Reklama

Reklama

Nahid

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Po rozvodu žije mladá Nahid se svým desetiletým synem v severoíránském městě na pobřeží Kaspického moře. Podle tamního práva připadá v rozvedených manželstvích péče o dítě vždy otci, kterým je v tomto případě bývalý narkoman Ahmad. Ten souhlasí, že Nahid může syna vychovávat, ale jedině pod podmínkou, že se znovu nevdá. To ale hrdá a svobodomyslná Nahid odmítne dodržet. V mnoha ohledech průkopnický film íránské kinematografie se dotýká řady tabuizovaných témat, od chudoby rozvedených žen po problematiku krátkodobých manželství. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

K tomu aby slo o zajimavy film by pritom stacila drobnost-alespon jednou nebo dvakrat prosvetlit depresi necim jinym. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2016] Zajímavá sonda do mentality a zvyků Íránců, která mě po filmové stránce zas tak neoslovila. Ale každý kontroverzní snímek o tabuizovaných věcech, obzvášť pokud jde o lidská práva, si zaslouží pozornost. Jen je mi kultura, kde existuje něco tak bizarního jako dočasná manželství, naprosto cizí a měj jsem problém vnímat snímek jako něco kontroverzního. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama