Reklama

Reklama

Errors of the Human Body

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Errors Of The Human Body, film s psychologickým podtextem, který se odehrává v tísnivém prostředí genetického inženýrství, experimentů s kmenovými buňkami a genovou regenerací, vypráví trýznivý příběh o muži, o kanadském vědci doktoru Dr. Geoff Burtonovi (Michael Eklund), který se vydal na strastiplnou cestu za vlastní spásou. Jako nově přidělený zaměstnanec německého vědeckého institutu umístěného v chladných Drážďanech dohlíží na veledůležitý projekt lidské buněčné regenerace. Zapomíná tak na nezhojené rány tragédie, jež ho postihla, a která jej z minulosti pronásleduje jako temný stín. (Conspi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (6)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela solidní a atmosférický pokus o Cronenberga, který je ve finále mnohem méně úchylný a zvrhlý. než by člověk čekal/doufal, ale sympatické mi to určitě bylo. A to i víc než cokoli, co točí jeho syn Brandon a kdyby jeho debut vypadal takhle, zajímala by mě jeho tvorba víc. Závěr by taky šlo víc propracovat a nespoléhat se jen na dlouhé záběry (řekněme) postupné mutace, ale první polovina mě opravdu nadchla svojí tajemností a nemalým počtem zajímavých prvků, které rozehrává. Dokonce se to odehrává v Drážďanech a jedna z postav se jmenuje Jarek Novák, akorát ji nehraje žádný Čech, jen má české jméno, ale shodou okolností je to ta nejzvláštnější postava z celého filmu :D Na čtyři hvězdy to sice nevidím i kvůli zbytečnému používání flashbacků, ale navzdory zdejšímu hodnocení mi to opravdu nepřijde špatné. Silné 3* ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Úprimne poviem, že na film som sa tešil. Dokonca až tak, že som k nemu spravil titulky. Človek si prečíta dopredu zopár detailov: genetická manipulácia, mutácia, Canada. Automaticky Vás hneď napadne Cronenberg. Bohužiaľ to majstrovi nesahá ani po kotníky a režisérov (podľa mňa skvelý) scenár k The Divide (2011) akoby vyšiel z inej hlavy. Film je určite zaujímavý, nenudil som sa, ale ozaj som čakal tvrdšiu strunu. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nádejný genetický doktor príde pracovať do nemeckého inštitútu, kde je vo vývoji tajný projekt na obnovu ľudských génov. Pri práci však objaví spiknutie svojich kolegov a navyše sa mu podarí nakaziť nebezpečným novým vírusom. Pomalý, tichý, miestami príjemne atmosférický, ale miestami aj nepríjemne zdĺhavý nemocničný thriller s niekoľkými osviežujúcimi body-horror momentmi. Vďaka triezvemu spracovaniu sa mi páčil viac než napr. nedávny "Antiviral", aj keď osobne ma zase nezaujal natoľko, aby som ohodnotil vyššie. Za pozretie však stojí, už len preto, že podobných filmov až toľko nebýva. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi je zbytečné psát, že Cronenberg by z toho udělal mnohem větší úchylárnu. Přesto se mi snímek o vědci, který zkoumá mutace a hledá lék na rakovinu líbil. Skvělý Eklund a sympatická Herfurthová mají za sebou něco společného z minulosti, nyní by měli spolupracovat. Eklunda pronásledují výčitky, že nedokázal zachránit syna, který umíral na zákeřný syndrom projevující se nekontrolovatelným bujením. A ještě netuší, jaké strašlivé tajemství objeví! Závěr tak podtrhuje tragédii člověka, který nevěděl... Působivá kamera snímá místy statické, minimalistické obrazy doprovázené chladnou až mrazivou hudbou. Zmiňovaného Cronenberga připomene bizarní snová scéna a konečná mutace. Tempo filmu je pomalejší, pokud tedy Eklund zrovna nešpehuje své nové spolupracovníky, a tak asi nesedne každému. Artová stopa je více než zřetelná. Já byl spokojen. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo v podobe SPLICE, dočkal som sa nehoráznej nudy o chlapíkovi, ktorý sa nevie zmieriť s tým, že ho opustila manželka. Žiadne genetické čachre-machre nečakajte, tých pár pokusov na myšiach film zaujímavejším neurobí. Kto sa však vyžíva skôr v dramatických filmoch založených na "citlivých" dialógoch to môže vidieť inak. Jediná postava ktorá stála za to je Tómas Lemarquis alias Janek,,,a to i len pre jeho čudesný ksicht. P.S. Nemám rád filmy, kde polovica stopáže sú nudné flashbacky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama