Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Kabinetu hrůzy doktora Frankensteina. Tento film je tak nehorázná šílenost, že v tom prostě musel hrát Karel Roden, který své výtvory krmí Eintopfem:) Slovy jedné z hlavních postav: "Něco takového by dokázali vymyslet jen náckové..." a slovy Shortyho ze Scary Movie, když ho střelili do plic: "Všude jsou prdele, krev a střeva!" A je tomu skutečně tak. Nazi-Zombie-Robot-Monster-Cenobites jsou hlavními hvězdami této ujeté a gore podívané. Nejlepší byl ten "Monster Crab" s plynovou maskou, to bylo fakt dílo:) Jen škoda toho konce, čekala jsem, že se všichni dostanou na povrch a mohlo by tak následovat pokračování:) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tahle nazi dieselpunková libůstka ze začátku tak nudná a seriózní, až navodí dojem vážně míněného válečného found-footage snímku. Vzhledem k tomu, že film má pouhých 84 minut se totiž prvních 40 minut fakt nic neděje, až pak konečně příjdou na řadu vymazlená monstra a šílenej Roden a snímek se rázem překlopí do té očekávané roviny absurdní béčkové radosti. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Karel Roden a videodeníček profesora, který má v hlavě trochu vydrbáno. Krvavá dokumentace jeho hrůzných výtvorů, které se právem řadí k tomu nejlepšímu co se v hororu za poslední roky objevilo. Setsakramentská škoda, že tohle je ani ne třetina snímku, která nestíhá zachránit topící se loď jménem Frankensteinova armáda. Nezajímavá, nudná a těžce amatérská podívaná, která se snaží vyvolávat dojem té nejméně nákladné hororové produkce, nicméně ani to ji uplně dobře nejde. Pár světlých momentů a solidní zvuková stopa to nezachrání bohužel. Nuda je prostě nuda. [25%] ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu myšlenkově složitý film. Zuří válka. Průzkumný oddíl ruských vojáků hovořících plynou angličtinou s neposlouchatelným přízvukem se vydává na obhlídku širokého pásma terénu a jeden z členů to pro dokumentaci natáčí ruční kamerou, která se neustále třese a kymácí až navozuje dojem, že divák hraje nějakou válečnou hru na Xbox nebo PS konzoli. A při tom narazí na podivínského doktora, který záhy odhalí své děsivé praktiky. Výčet pozitiv je nulový, ale negativ je velké množství. Monstra, podle některých zdejších komentářů, jsou "vymazlená", ale podle toho, co jsem viděl já, byla natolik nepovedená a fušérská, až jsem měl obavu, jestli ustojí scény s několika vteřinovými záběry na ně a něco gumového z nich neodpadne. Katastrofa to sledovat a že tvůrcům není blbé, s něčím takovým vyrukovat před diváky v roce 2013. Roden je ksicht k pohledání, takže vyšinutí jedinci mu jdou dobře a nemusí se ani moc snažit hrát. Jen vypilovat přízvuk a v těchto céčkových břečkách může hrát až do zavření Národního divadla Ministerstvem kultury, které tuhle hrůzu podpořilo. Režisér Richard Raaphorst je buď zoufalec na fetu anebo nadšený amatérský filmař, ale řekl bych obojí v jednom, protože jinak by takovou slátaninu, ve které nic nedává smysl, nemohl stvořit. Dorazila mě závěrečná nepovedená fotomontáž přeživšího vojína Saši se Stalinem, od kterého dostal řád Sovětského svazu. Připadá vám to ještě normální?! Pobavila akorát hláška "mrdám Visarionoviče Stalina", ale jinak zhlédnout tohle, je opravdu kalibr. Mé hodnocení: 0% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film disponuje dobre prevedenými gore efektami a to je asi tak jediné, čo film plnohodnotné môže ponúknuť. Lebo forma a obsah boli totálne tupé, kamera mimoriadne zlá, nielenže bola značne roztrasená, ale aj dosť často bola rozmazaná, naozaj nemala svoj deň ako aj režisér a scenárista. Obludy viac nebolo vidieť ako bolo a to čo aj bolo vidieť, bolo trápne, naozaj tak trápne kreatúry si mohli odpustiť. Film som dopozeral s veľkým sebazaprením, lebo veľa scén bolo až chorých. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)
  • Scéna na konci filmu s visícími mrtvolami se natáčela v hornickém muzeu Landek Park v Ostravě. Ve skutečnosti se jedná o řetízkovou šatnu pro horníky. (Fight_back)
  • V roce 2021 se na internetu objevila kauza, ve které si několik uživatelů všimlo podobnosti mezi snímkem a nově vydanou videohrou „Resident Evil Villige“. Konkrétně se mělo jednat minimálně o zjevnou inspiraci u několika robo-vojáků, kterou poté okomentoval i sám režisér filmu Richard Raaphorst, který nařkl tvůrce, že bez jakéhokoliv oprávnění či jemu připsaných zásluh použili jeho vlastní designe monster ve své hře. K žádnému soudnímu sporu však nedošlo. (LucasAbelle)

Reklama

Reklama