Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 27 (2008) (série)


Chytré opice (S27E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Clever Monkeys
Velká Británie, 2008, 49 min

Scénář:

Mark Fletcher

Hrají:

David Attenborough (vypravěč)

Obsahy(1)

Opice mají živou představivost, dobrou paměť a schopnost učit se. Umí komunikovat a jejich složitá společenská síť je rafinovaná a multikulturní. Jsou téměř tak rozšířené jako lidé a výzkumy odhalují, že vykazují určité charakteristiky a znaky typické pro naši společnost. Vychází najevo, že základy lidského chování lze nalézt i u nejjednodušších opic. Jazyk, láska, pocit viny, závist, velkorysost a zlost. To vše najdete v tomto fascinujícím příběhu o vychytralosti, dovednostech a vynalézavosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Narciska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě unikátních záběrů na tom bylo super to, že se za chytrými opicemi skrývali makakové, dželady, guerézy a další méně známé druhy, které si přesto s inteligencí a škálou emocí příliš nezadají ani s námi :) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobné zhrnutie, prečo sú ľudia a opice takmer jeden druh. Ešte aj tie emócie nás od nich príliš nevzďaľujú. Chýbajú len slová (v našom chápaní slov), aby sme mohli vojsť aj do ich myšlienok. Ale na dolovaní neviditeľnej potravy v mušliach alebo orechoch vrátane ich dozrievania vidno, akého abstraktného myslenia sú schopné. Dokument veľa nového neprináša, ale poznatky sú pekne zhrnuté, možno len toho filozofovania je občas priveľa. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama