Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Myslím, že až tohle uvidí nějaký středoškolák, bude se mu o generaci Beatníků mnohem snáze učit. :P Z mého pohledu to mohlo být klidně ještě víc otevřené v oblasti vztahů a mohly tam být celkově ještě víc šokující scény, ačkoli soudě podle zdejších komentářů, by to asi většina diváků už nerozdýchala. :D Film byl natočen zručně, obzvlášť první půlka. Druhá je poněkud nudnější, takže za mě 2* a půl, ale takové hodnocení tu není. /// Daniel Radcliffe si rozhodně z ústředního tria z Harryho Pottera vybírá nejnáročnější a nejzajímavější projekty a jednou by z něj mohl být velký herec... ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Od Kill Your Darlings jsem asi čekal poněkud víc. Po herecké stránce se jedná o dobrý film, dokonce i vizuál se povedl a hudba sem vcelku sedí, přestože se po hudební stránce nejedná o nic moc výrazného. Ale film jako celek v mých očích prostě moc nefunguje. Děj na mě po většinu filmu působil nezajímavě až vyloženě nudně. Na Beat Generation je tu pohlíženo spíš povrchně, stejně jako na hlavní postavy. Užívání drog, homosexuální vztahy a vražda Davida Kemmerera tu sice ukázány jsou, ale ideály této "generace" tu jsou buď misinterpretovány nebo tu nejsou ukázány vůbec. Jako životopisný film Kill Your Darling rozhodně selhává. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Představitelé beat generation i ti, co mezi ně nepatřili, ale tak nějak v té době žili, si zaslouží daleko odvázanější, drsnější, otevřenější, extravagantnější, bláznivější, šílenější a svobodomyslnější film. D.Radcliffe mě od dob Pottera každým dalším filmem utvrzuje v tom, že není herec, nýbrž jen obyčejné prkno, co nedokáže vyjádřit ani špetku emocí tak, aby to nebyla směšná křeč. Škoda, já se těšil na barevnou explozi, co zboří všechny hranice a rozmetá veškerá tabu... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od Zbav se svých miláčků jsem si možná sliboval něco víc, a proto jsem měl po zhlédnutí celkem rozporuplné pocity. Námět byl rozhodně poutavý a herecké výkony na slušné úrovni - přesto mě nechal snímek takřka po celou stopáž veskrz chladným a přišel mi ve výsledku jako průměrné životopisné drama, přiostřené zločinem. Vedle beatnické dějové linie mě zaujalo zobrazení vztahu Allena s matkou. Lepší tři hvězdičky! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

U snímků, zabývajících se neortodoxními umělci vždy přemýšlím, jestli by došlo k uctívání jejich děl, pokud by nebyla tvořena na pozadí monstrózních psychedelických zážitků, vlastně otázka zní, zda by vůbec vznikla... A další záhadou je, jak mohou porozumět ti, kdož je čtou s myslí nepoznamenanou stavy příbuznými těm autorovým... kupodivu v tom není problém, soudě podle vlastní fascinace například Nahým obědem, zřejmě jde skutečně o vyjadřovací talent, který dokáží použít k předání svých vizí... To neznamená, že bych z Kill Your Darlings právě kvílela spokojeností, mnohem lepší dojem zanechala verze s Jamesem Francem (mimo jiné - Radcliffe, Olsenová - na některé formy ošklivosti se prostě nedá zvyknout), i když ta se zaobírala víc Ginsbergem samotným a jeho stěžejním dílem, oproti širšímu záběru krátkého univerzitního období Beat generation, stejně jsem nenašla důvod, který by mě přiměl si cokoliv z Krokidasova filmu znovu připomenout, až na to, že jsem ho zhlédla omylem, původně jsem chtěla vidět zabité úplně jiné miláčky... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl poprvé uveden na festivalu Sundance v Utahu 18. 1. 2013. (ČSFD)
  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)

Reklama

Reklama