Reklama

Reklama

Recenze (14)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladý párik sa po čase vracia do svojho rodiska, kde sú nútení čeliť nadprirodzenému zlu, ktoré sa objavuje v ich novom obydlí... Len nedávno tu bola indická fantasy somarina "Jinn" a už tu je aj očakávanejší "Djinn" od hororovej kapacity Tobe Hoopera, ktorý je podobne nezáživnou arabskou somarinou. Prekypujúca nuda, dianie ktorému chýba výraznejší či dokonca hororovejší moment, ošuntelé spracovanie zameniteľné s ľubovoľným podobným hororom, obsahové vykrádačky, chabé triky i herecké výkony zúčastnených, otupný nádych; no proste full-time slabota. Tobe Hooperovi sa s Djinnom bohužiaľ podarilo rovnaké faux pas ako Dariovi Argentovi s Draculom a pozerať to bez znalosti mena režiséra, tak je moje hodnotenie ešte minimálne o hviezdu nižšie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec sa Tobe Hooper so svetom filmu rozlúčil lepšie, než som čakal a Djinn, jeho posledný film, je oveľa lepší, než predposledný, béčko Márnica. Myslel som, že to bude niečo nesmierne zlé, zmätené a lacné á la Under the Shadow (tiež o džinoch), ale nakoniec sa z toho vykľul solídny, priemerný horor s dosť blbým scenárom (pracovník hotela si nevie spätne prehrať záznam z bezpečnostnej kamery?), ale tiež zaujímavým zlom (kopírujúce niektoré vlastnosti od ázijských duchov, čo je vždy pôsobivé), sympatickými postavami, nekompromisným záverom, niekoľkými príjemne nepríjemne strašidelnými scénami a parádnou výpravou v podobe luxusného mrakodrapu uprostred ničoho, večne ponoreného do hmly, postaveného z najdrahších materiálov, ale na veľmi nesprávnom mieste. Oproti Under the Shadow veľkofilm roka. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hooperův potenciál zůstal bohužel vězet v 70. a 80.letech minulého století. Průměrná duchařina, kde místo amerických nebo asijských bubáků straší džinové, vizáží jsou však se jmenovanými totožní. Khalid přesvědčí svou ženu s komickým jménem Salama, aby po smrti jejich novorozence odjeli z USA zpět do Spojených arabských emirátů. Kdesi na kraji pouště u moře se na místě rybářské vesnice tyčí nový mrakodrap - útočiště manželského páru. Původní obyvatelé zmizeli, na svědomí je měl údajně džin...Ač duchárny nemusím, nebylo to úplně zlé. Závěr se sice propadl do halucinací, více mi však vadily zvukové efekty. Neustálé bouchání do bubnů, hrnců, třískání poklic. K vyděšení přece stačí rozpláclý pták na okně, nemusí se k tomu jako doprovod řítit lavina balvanů. Snad lehká insiprace filmy Rosemary má děťátko, Hnus a Osvícení. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

To hodnocení hororů tady je fakt ubohý.Čekání na nabušený horor se sice od dob Conjuringu neustále protahuje a drtivá většina kino hororů stojí/či stála za vyliž prdel, díky bohu se občas objeví nějaký dvd kousek, který opravdu potěší.Nenechte se odradit ubohým hodnocením 41%, to mi hlava nebere.Djinn je řemeslně naprosto skvělý, vizuálně chytlavý a prostě celkově to vypadá výborně.Děj má konečně nějaký smysl a námět konečně nevykrádá kdejaký natočený brak.Co můžete považovat za klišé je ztvárnění Djinna, který jasně odkazuje na japonský duchařiny a i lekačky jsou tomu tak uzpůsobený.Ale všechno funguje skvěle, atmosféra hutná a u lekaček se mi asi 3x zastavilo srdce.Nevim, kdy jsem se u hororu bál celou stopáž a zdejší hodnocení je pro mě doslova nepřijatelný.Za sebe můžu jedině doporučit a to kurva věřte, že mám co se týče hororů nakoukáno mnohem víc, než kdejaký zdejší samozvaný hororový (G)NURU!Škoda že konec byl slabší a závěr byl už unylý a předvídatelný, ale za předchozí hodinu a dvacet minut mi nebylo dobře a bál sem se a to se kurva počítá, vy nudaři!!!69%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Djinn“ je filmem, který v sobě měl potenciál využít zajímavé, neznámé prostředí, ale to je skutečně jen kulisou, kde se odehrává něco, co až moc připomíná japonský duchařský horor, navíc bez jakkoli propracovaného scénáře, prostě jen se snahou trochu diváka vyděsit, což se může a nemusí povést. Tohle je na první pohled dobře zvládnuté řemeslo, ale celkově je to snímek, který nemá čím ohromit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama