Reklama

Reklama

The Chemical Brothers: Don’t Think

  • Japonsko Chemical Brothers: Don't Think
Trailer
Hudební / Dokumentární
Japonsko / Velká Británie, 2011, 88 min

Režie:

Adam Smith

Kamera:

Nick Dance

Hrají:

Tom Rowlands

Obsahy(1)

Úžasný elektronický trip za podpory výjimečné vizuální show. „Chemici" předvedli vystoupení, které posléze diváci ohodnotili jako jeden z nejlepších koncertních filmů. Na záznamy z Japonska pohlížíme často s despektem. V minulosti se s původem vzniku Made in Japan nezřídka pojila poznámka „raritní album", v tom horším případě šlo o bootleg. Titul „Don't Think" vzniknuvší během vystoupení na Fuji Rock Festivalu je na hony vzdálený jakémukoliv podezření z nelegálnosti. Dokonce jde o první a dosud jediný zaznamenaný koncert The Chemical Brothers. Elektronické duo koncertovalo v japonské obdobě Glastonbury v roce 2011 v roli hlavních hvězd. Není divu, s pověstí legendy taneční hudby a s čerstvým albem Further. Tom Rowlands a Ed Simons, tedy „chemičtí bratři", odnesli publikum do svého světa hned s úvodní cover verzí písně Beatles „Tomorrow Never Knows". A pak? Pak se před vámi odvíjí koncert, který posléze vejde do historie elektronické hudby. S hity Hey Boy Hey Girl, Setting Sun, Out of Control nebo Escape Velocity ze zmiňovaného alba Further. Vizuální stránku ušil na míru Adam Smith – režisér dlouhodobě spolupracující s The Chemical Brother, jenž bývá označován za třetího člena skupiny. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nemysli. Nemysli si, že Chemical Brothers nemám rád. Ti jsou nejlepší. Jejich show taky skvělá. Takže mám hodnotit film nebo jejich skvělé vystoupení? Film. A jakože za chemiky bych dal hvězd 5, za film dám jenom 3, protože mě to prostě neupoutalo a dokonce po hodině jsem si říkal, že už mě to docela nudí... ono taky něco jinýho je se na to jenom koukat a něco jinýho je zažít to, že. Takže asi tak. ()

FriendWithin 

všechny recenze uživatele

Don't think, Just let it flow! Audiovizuální orgasmus od Chemických Bratrů. Jejich dlouholetý kamarád Adam Smith (který má na starosti i některé vizuály pro show) pro ně sestříhal jeden z nejpůsobivějších koncertů, co jsem kdy viděl (a hlavně slyšel). Jejich live show je narozdíl od DJů opravdu live a hrozně mě baví koukat na to, jak dva mužíci na podiu pouští samply, hrají si se syntezátory, atd. Prostřihy do noční podoby Fujirock festivalu jsou taky hodně povedené. Je to pecka! 5* ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Dokonalá hra světel a barev, perfektní projekce a samozřejmě výborná muzika od Chemickejch brášků. Takhle nějak si představuju koncert, na kterém jsem sice naživo nebyl, ale našel si mě doma z modré placky, což znamená bezchybný obraz a volume vytočené do hlasitosti bouchání naštvaných sousedů na stěnu. Díky tomu a návštěvníkům Fuji festivalu nacpaným z telky ke mně do obýváku jsem tam pocitově řádil s nima (ruce a nohy byly k nezastavení). Klaustrofobicky klaunský výlet tuhle pařbu sice na chvilku přibrzdil, ale stejně tahle Chemie skvěle funguje i bez použití chemie syntetické na 100% .. ()

waclaf 

všechny recenze uživatele

v radotínském kině se sledování této parády změnilo v nefalšovanou house party a ti, kteří seděli, se dali spočítat na prstech jedné ruky. velkou euforii a absolutní hodnocení umocnil fakt, že jsem totéž vystoupení viděl živě o rok dříve na Openair festivalu, kde jsem za celou dobu nezavřel pusu a jen užasle koukal. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Chemical Brothers a jejich současnou tvorbu už tak nehltám, jako kdysi. Exit Planet Dust ani Dig Your Own Hole už se asi opakovat nebudou. Nicméně koncertní podoba jejich tvorby nemá chybu. Docela mám po shlédnutí tohoto záznamu chuť se do posledních alb zaposlouchat. Audio-část je nářez, stejně jako video-část. Perfektní projekce (Horse Power, Believe ... a takhle bych mohl jmenovat dále). Třešinka na dortu jsou interaktivní brouci a robůtci v publiku. Paráda, jízda jako blázen. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Původně se mělo natáčet v Alexandra Palace v Londýně. Dále byl ve hře koncert v amfiteátru v Nimes ve Francii, kde byly však překážkou přehnané finanční nároky. (agass)
  • Spolupráce Adama Smitha a Chemical Brothers je ve znamení symbiotického vztahu již od samých počátků Chemical Brothers v roce 1994, kdy při jejich vystoupeních na pololegálních ravech promítal za záda kapely slepované 16mm filmy, až po vytvoření jednotného konceptu celého alba vizuálů (pro jejich LP „Further“). Smith je autorem věčně pulsujícího psychadelického pozadí k jedné z nejžádanějších živých elektronických show. Časopis Independent ho dokonce neváhal nazvat jejich “třetím bratrem”. (Aerofilms)
  • Don’t Think byl natočen v neděli 31. července 2011 a je prvním koncertním filmem vůbec, v němž je použit skvělý zvuk Dolby 7.1 Surround. O mixáž šitou na míru velkému plátnu se postarali sami členové Chemical Brothers. (Aerofilms)

Související novinky

Gangsterka pro Fassbendera s hudbou Chemical Brothers

Gangsterka pro Fassbendera s hudbou Chemical Brothers

03.11.2013

Britský režisér Adam Smith se prosadil jako režisér videoklipů a hudebních filmů, třeba The Chemical Brothers – Don´t Think. Spolupráci s elektronickými duem chce teď rozšířit o celovečerní hraný… (více)

Reklama

Reklama