Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluchoněmý Barfi se zamiluje do dívky jménem Shruti, která se však na nátlak rodiny provdá za „zdravého“ společensky zajištěného muže. Po mnoha letech se pár setká znovu, ale Barfiho srdce už patří jiné ženě, která se mu nešťastnou náhodou ztratila. Spolu se Shruti se ji pokusí najít a zároveň tak opět prověří i vlastní city. Okouzlující romantický snímek, inspirovaný poetikou filmů B. Keatona nebo Ch. Chaplina, dokládá, že pravá láska nezná společenských mezí ani
kategorií „normálnosti“. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (21)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký fanúšik grotesiek, k čomu toto tak nejak spelo. Spočiatku veselý optimistický príbeh sa v závere prehupol do citovky a vymačkal so mňa aj slzy. Tak nejak podvedome by som chcela zaujať k tomuto filmu negatívne stanovisko, ale vďaka Ranbirovi, ktorý sa mi film od filmu dostáva viac od kožu, sa to proste nedá. Ako vždy bol skvelý, komický keď treba, vážny keď treba a aj romantický keď treba... jediné neagtívum filmu je Priyanka, má smolu nemám ju rada, v niektorých filmoch som síce ochotná ju tolerovať, ale tento to teda nie je. Inak, odhliadnuc od Priyanky, je to pekný film na vážnu tému, ale na Oscara to nie je. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Trochu Chaplinovsko-Hulotovské grotesky + francouzské atmosféry + Amélie + krásný němý Ranbir + Miss India/ World v roli autistické holky - to vše v trochu spletité a indicky netypické pohádce (žádný zpěv, tance málo, chybí happyend v plném slova smyslu). Je to super a je to celý na youtube, dokonce s anglickými titulky! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film se vyznačuje líbeznými záběry na čajovou krajinu doprovázenými líbivou hudbou, která se ale opakuje, až omrzí. Výborně autoři využili Barfiho hluchotu, když divákovi i ostatním postavám je jasné, že se něco děje, ale Barfi neslyší ani, když se mu nějaké drama odehrává přímo za zády. Skvělým nápadem bylo vrátit se v některých částech snímku do grotesky, kterážto taky byla němá, a Barfiho blbnutí opravdu baví. Třeba fígl, jak utéct policii za pomoci zrcadla, je brilantní. Film si vystačí bez dialogů v dlouhých sekvencích, i v těch, které nejsou groteskní, a funguje neskutečně skvěle. --- Něžně dojímavý je postupně rostoucí cit mezi hluchoněmým mladíkem a mentálně postiženou dívkou. ______ Na škodu byla přílišná stopáž snímku, podivné přeskakování v čase, které je nepřehledné a taky zamotaná až chaotická zápletka s několikanásobným únosem. /27. 7. 2017/ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Indie letos do oscarového (textový editor zarputile přepisuje na ovarového) klání vyslala „Bollywood“. V hlavní roli Priyanka Chopra, a… dál zajisté nemusíme pokračovat. Chcete-li čistoskvoucí záběr, pusťte si film z Bombaje. Podmanivá hudba, nádherné tváře, srdcervoucí lovestory, trocha duhy a několik záběrů ve slunečním svitu, nikde ani smítko. Otravná stopáž. Takhle to v Bollywoodu bylo a bude. A tentokrát i groteska. kult pro Cinema Mundi, 2013. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi krásny film. Už len fakt, že sa inšpiroval tými najzaujímavejšími komikmi v histórií ako je Chaplin, Keaton, robia z Barfiho poctu a zároveň samostatne fungujúci film. Komická rovina funguje na výbornú. Temnejšia zápletka tiež. A čo je pre mňa rozhodne najväčším plusom je krásne rozvinutý vzťah medzi Barfim a dvoma herečkami Priyankou a Ileanou. Obidve čarovné a skvele fungujúce v nádhernom prostredí Kalkaty a Darjeelingu. Film mi učaroval a pobavil tým najlepším spôsobom. Síce som sa musel pousmiať nad miernym vykrádaním - scéna s klincom na ceste je rovnaká ako v Kitanovom Kikujirovi, ale inak je to film ktorý pohladí srdce a dušu. A o to predsa v Bollywoodskych filmoch ide. Jedna z najlepších ukážok toho ako sa to má robiť. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Ranbir Kapoor, ktorý stvárnil hlavnú postavu, bol prvou a zároveň jedinou voľbou pre rolu Murphyho - Barfiho. (MikaelSVK)
  • Než film začne, je možné počuť hlas hluchonemej hlavnej postavy, herca Ranbira Kapoora, a to počas varovania o škodlivosti fajčenia a tabaku. (MikaelSVK)
  • Väčšina z popredných herečiek Bollywoodu odmietla vedľajšiu úlohu Shruti Ghoshovej, až sa po dlhých vyjednávaniach dospelo k herečke menom Ileana D'Cruz. (MikaelSVK)

Související novinky

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Reklama

Reklama