Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA Wizard's Apprentice
všechny plakáty
Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

Film o cestě Adama Ondry na vrchol světové lezecké scény. Prožijte jeden rok na cestách s Adamem Ondrou. Dozvíte se nejen všechny důležité věci o jeho lezeckém umění a tajemství jeho úspěchu, ale také zjistíte, jaký je Adam vlastně člověk. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Ukázka z filmu 4

Recenze (8)

Puddle 

všechny recenze uživatele

Adam prostě jede. Vertikálně, horizontálně, hlavou dolů, nohama napřed, v létě i krutých mrazech, do toho polyká nadávky a cvaká expresky jak o život a vůbec 75 % filmu z tý zkur*ený stěny prostě nejde dolů. :-D Možná, že by se slušelo přidat ještě o kousek víc z jeho života, možná i něco víc o tom, co pro něj samotné lezení vlastně znamená, ale i přes tyhle menší výtky je Čarodějův učeň naprosto kulervoucí přehlídka výkonů jednoho fenomenálního a mimo horolezecké kruhy u nás bohužel trochu neznámého kudrnáče. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Adama Ondru žeru a dlouhodobě ho pokládám za nedoceněnýho diamantovýho žraloka v českém sportovním rybníčku. Je strašně dobrý lezec, strašně, strašně dobrý, celkem mu to pálí, je to sympaťák a s tím ajťáckým vzhledem nechápu, proč tahle kombinace nevede k aspoň ňákýmu mediálnímu zájmu. Dokument je rozhodně Česko přesahující angličtinou, stylem, zábavou. ()

Reklama

carnacv 

všechny recenze uživatele

Pro mě netradiční lezecký film, který vyčnívá ze stínu masy obdobných lezeckých snímků. Tady se neukazuje, jaký jsem super uber hero, ale velmi poklidnou až domáckou cestou můžeme sledovat část životního příběhu našeho předního lezce. Panu Pavlíčkovi se též povedlo velmi kvalitně zvolit hudební doprovod a nelze mu upřít ani kamerovou zručnost. Radost pohledět. ()

cipeesek 

všechny recenze uživatele

Pokusím se hodnotit film a ne Adama: Film zpočátku předčil všechna očekávání. Nadprůměrná první polovina ve stylu zahraničních lezeckých dokumentů mě nadchla. Trochu mi jen chybí nějaká originalita - nijak to nevybočuje z řady podobných kousků. V druhé části film postupně ztrácí drive a závěr zabil zbytky dobrého pocitu. Před shlédnutím filmu jsem raději nic nečekal. Pěkné obrázky, dobrá angličtina, výborný sestřih scén ze současnosti i minulosti, začaly měnit můj názor, že velkolepé dokumenty o Adamovi by měly ještě chvíli počkat. Pak ale přichází druhá část, kdy cimrmanovské opakování momentu očekávání a momentu zklamání překročí únosnou mez a já sledoval víc hodinky než Adama. A rádoby originální konec definitivně zazdil celý dobrý dojem. Chvíli jsem pak musel vzpomínat, že ta první půlka byla opravdu dobrá, a že to není jen youtube video z několika týdnů strávených s výborným lezcem - i když nutno podotknout, že to pravděpodobně byly jedny z dokumentaristicky nejatraktivnějších týdnů v kariéře AO. Tři hvězdičky dávám jako průměr mezi výborným začátkem a slabším koncem. ()

Andinistka 

všechny recenze uživatele

Konečně vznikl v ČR lezeckej dokument, kterej se s přehledem vyrovná těm zahraničním. Velice dobře se na to kouká, Adam je neuvěřitelnej, jak posunuje hranice myslitelna, co je ještě možný vylézt. Když si vzpomenu, jak jsem ho vídávala jako malýho na Friťáku a už v té době nechápala... Musím říct, že jsem hrdá na to, že nejlepší lezec současnosti je z Česka, z Brna:), přitom jde o skromnýho kluka, kterej si na nic nehraje. Dokument to skvěle ukazuje, oceňuju i záběry z dětství a pohled rodičů, bez jejichž obětavosti by Adam nejspíš nebyl tam kde je. Škoda, že taky nepadla aspoň malá zmínka o Adamově sestře Kristýně, která se řadí mezi nejlepší český lezkyně (na lezec.cz jí patří 2. místo). Možná by neškodilo o několik minut dokument zkrátit a ubrat pár těch filosofickejch zamyšlení autora dokumentu, jinak nemám co vytknout. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • "Čarodějův učeň" je také název lezecké linie v Moravském Krasu, kterou představuje přibližně 18metrová cesta obtížnosti 10+ UIAA. (zelenymuzik)
  • Film byl prvním český horolezeckým filmem, jehož stažení z internetu bylo možné za úplatu. To je vzhledem k naturelu české horolezecké komunity významný pokrok v distribuci i financování filmů. (zelenymuzik)

Reklama

Reklama