Reklama

Reklama

Jídlo je můj život

(TV film)
  • Velká Británie Larger Than Life: Eating Themselves to Death - What Next?
všechny plakáty
Velká Británie, 2006, 47 min

Režie:

Kerry Brierley

Hudba:

Rob Manning

Obsahy(1)

Příběhy lidí závislých na jídle a jejich rodin. Podaří se jim svá kila shodit, nebo aspoň přežít zdravotní komplikace?  Tři nejtlustší lidé na světě: Michael (52 let, 230 kg), Alayna (56 let, 305 kg), John (39 let, 335 kg). Všechny spojuje nezvladatelná chuť k jídlu.
John jako jediný už své závislosti podlehl. V pouhých 39 letech se ujedl k smrti. Jeremy, jeho dvaadvacetiletý syn z prvního manželství, je bohužel na nejlepší cestě vydat se v otcových šlépějích. Už váží 160 kg, o čtyřicet kilo víc než ve stejném věku vážil jeho otec. John Keitz začal tloustnout jako chlapec, a když později dosáhl váhy 350 kg, byl převezen do nemocnice. Na klinice v Marylandu se pokoušel zhubnout, jeho druhá žena mu ale tajně nosila jídlo. Měl těžkou srdeční vadu, revmatismus, potíže s dýcháním a další neduhy. Po návratu z kliniky se Johnovi životospráva vymkla z rukou a začal se opět přejídat. Zemřel ve chvíli, kdy se ho manželka, která za ním přišla do nemocnice, pokoušela obejmout.
Dvaapadesátiletý Michael Hebranko tráví život v kolečkovém křesle. Má za sebou infarkt a trpí nejrůznějšími zdravotními potížemi. I on se začal přejídat už jako kluk. Otec byl alkoholik a matka ho týrala. Když měla výčitky svědomí, něco dobrého mu uvařila. Ve třiadvaceti se oženil se svou velkou láskou Madelaine, která mu stojí věrně po boku dodnes. Mají syna. V pětatřiceti letech dosáhl Michael rekordní váhy 450 kilogramů a podstoupil sérii cvičení u odborníka na léčení obezity Richarda Simmonse. Za devatenáct měsíců shodil 320 kilogramů a po plastické operaci dosáhl dokonce váhy 90 kg. Pak mu lékař doporučil, aby s dietami přestal, a on znovu propadl své vášni. Když měl zase 400 kg, přišel další pobyt v nemocnici a krátkodobé zlepšení. Jenže dalších deset let opět přibýval. Nakonec přestal vzdorovat...
Šestapadesátiletá Alayna Morganová, vážící 305 kilogramů, má většinu tuku uloženou na břiše. Už čtyři roky se neoblékla. Leží na boku a trpí poruchami žlučníku, žaludku a kýlou. Její přejídání způsobil pravděpodobně traumatizující zážitek z dětství, kdy byla zneužívána. Žádnou z diet, které dosud zkusila, nedokázala dodržet. V jedenačtyřiceti se provdala za Johna, který se o ni patnáct let staral. Když dosáhla váhy 320 kg, strávila nějaký čas v nemocnici, kde zhubla 120 kilo. Doma se ale opět začala přejídat. Manžel ji sice ošetřoval, ale nezvládal to. Po nějaké době začal jejich vztah trpět. Mimo jiné i nedostatkem sexu... Nakonec podal John žádost o rozvod a Alayna musela odejít. Protože si nenašla jiné bydlení, žije nyní v nemocnici, kde se jí podařilo zhubnout 150 kg. Vrátí se jednou domů po svých? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Mě to nepřišlo příliš objektivní. Názory těch chudáků, kteří jsou podle svých slov závislí na jídle, musíte brát s rezervou. Když se totiž se svou závislostí na jídle přirovnávají k závislému na drogách, netuší o čem vlastně mluví. Překonat závislost na drogách je totiž těžké i po fyzické stránce (myslím stavy absťáků). Já mám raději více časosběrné dokumenty, i když pravda je, že tohle byl už návrat, takže nějaký dřívější materiál tu je. Byl to těžký dokument, nevydržela jsem se na to dívat v jednom kuse, protože se mi udělalo trochu špatně. Není to urážlivé, ale je to bohužel tak. Pokud někdo nemá zálibu v pozorování chování lidí, tak se do tohoto nepouštějte. Nestojí to za to trauma. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Slabost lidí odrážející se ve fyzické odpornosti. Jídlo není zabiják, je to v přístupu. Jako dokument užitečné. 66%. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

No tak trochu mi to přípomínalo mě. Síce nemám zrovna 150kg, ale také bych pořád do té huby něco strkal... ()

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechutné. Divím se, že jim není špatně ze sebe samých, snad jim přijde i normální, že jim někdo musí utírat zadek. Když ještě začali rozebírat své sexuální zážitky, tak jsem se vážně málem pozvracela, jejich partneři musí být pořádní úchyláci. Pak opět přišlo fňukání, že jim nikdo nepomohl a určitě umřou. Přestat žrát je to ale nedonutí. Hm. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Hm, toto nie je o tom, že tí ľudia len žerú. Je to závislosť ako každá iná. A kto nejakú formu závislosti nezažil, čo si dosť dobre neviem predstaviť, nevie o čom to celé je. Dobre to vysvetlil Michael - alkoholici alebo narkomani musia prestať užívať alkohol a drogy, ale ja musím trikrát denne jesť.. ()

Václavička 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle dokumentu, jsem si uvědomila jednu věc. Názor, že závislost na jídle je o mnoho horší než závislost na alkoholu, drogách, cigaretách,.. atd ... A proč? Protože bez alkoholu a jiných drog může člověk přežít, ale bez jídla zemře! Cigaretu prostě zahodíte jednou pro vždy (je to těžké, sama to mám úspěšně za sebou), ale zbavit se závislosti na jídle? Vždyť víte, že do konce života stejně budete muset přijímat minimálně tři jídla denně, abyste přežili. Takže názory, že závislost na jídle neexistuje, prostě neberu. Proto 4 hvězdy, protože mě tento dokument donutil zamyslet se nad jejich situací (a také nad svou vlastní) ()

Reklama

Reklama