Reklama

Reklama

Pot a krev

Trailer 1
USA, 2013, 130 min

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Ed Harris, Rebel Wilson, Tony Shalhoub, Anthony Mackie, Rob Corddry, Tony Plana, Bar Paly, Jeff Chase, Ken Jeong, Kurt Angle (více)
(další profese)

Cvičitel ve fitness studiu, Daniel Lugo, touží po velkých penězích. Poté, co navštíví motivační kurz jakéhosi Asiata, je rozhodnut pro to, aby zbohatl, udělat cokoliv. Ve fitness studiu se setkává s různými bohatými lidmi, a tak se rozhodne jednoho z nich, milionáře Victora Kershawa, unést. Ke svému plánu si najde i společníky. Jedním z nich je jeho kolega, cvičitel z klubu, Adrian Doorbal. Druhým je zákazník studia a bývalý, propuštěný vězeň, Paul Doyle. Skupina skutečně po několika nezdařených pokusech Kershawa unese. Násilníci ho mučí a Lugo je přesvědčený, že donutí Kershawa podepsat převod svého majetku na své mučitele. Po několika dnech, kdy je Kershaw vystaven skutečně tvrdému mučení, se Lugovi podaří donutit oběť převod majetku podepsat. K tomu, aby byl převod platný, však potřebují i notáře. Tím je shodou náhod majitel fitness studia. Daniel ho přemluví, a on skutečně převod posvětí a svým podpisem stvrdí. Lugo a jeho kumpáni se teď potřebují zbavit Kershawa. Muže se pokusí zabít několika různými způsoby. Kershaw však vše doslova zázrakem přežije a nakonec se po dlouhém mučení a věznění dostává do nemocnice. Přivolaní policisté mu nevěří, že byl mučen a že se mu skupina násilníků pokusila vzít život. Kershaw dá na radu soukromého detektiva, kterého si najal, a z nemocnice prchne. Je to právě včas. Jeho tyrani se ho pokoušejí v nemocnici znovu zabít. Kershaw pověřuje případem soukromého detektiva, Eda DuBoise. Ten o případu skutečně sežene dostatek důkazů a uvědomí policejního ředitele. To už však povedené trojici násilníků docházejí Kershawovy peníze. Proto trojice unese krále místního pornoprůmyslu i s jeho přítelkyní a chce z něj dostat majetek podobným způsobem, jako to udělali u Kershawa... (TV Prima)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (1 319)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Před tím, než jsem na to šel do kina jsem byl ve fitku. Pump už jsem bohužel necítil, ale stejně jsem si to fakt užíval. Bay to natočil neuvěřitelně dynamicky a i když tam není moc akce stále se něco děje. To ovšem neznamená, že to neobsahuje hluchá místa. Občas mi vadily i zbytečné voiceovery, ale co naplat. Ústřední trojice je boží (Dwaynea Johnsona budete mít stejnak nejradši), rumunská striptérka půvabná a prostě mě to fakt pobavilo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak takhle dobře jsem se naposledy pobavil někdy v květnu, když nový popík František přišel s tezí, že i nevěřící se mohou dostat do nebe, čímž torpédoval onu dvoutisíciletou hierarchickou svoloč více, než kdyby v přímém přenosu Noe tývý na plácku před svatým Petrem s mocným funěním prozkoumával pětiletému ministrantovi tlusté střevo. Tasím jen dva dotazy - kdo finančně tyl z prodeje práv na onen příběh (tipuji Kershawa, ani Vám nevím proč)), a kdy se z Johnsona stal herec. ,,Zakoupením" tohoto sqostu nemůžete nic pokadit, přísahám na svou čest švitořivé panny. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejslabší Michael Bay. Film, který má úžasný soundtrack, sympatické (Wahlberg a Johnson) a skvělé (Harris) herce, nadupaný vizuál a šílený příběh, který nelze brát vážně a naštěstí se také moc vážně nebere. Avšak zároveň naprosto rutinní a vleklá jízda bez špetky tvůrčí inovace a Bayova předešlého zápalu, natočená zřejmě jen proto, aby zabila čas před dalšími Transformers a utužila spolupráci mezi režisérem a hlavním hercem. Dokoukal jsem to v pohodě, ale podruhé to vidět nechci ani náhodou. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Cool vizuál ještě jaro nedělá!! Bicáky, tricáky, titěrné plavečky, jdeme na to!! Je přetransformerováno, utrousil zřejmě Michael Bay se svým megalomanským týmem a pustil se na první pohled do skromnějšího projektu. Osobně u mě Bayova do té doby „skvostná“ tvorba přestala existovat právě po prvních Transformerech. Dvojici pokračování jsem doslova protrpěl, a další efektní výbuchy a zpomalovačky mě nutili přidat plyn u ovladače. Pot a krev mělo být odlehčenou kriminální komedií. Není!! Bay nám předkládá tragikomickou gangsterku, kterak si parta kulturistů plní svůj americký sen. Zápletka je mělká jak voda ve studních po červencových vedrech. U těch pitomých blockbusterů ještě leccos odpustíme, tady se ovšem chvíli loví v temnějších (vážnějších) vodách, pak se zase sklouzává k absurdní komedii. Což o to, fungovalo to jinde, proč ne tady? Protože BAY. Je to hlavně o přístupu k látce jako takové. Měl od začátku hloupý příběh a od začátku k němu přistupoval se svým samolibým stylem – všechno pere na maximum, a i když se to příliš nehodí, přidá přesto další rychlostní stupeň. Chybí mu cit balancovat mezi několika žánry, eskaluje absurdní momenty, přepaluje už přepálené. Nedokážu si představit, co by režisér udělal třeba s takovými komornějšími kousky jako Město, Drive nebo Nelítostný souboj, které se stylové akce nebály? Je třeba rozlišovat styl a přeplácanost. Bayův běžný záběr začíná projetím nějakého úzkého otvoru, efektní zpomalovačkou, obtočením se po místnosti, aby se pak mohl dostat k postavě, která to zanedlouho schytá. I pitomá diskotéka je o tom, že by člověk hned chtěl naklusat k jedné z tyčí se striptérkou a doufat, že mu bodyguard dovolí dopít aspoň jednu matonku. Prostě všeho je nějak nezdravě moc. Před kamerou navíc pobíhají vesměs duševně vyšinutí idioti, kteří na jednu slušnou hlášku vytrousí čtyři laciné vtípky z Kameňákova. Ve výsledku spokojený nejsem. A nebyla ani ta hrstka lidí, která se mnou seděla v kině. Po těch třech robotích fantasmagoriích je to asi krok dopředu, jen zdaleka nechytne každého!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s Potem a krví se často mluví o černočerném humoru a šílené zábavě. Ničeho takového jsem si ale nevšiml, a to mám prosím černý humor rád a byl jsem docela zvědavý, jak Michael Bay natočí příběh o lidech, kteří posilovali všechno kromě mozku, jako stvořený pro bratry Coeny. Což o to, natočil ho dobře, má jeho styl a šmrnc, jenže jediná postava v něm mi nebyla sympatická, humor byl stále na jedno brdo, jediný světlý bod více než dvouhodinové podívané Ed Harris moc prostoru nedostal... Cítil jsem se zkrátka dost nepatřičně, když se na obrazovce dělo něco, čemu jsem se podle všeho měl smát, ale nesmál jsem se. Nejhorší film Michaela Baye. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (70)

  • Když Paul (Dwayne Johnson) oloupí banku, tak ho ve vodě postřelí do nohy. V detailu mu kulka proletí levou nohou, ale když pak utíká, tak má prostřelenou pravou nohu. (Patrik256)
  • I když je ve filmu několikrát vidět, že Paul (Dwayne Johnson) slézá ze skateboardu a bere ho do ruky nebo skateboard nese, není ve filmu žádná scéna, ve které by na skateboardu jel. (Hannibal92)
  • V prvej scéne operácie "Honey Pot" stojí Paul Doyle (Dwayne Johnson) pri bare s vodkou značky Ciroc. Táto značka začala svoju produkciu až v roku 2003, pričom dej filmu sa odohráva na rozmedzí rokov 1994 až 1995. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Michael Bay se vrátí do akce?

Michael Bay se vrátí do akce?

01.11.2014

Čtyřka Transformers vydělala přes miliardu dolarů, režisér Michael Bay by ale měl ságu konečně opustit. Místo dalšího návratu k robotům chce totiž zadaptovat román 13 Hours od Mitchella Zuckoffa,… (více)

Michael Bay opustí Transformery?

Michael Bay opustí Transformery?

12.08.2014

O tom, že série Transformers vymění režiséra, se spekuluje řadu let. Michael Bay si chtěl dát od robotů pauzu už po dvojce, kdy chystal menší projekt nazvaný Pot a krev. Studioví kamarádi ho ale… (více)

Michael Bay se vrátí do reality

Michael Bay se vrátí do reality

19.03.2014

Fanoušky eRkových akčních klasik jako Skála a Mizerové jejich režisér Michael Bay v minulých letech asi moc nepotěšil. S výjimkou bizarnosti Pot a krev se totiž uzavřel do světa mimozemských robotů,… (více)

Reklama

Reklama