Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Moena 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, s klasickým zaujetím vůči Beat generation dávám pět hvězd. Zase na druhou stranu, nejsou nezasloužené. Ginsberg i Carr skvělí, jen můj oblíbenec Kerouac teda nic moc. Jsem jednou rád taky za nějaký faktický film, než zpracování konkrétního díla. A postrčilo mě to k přečtení Kvílení v originále. Co chtít víc. The day Amanda came. PS: Číst tady skoro v každém komentáři o "Harry Potterovi", to jako vážně? ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Na Kill Your Darlings jsem se podíval především kvůli Danielu Radcliffovi, chtěl jsem ho vidět v jiné roli, než je Harry Potter. A zvládl to dobře. Vedle něho se mi líbil i Michael C. Hall a jeho ztvárnění stalkera. Ale nejlepší výkon celého filmu podává Dane DeHaan, ten byl opravdu skvělý a celý film pozdvihuje minimálně o jednu hvězdu. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se moc těšila a jsem nadmíru spokojena. Režisér John Krokidas mě neskutečně překvapil a hlavně mě dostala hudba!! Ta byla výborná od začátku do konce a mám ji v hlavě i několik hodin po shlédnutí filmu :) Je tam jak dobová hudba, tak i současná, kterou si v té době nemohli ani představit, ale do příběhu skvěle zapadala :) Budu se opakovat - ale jsem moc ráda, že Radcliffe nezůstal pouze u HP, jelikož jak dospívá - umí hrát čímdáltím víc :) Chválila jsem ho již v Ženě v černém, což byla bomba a v tomto filmu je to již úplně jiný člověk a zbavil se i svých typických mimických výrazů...:) I když bude mít plno lidí s tímto filmem problém, pokud nečetli alespoň jednu knihu od daných autorů (nebo se o ni alespoň nepokusili ;) ) já jsem se bavila od začátku do konce a chronologie, která v tomto filmu vlastně ani není - jak vlivem omamných látek, tak posouváním scén pozpátku, ale i celkovým stylem života hlavních postav ,mě udržovala v patřičném napětí a koncentraci. Všem jsem ty jejich vztahy věřila :) Ke všem jsem se dostala tak blízko, jak jen to šlo a znázornění "uličnictví", kterým se snažili získat pozornost lidí z okolí (ať už se jedná o akci v knihovně, která byla dost úspěšná), tak i o zkoušení všech možných drog i o homosexuální zkušenosti či speciální praktiky v knihovně - vším si Vás tato skupinka získá. I samotná "zuřivost" a touha utéct od všeho je ve snímku natočena s vášní a důrazem na detail, kdy si jako paní vedle mě tuto vzpomínku vryjete do paměti třeba i výkřikem, který od ní nešel přeslechnout - "Né - Harryho Pottera nech být, ty homouši! " :D :D :D ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je klidná noc, a zatímco se Jack Kerouac válí ožralý kdesi v parku, Ex chlapec s jizvou na čele dává průchod svému "coming outu", který v něm vzbudil objekt jeho touhy, Lucien Carr. Kill Your Darlings přináší obsahově i filmařsky velmi zdařilý pohled do studentského života několika talentovaných mladíků, později známých jako členové "Beatnické generace." Snímek obsahuje vše, co bych od zpracování životů takových osobností očekávala. (Rádoby) intelektuály, nezměrný talent, nevybouřené mládí, objevování vlastních hranic, uměleckou rozervanost, bohémský život a boření pravidel, morálky a společenských konvencí. Obsazení je výborné. Daniel mi do role Allena Ginsberga seděl, stejně jako Dane, který zde rozehrává svůj vlastní, menší koncert. Také Ben Foster je výborný a je zajímavé, že jeho pojetí Williama S. Burroughse je podobné tomu, jaké ve filmu Beat předvedl Kiefer Sutherland. Michael C. Hall je coby David Kammerer asi nejtragičtější postavou. Jeho posedlost Lucienem ho dohnala až na okraj. Výborná hudební stránka je pak už třešničkou na dortu. Já jsem spokojena a opět nechápu zdejší hodnocení, myslím, že by si snímek zasloužil alespoň o trochu více. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hmm.... upřímně nevím moc, co k tomu mám říct. Takové 3-4*. Radcliffe mi prostě nějak nesedl do té role, i když je fakt, že to že byl gay bych mu věřila, ale prostě mi nepřišel jako nejlepší možný výběr pro tuto roli. Za to role Luciena byla pro Dane DeHaana jako stvořená. No a vidět zase v něčem hrát M. C. Halla bylo moc příjemné. Je pravda, že mě film přiměl ke zvídavosti nad danou dobou a její generací a hlavními iniciátory. Něco jsem si početla na wikině a z toho všeho mohu říct, že film byl relativně dobře natočený vzhledem k realitě, takže to životopisné jim výjimečně žeru. Zjistila jsem, že informace v mé hlavě byly značně chabé - věděla jsem jen, že existuje báseň Kvílení a že byla napsána beatníkem, ale to bylo celé... takhle jsem se začetla do životopisů Ginsberga, Burroughse, Kerouaca (Jo o tom jsem věděla něco víc, i když to jeho nudné dílo jsem nečetla, jen viděla a nic moc) a samozřejmě i do životů Kammerera a Luciena Karra. A ještě mě to iniciovalo k tomu, abych se konečně koukla na Howl, které mám v ntb už nějaké dva roky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2008 získal roli Allena Ginsberga Daniel Radcliffe. Měl před sebou však ještě natáčení posledních dvou dílů filmové série Harry Potter, a tak musel nabídku odmítnout. Tehdy projekt kvůli nedostatku financí ztroskotal. Když na něm později začal pracovat John Krokidas, roli Ginsberga opět nabídl Danielu Radcliffovi. (Ice123)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)

Reklama

Reklama