jejich vztahy věřila :) Ke všem jsem se dostala tak blízko, jak jen to šlo a znázornění "uličnictví", kterým se snažili získat pozornost lidí z okolí (ať už se jedná o akci v knihovně, která byla dost úspěšná), tak i o zkoušení všech možných drog i o homosexuální zkušenosti či speciální praktiky v knihovně - vším si Vás tato skupinka získá. I samotná "zuřivost" a touha utéct od všeho je ve snímku natočena s vášní a důrazem na detail, kdy si jako paní vedle mě tuto vzpomínku vryjete do paměti třeba i výkřikem, který od ní nešel přeslechnout - "Né - Harryho Pottera nech být, ty homouši! " :D :D :D ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od Zbav se svých miláčků jsem si možná sliboval něco víc, a proto jsem měl po zhlédnutí celkem rozporuplné pocity. Námět byl rozhodně poutavý a herecké výkony na slušné úrovni - přesto mě nechal snímek takřka po celou stopáž veskrz chladným a přišel mi ve výsledku jako průměrné životopisné drama, přiostřené zločinem. Vedle beatnické dějové linie mě zaujalo zobrazení vztahu Allena s matkou. Lepší tři hvězdičky! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Bit dzenerejsn fuckt nie je nic pre mna. Ludia ako Allen Ginsberg idu uplne mimo mna, a mi zda, ze to bola bukvica. Takto, mne je jedno koho pichal do prdele Ginsberg /hlane ze ne mna, ze jo/ - lebo mne je jedno ked buzny pichaj buzny. Takto, aj co sa tyka dalsej ukecanej bukvice Sejxpira - tak keby nebolo Orsona Wellesa, tak doteraz neviem, kto to ten Sejxpir vlastne bol : 20 % ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Tohle fanoušci Daniela Radcliffa asi těžko rozdýchávali, přitom jde o malý skutečný úsek historie. Až na některé úlety je to docela dobře zachycený a natočený film. Když už člověka na střední krmí literaturou ze všech koutů světa, dokáže si alespoň díky filmu představit, jaké začátky měli slavní autoři na Kolumbijské univerzitě po padesátých letech. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)
  • V roce 2008 získal roli Allena Ginsberga Daniel Radcliffe. Měl před sebou však ještě natáčení posledních dvou dílů filmové série Harry Potter, a tak musel nabídku odmítnout. Tehdy projekt kvůli nedostatku financí ztroskotal. Když na něm později začal pracovat John Krokidas, roli Ginsberga opět nabídl Danielu Radcliffovi. (Ice123)

Reklama

Reklama